Afyonkarahisar Gastronomi Merkezi Nasıl Oldu?

Afyonkarahisar  Gastronomi Merkezi Nasıl Oldu?
600 den fazla yemeğe sahip Afyonkarahisar gastro merkez yolunda ilerliyor.
Afyonkarahisar Gastronomi Merkezi Nasıl Oldu?

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek Başkanlığında kadim şehrimiz Afyonkarahisar her geçen gün gelişmeye değişmeye ve büyümeye devam ediyor. Her ay farklı yatırım programlarının hayata geçirildiği şehrimizde, Başkanımız Mehmet Zeybek hem seçim vaatlerini hem de projelerini bir bir vatandaşlarımızın hizmetine sunuyor. Bu kapsamda geride bıraktığımız süreçte pek çok proje hayata geçirildi.

haber arası detay

 

ALT VE ÜST YAPI – YOL ÇALIŞMALARI

          Şehrimizin ulaşım ağını güçlendiren çalışmaların yanı sıra geçit çalışmaları ile de birlikte trafikte can ve mal güvenliği sağlarken yolların kesiştiği şehir Afyonkarahisar’ımızda rahat ve konforlu bir ulaşım imkânı da sunuyoruz. Bu kapsamda inşası devam eden Karayolları Kavşağı alt geçidinde sona gelindi. Merakla beklenen geçit bu ay içinde halkımızın kullanımına sunulacak. Üst geçit kazandırma çalışmaları kapsamında ise yeni bir hizmet daha halka sunuldu. İl Sağlık Müdürlüğü ve Eski Devlet Hastanesi arasına 2. modern üst geçit kazandırıldı. Şehrimizin geleceğine ışık tutan yatırımlardan biri olan Paşa Camii Kavşağı çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı. Çevre düzenlenmesi peyzajı ve trafiğe sağladığı rahatlıkla göz dolduran kavşak, sürücülere büyük kolaylık sağlıyor. Sıcak asfalt serim çalışmaları da devam ederken bu çalışmalardan biri olan Park Afyon Karayolları Kavşağı arası Veysel Eroğlu Spor Salonu önündeki ana caddenin alt yapısı yenilendi ve sıcak asfalt ile buluşturuldu. Aynı zamanda Adnan Menderes Bulvarı (Karayolları Kavşağı-Ataköy Migros Kavşağı Arası) asfalt çalışmaları da tamamlandı. Belediyemizin alt yapı yatırımları da sürerken, Adnan Menderes Bulvarı’nın 40 yılı aşkındır kullanılan içme suyu hattı yenilendi. Boruların değişimi sağlanarak, vatandaşımıza temiz su hizmeti sağlandı.

YEŞİL ALAN VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI

          Çalışmaları biten yollarda ve ana arterlerde mevsime uygun peyzaj düzenlemeleri ise belirli periyotlarda uygulanmaya devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzce çevre yollarında ağaç dikimi ve peyzaj çalışması yapıldı. Temizlik İşleri Ekiplerimiz ise tam zamanlı şekilde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda mezarlıklarımızın yollarında temizlik ve bakım çalışması yapıldı. Aynı zamanda sokaklar ve caddeler ide her gün ekiplerimiz tarafından temizleniyor.

