Google News Haberler yayın politikasını değiştiriyor

Google News Haberler yayın politikasını değiştiriyor
AMP ve AMP olmayan web sitesi içerikleri düzenli bir şekilde görüntülenebilecek.

Bu yılın başlarında, sayfa deneyimi güncellemesinin bir parçası olarak Google Haberler'de AMP olmayan web içeriğinin genişletildiğini duyurduk. Bu güncellemenin bir parçası olarak, önümüzdeki haftalarda Google Haberler uygulaması, dünya çapındaki sitelerden hem AMP hem de AMP olmayan web içeriğini daha düzenli bir şekilde görüntüleyerek web içeriği desteğini geliştirecek. Bunu etkinleştirmek için herhangi bir işlem yapmanız gerekmez.

haber arası detay

 

Bu değişikliğin bir sonucu olarak, artık Google Haberler uygulamasındaki RSS beslemelerinde sağlanan makale metnini doğrudan oluşturmayacağız. Bunun yerine okuyucuları doğrudan yayıncıların web sayfalarına göndereceğiz. Sonuç olarak ve Google Haberler'deki içeriğinizin yönetimini basitleştirmeye yardımcı olmak için, Yayıncı Merkezi'ndeki feed tabanlı makale oluşturmayla ilgili işlevleri kaldıracağız. Buna, uygulama içi okumaları izlemek için kullanılan özel Analytics izleme kimlikleri ve üçüncü taraf izleme piksellerinin yanı sıra özel RSS stili ve özet akışı reklamları dahildir.

Tüm Google Haberler trafiğinizi, web sitenizin mevcut analitik izlemesi aracılığıyla yine de takip edebilecek ve ölçebileceksiniz. Search Console'daki Google Haberler performans raporları da etkilenmeyecektir.

Bu işlevi Kasım ayı başlarında Yayıncı Merkezi'nden kaldıracağız ve bu değişikliği size hatırlatmak için bu yıl içinde tekrar iletişime geçeceğiz.

Yorum Yaz