“Carpe Urbem I: Kent ve Yaşam” Sergisi Bonvivant’ta Gerçekleşti 

“Carpe Urbem I: Kent ve Yaşam” Sergisi Bonvivant’ta Gerçekleşti 
“Carpe Urbem I: Kent ve Yaşam” Sergisi Bonvivant’ta Gerçekleşti 

BonVivant Carpe Urbem I: Kent ve Yaşam Sergisi Sanat&Hayat Günleri gerçekleştirildi. Karmaşık yapısıyla yaratıcılığı durmaksızın tetikleyen kent, aynı zamanda sanatçılar için eşsiz bir esin kaynağıdır. “Carpe Urbem I: Kent ve Yaşam”, İzmir doğumlu altı çağdaş sanatçıyı kentte iyi yaşam kavramının simgeleştiği bir mekan olan Bonvivant’da bir araya getirdi.

haber arası detay

 

Küratörlüğünü İpek Yeğinsü’nün üstlendiği sergi, sanatçılar Can Yeşiloğlu (OnstOn), Eda İlbeyci, Emre Evcimen, Funda Alkan, Leyla Pekmen ve Volkan Dinçer’in resimden heykele, videodan ses yerleştirmesine uzanan farklı tekniklerdeki çalışmalarına yer veriyor. Sanatçıların özgün tematik yaklaşımları kent kavramı çevresinde bütünleşerek, onun gerek doğa, gerek insanla olan ilişkisinin çok katmanlı karakterini gözler önüne seriyor.

“Latincede carpe diem et fugere urbem diye bir söz kullanılır. Bu sözden anlıyoruz ki kentin karmaşası, birey için antik dönemlerde bile kimi zaman yorucu olmuştur. Ancak onun bir de insanı besleyen, yenileyen, merakla dolduran ve eyleme davet eden bir yanı vardır. Kentin renkleri, sesleri, dokusu ve devinimi, ilk bakışta algılanamayacak kadar çok katmanlı ve zengindir. Kenti tam anlamıyla hissedebilmek için onun akışına kapılmak, onu solumak, ona katılmak, kısacası ona teslim olmak gerekir.

BonVivant’ın Kurucusu Perihan İnci ise çalışmalarını şu sözlerle anlattı: On ilimizde yaşanan deprem felaketi, bölgede yaşayanları olduğu kadar hepimizi derinden etkiledi. BonVivant olarak önceliğimiz yaraların sarılabilmesi için elimizden gelen tüm imkanları seferber etmektir. Bu süreçte etkinliklerimize ara verdik.

Önceden planlı ’Carpe Urbem I: Kent ve Yaşam’ sergisini sanatseverlerin ziyaretine açarken ufak bir katkımız olmasını istedik. Sergi boyunca eser satışından elde edilecek gelir depremzedelere bağışlanacaktır. Aynı zamanda 10-11 Mart’ta gerçekleştirilen Carpe Urbem I: Kent ve Yaşam Sergi Sanat&Hayat Etkinliklerinin geliri de depremden etkilenen gençlerin eğitimine destek olmak üzere, İnci Vakfı 'na bağışlanacaktır.

İzmir doğumlu altı çağdaş sanatçıyı kentte iyi yaşam kavramının simgeleştiği Bonvivant’da ’Carpe Urbem I: Kent ve Yaşam’ sergisinde bir araya getirdik. 31 Mart’a kadar devam edecek olan sergi ziyaretine tüm sanatseverleri bekliyoruz.

Sergi Ziyaret günleri: Pazar hariç her gün 10:00-19:00  Giriş ücretsizdir.  

Grup ziyaretleri öncesinde 0 232 421 72 02, 0 549 806 18 76 'dan bizimle iletişime geçmenizi rica ederiz.

Cumhuriyet Bulvarı No:268 Alsancak, Konak 35220 İzmir, Türkiye

Yorum Yaz