SOSYAL DONATI ALANLARI ÇALIŞMALARI

           Sosyal ve kültürel faaliyetlerini de sürdüren Belediyemiz, Başkanımız Mehmet Zeybek önderliğinde şehrimizi uluslararası organizasyonlar ile adından söz ettiriyor. Bu kapsamda sosyal tesisler de öncü olan Belediyemiz şehre yeni bir tesis daha kazandırdı. Anıtpark’a yapılan Anıt Kafe isimli cam konseptli sosyal tesisin yapımında sona gelindi. Halkımızın hizmetine açılan kafe uygun fiyatları ve hizmet kalitesi ile dikkat çekiyor. Öte yandan Zafer Meydanı’nın yanında bulunan 2.Vakıf İşhanı’nın yıkımı tamamlandı. Atıl durumda bulunan araziye halkımızın aktif bir şekilde kullanabileceği Millet Kütüphanesi inşa edilecek. Modern Mimarili Millet Kütüphanesi için yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. İnşaat çalışmalarına başlanacak olan Millet Kütüphanesi’nin raflarında binlerce eser yer alacak. Şehrimizin en büyük kütüphanesi olmaya adan olan proje kitapseverlerin de buluşma noktası olması hedefleniyor. Mareşal Fevzi Çakmak Mahallemize yaptığımız Kadın Kültür Evi çalışmalarında da sona gelindi en kısa zamanda hizmete açılacak. Hanımların sosyalleşmesi ve el ürünlerini tanıtması amacıyla faaliyet verecek Kadın Kültür Evi; eğitim, sosyal yaşam, kültürel ve sportif faaliyetlere katkı sağlamanın yanında, istihdama katılımı da teşvik edecek. Hem vatandaşlarımızın talebine hem de ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yeni sosyal aktivite alanları da kazandırılıyor. Son olarak Beyazıt Mahallemize yeşil alanlar, çocuk parkı ve basketbol sahası kazandırıldı.

YENİLİKLER VE GELECEK YATIRIMLARI

            Tarihi mirası ile göz dolduran zafer şehrimiz Afyonkarahisar’da ‘Afyon Evleri’nin yaşatılması adına başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Ulu Cami etrafında bulunan tarihi konak ve evlerimiz turizme kazandırılırken cami yakınlarındaki diğer eserlerin ise yenileme çalışmaları sürüyor. Tacıahmet Mahallesi Ulu Camii yakınlarındaki tarihi sokaklarda sokak sağlıklaştırma çalışmalarına hız verildi. Tarihimizi gelecek kuşaklara aktarmak adına yaptığımız çalışmalardan bir diğeri ise Tarihi Millet Hamamı Müzesi projesi. Müze haline getirilen ve çay bahçesi yenilenen Millet Hamamı, şehrimizin tarihini gelen misafirlerine sunarken, aynı zamanda çay bahçesindeki eşsiz manzarası ile de görenleri kendine hayran bırakıyor. Haftanın yedi günü açık olan Millet Hamamı ziyaretçilerini bekliyor. Yenilenen yüzü ile misafirlerini ağırlayacak bir diğer proje ise tarihi Uzun Çarşının Yenilenmesi hizmeti. Bu kapsamda esnaflar ile bir araya gelinerek görüş ve öneriler alındı. Esnaflara bilgiler veren Başkanımız Mehmet Zeybek’in çarşı esnafı ile yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

EĞİTİME DESTEK YATIRIMLARI

             Hiçbir zaman gelecek nesile yatırım yapmaktan kaçınmayan Başkanımız Zeybek, çocuklarımızın eğitim kalitesini artırmak adına farklı mahallelere yapılacak olan kreş projesinin ilkini Devlet Hastanesi yanında bulunan araziye yapıyor. İnşaatı süren kreşten hem vatandaşlarımız hem de sağlık personeli ailelerimiz yararlanabilecek. Yüzde 50’si tamamlanan kreş binasının inşa çalışması tüm hızı ile sürüyor. Eğitim öğretim faaliyetleri kapsamında derece alan öğrencilerimizin ödülleri de yine belediyemizden. Kitap okuma yarışmasında dereceye giren geleceğimizin teminatı kıymetli 120 çocuğumuza bisiklet hediye edildi.  Şehrimizde üniversite okuyan öğrencilerimiz de unutulmuyor. Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları ile üniversite kampüslerinde sıcak çorba ikramında bulunuldu. Diğer yandan şehrimizdeki öğrencilerimiz, Kale Kart uygulaması ile çeşitli indirimlerden faydalandırılıyor. Kale kartı olan öğrencilerimiz, belediyemizin sosyal tesislerinden yüzde 20, ulaşımdan yüzde 10, hanımlar lokali imkânlarından da yüzde 20 indirim kazanıyor.

