Çeşme Projesi ile hedef 12 ay turizm sezonu yaşamak

Çeşme Projesi ile hedef 12 ay turizm sezonu yaşamak
Çeşme Projesi ile hedef 12 ay turizm sezonu yaşamak

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, İzmir’i tarihî, kültürel ve sanatsal çalışmaların yanı sıra, turizmde lider bir şehir olması için atılan doğru adım attıklarını ve atılan adımların olumlu sonuçlarını aldıklarını ifade etti.

haber arası detay


AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmeleri kapsamında Bakanlığın İzmir’de yaptığı çalışmaları değerlendirdi.
Kırkpınar konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemiz turizmi açısından en önemli şehirlerimizden birisi olan İzmir'de son yıllarda yapılan çalışmalar ne kadar doğru işler yaptığımızı açık ve net bir şekilde gösteriyor. İzmir'de 6 adet turizm danışma büromuz, 41 halk kütüphanemiz, 7 müze müdürlüğümüz, yine Bakanlığımız denetiminde 21 özel müze, devlet tiyatromuz, dünya kültürel mirasında 2 kültür varlığımız, 4 adet yat limanımız bulunmaktadır. İzmir'de mavi bayraklı plaj sayımız da bugün itibarıyla 67 adettir. İzmir ve bölgede kazı çalışmalarımız da aynı zamanda sürüyor. Bu sayede çok sayıda eser gün yüzüne çıkartılmıştır. Bu kazıların ilgili çevreler tarafından da yoğun bir şekilde takip edildiğini de ayrıca belirtmek istiyorum.”


ÇEŞME PROJESİ
Çeşme projesi ile turizm hareketliliğini 12 aya çıkarmayı amaçladıklarını belirten Kırkpınar, “Konaklama alanındaki yatırımlarda her yıl ciddi artışlar yaşanıyor. Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi'yle yıl boyunca sadece iki ay olan turizm hareketliliğini on iki aya çıkararak bölgeyi dünyadaki en önemli turizm merkezlerinden birisi hâline getirilmesiyle ilgili Bakanlığımızın böyle bir hedefi var. Tabii, ben de bölge milletvekili olarak buradan, Türkiye Büyük Millet Meclisinden hem Büyükşehir Belediye Başkanımıza hem de Cumhuriyet Halk Partili İzmir milletvekillerimize seslenmek istiyorum. Bu hizmeti, bu eserleri siyasete malzeme etmeyelim hatta siyasete kurban etmeyelim. Bu eser İzmir'imize hem istihdam getirecek hem de ülkemize değer katacaktır” dedi.


 İZMİR TURİZMDE LİDER ŞEHİR 
137 yıllık tarihiyle İzmirlilerin belleğinde önemli bir yere sahip Alsancak Tekel Fabrikasının kültür ve sanat kompleksine dönüştürülmesi çalışmalarını devam ettiğini hatırlatan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Ayrıca Türkiye'de sanat hayatına önemli katkılar sağlayan ve milyonlarca vatandaşımızın yakından takip ettiği İzmir Kültür Yolu Festivali de önümüzdeki yıl yine İzmirlilerle buluşuyor. 137 yıllık tarihiyle İzmirlilerin belleğinde önemli bir yere sahip Alsancak Tekel Fabrikasının kültür ve sanat kompleksine dönüştürülmesi çalışması da hızlı bir şekilde devam ediyor. Türkiye'nin bu alandaki en özel yatırımlarından bir tanesi olan bu merkezde yediden yetmişe herkesin dâhil olduğu kültür sanat faaliyetleri sürdürülecek, Kültür ve Turizm Bakanlığımız bu açıdan İzmir'de çok değerli bir çalışmayı daha hayata geçiriyor. Tüm bu yatırımlar, çalışmalar sayesinde İzmir'e dönük ilgi artıyor, turist sayısında ciddi yükselmeler gözlemleniyor. 2022 yılı Eylül ayı itibarıyla İzmir'e gelen yabancı ziyaretçi sayısı 1 milyon 300 binlere ulaşmış durumda. İzmir'i tarihî, kültürel ve sanatsal çalışmalarının yanında, turizmde lider bir şehir olması için atılan doğru adımların görüldüğü gibi olumlu sonuçlarını da alıyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı. 


 

Yorum Yaz