ULUSLARARASI ORGANİZASYON VE GASTRO ÇALIŞMALARI

                Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında yer alan festival ve çeşitli etkinlikleri de şehrimiz ile buluşturuyor, şehrimizin tanıtım atağına katkı sağlıyoruz. Aynı zamanda Gastronomi şehri Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in önderliğinde tanıtım seferberliğine devam ediyor. Bu kapsamda yurt dışı tanıtım programlarının ilki Bosnahersek ve Makedonya’da gerçekleştirildi. Gastronomi ve Kültür Buluşması kapsamında şehrimizin zengin mutfağının yöresel lezzetleri sunuldu. Büyükelçiler, belediye başkanları gibi önemli isimlerin katıldığı davetlerde Afyonkarahisar’a özgü tandır çorba, patlıcan musakka, keşkek üzerinde bütün et, kaymaklı ekmek kadayıfı ve vişne şerbeti ikram edildi. Programda şehrimizin kültür mirasları, ticari potansiyeli, sektörel faaliyetleri, sosyal yaşamı, gastronomisi ve fiziki özelliklerine yönelik bilgilerde paylaşıldı. Gastronomi ve Kültür Buluşmalarının bir sonraki durağı ise Karabağ’ın Şuşa şehri, Belçika ve Fransa olacak. Tanıtım faaliyetlerinin yanı sıra şehrimiz tescilli ürünler konusunda da ataklarını sürdürüyor. Afyonkarahisar Belediyesi, coğrafi işaret tescili için başvuruda bulunduğu Göce Köftesi’nin de tescil belgesini aldı. Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil belgesi verilen 23’üncü ürünümüz Göce Köftesi oldu. 600’den fazla yemeğe sahip şehrimiz gastronomi festivallerine de ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Son olarak Uluslararası Turizm Ve Lezzet Festivali’nin 3.’sü yoğun ilgi ve katılımla yapıldı. 3 gün boyunca yurt içi ve yurt dışından gelen misafirler Afyonkarahisar’ın yöresel ürünleri tatma ve tanıma fırsatı yakaladı. MasterChef jürisi sevilen executive Şef Mehmet Yalçınkaya gibi alanında uzman şeflerinde katıldığı festival hem damakları hem de gözleri şenlendirdi. Gastronomi şehrinde engel yok diyerek inşası başlayan Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi binasındaki çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Kısa sürede tamamlanarak kullanıma açılacak olan ve tamamen engellilerin erişimine uygun hale getirilecek binada, Gastronomi şehri Afyon’a özgü yiyeceklerin üretileceği bir profesyonel mutfak kurulacak. Engelli vatandaşlarımıza bu mutfakta, engel durumlarına uygun olarak, aşçılık, garsonluk gibi hizmet sektöründe istihdam edilmelerini sağlayacak eğitimler verilecek.

ÇEVRE DOSTU YATIRIM ATAKLARI

            Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, ekipleri ile birlikte şehrimizde sağlıklı bir yaşam, sürdürülebilir bir çevre için alternatif ulaşım aracı olan bisiklet kullanımının yaygınlaşması için de düğmeye bastı. Uydukent Cahar Duduyev Bulvarı’ndan Afium Alışveriş Merkezi’nin çevresini kapsayarak Oteller Bölgesinin arkasına kadar uzanan 24 km uzunluğundaki ‘Bisiklet Yolu’nun yapımı tamamlandı. Açılışın ardından kullanıma sunulacak. Pratik, güvenli, sağlıklı ve eğlenceli bir alternatif ulaşım sistemini hayata geçiren Belediyemiz mavi yollar yatırımını ilerleyen süreçte farklı güzergâhlarda da uygulayacak.

GLUTENSİZ GIDA DESTEĞİ

              Belediyemiz, Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları ile çölyak hastalarının yanında olmayı sürdürüyor, vatandaşlarımıza gıda paketleri yardımında bulunuyor. Belediyemiz sadece glutensiz gıda tüketmek zorunda olan çölyak hastaları için gıda desteği hizmetinde bulunuyor. Piyasada az bulunan ve yüksek fiyatlara satıldığı için çölyak hastalarının almakta güçlük çektiği ürünler, Belediyemiz Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce şehrimizde bulunan çölyak hastalarına düzenli periyotlarda gıda kolileri ücretsiz şekilde teslim ediliyor.

Yorum Yaz