5000m Yükseklikten 10cm GSD ve 450 Megapixel Fotogrametrik Kamera

5000m Yükseklikten 10cm GSD ve 450 Megapixel Fotogrametrik Kamera
UltraCam Eagle Mark 3, yerden 5.000 m yüksekte 10 cm GSD yakalama imkanı sunan tek sensördür. UltraCam Eagle Mark 3, 450 Megapiksellik ultra büyük bir ayak izine sahiptir. 
5000m Yükseklikten 10cm GSD ve 450 Megapixel Fotogrametrik Kamera 5000m Yükseklikten 10cm GSD ve 450 Megapixel Fotogrametrik Kamera

Profesyonel fotogrametrik kamera olan, UltraCam Eagle, yerden 5.000 m yüksekte 10 cm GSD yakalama imkanı sunan tek sensördür. UltraCam Eagle Mark 3, 450 Megapiksellik ultra büyük bir ayak izine sahiptir. 
Kullanıcı tarafından değiştirilebilir bir lens sistemine sahip olan tek dijital fotogrametrik hava kamerasıdır ve tüm havadan edinim görevlerinize hizmet etmek için size bir "iş gücü" sensörü sağlar.
Bir kamera - dört lens kiti.
Dört farklı odak uzunluğuna sahip lens kitleri, müşterilerin uçuş şeridi boyunca farklı irtifalarda 26.460 pikselden fazla olan tüm kamera ayak izinden tam olarak yararlanmasına olanak tanır.
4.0 µm piksel boyutunu kullanan en son CCD teknolojisi, daha büyük bir ayak izi ve daha verimli uçuş sağlar.
Tutarlı ve güvenilir hareket bulanıklığını gidermek için hareketli mekanik parçalar olmadan zaman gecikmeli entegrasyonla kanıtlanmış ileri hareket telafisi.
Görüntünün gölgeli alanlarındaki istenmeyen gürültü, özel görüntüleme sensörleri aracılığıyla mümkün kılınan eşsiz bir sinyal-gürültü oranı sayesinde önemli ölçüde en aza indirilir.

haber arası detay

 

 

 

Vexcel Imaging , kapsamlı DTM nesli ve Ortho Production'ın UltraMap  Studio'ya tam entegrasyonunu içeren hepsi bir arada hava fotogrametri yazılımının en son güncellemesi   olan UltraMap sürüm 5.0'ın piyasaya  sürüldüğünü  duyurdu . 

Otomatik semantik görüntü segmentasyonu ve akıllı filtreleme dayalı tamamen yeni Sayısal Arazi Modeli (DTM) algoritmasının tanıtılmasıyla,  UltraMap  5.0 şimdi kapsamlı DSM'leri ve üretir  DTM'lerinin görülmemiş kalitede ihracat için. Ek olarak, veri üretim sürecini kolaylaştırmak ve hızlandırmak için birkaç yeni özellik uygulandı. Tek bir arayüzde eşzamanlı DSM ve DTM düzenlemeden ve orto ürünleri için basit yeniden işlemeden, Ortho Prodüksiyonun UltraMap Studio'ya tam entegrasyonuna ve zemin dışı nesnelerin görselleştirilmesi gibi yeni kalite kontrol araçlarına kadar: Müşteriler, en yüksek fotogrametrik standartları karşılayan 3B uzamsal veri ürünleri oluşturmak için tüm değer zinciri boyunca verileri üzerinde mümkün olan en iyi içgörü ve kontrolü elde eder. 

 Vexcel Imaging CEO'su Alexander Wiechert , "Ekip, DTM'leri yaratma şeklimizi sıfırdan yeniden geliştirdi" diye açıklıyor  . “Tamamen otomatik olarak oluşturulan bu modellerin sonuçları çok etkileyici. Bu, bu iyileştirmelerden büyük ölçüde faydalanacak müşterilerimiz için ileriye doğru büyük bir adımdır. " 

Ana Özellikler 

Genel: Doğası gereği daha yüksek kalite sayesinde artan verimlilik.  

Kapsamlı DTM üretimi
DSM'den DTM'nin akıllı türetilmesi
Anlamsal görüntü segmentasyonuna dayalı yeni DTM filtre algoritması
İsteğe bağlı olarak DTM'de tespit edilen köprüleri koruyun 
DTM Düzenleme 
Tek arayüzde eşzamanlı DSM ve DTM düzenleme 
DTM düzenlemelerinden sonra DTM Ortho karolarının basit yeniden işlenmesi 
DTM'lerin seçilen bölgelerini harici kaynaklardan içe aktarın ve birleştirin
DTM'nin QC'sini basitleştirmek için zemin dışı nesnelerin görselleştirilmesi
DTM Dışa Aktarma
Ortho Production'ın UltraMap Studio'ya tam entegrasyonu
Seviye-2'den UltraMap  Studio'da tamamen izlenebilir tüm orto ürünlerine iş akışı  
Orto ürünleri için basitleştirilmiş yeniden işleme 
P aynı içindeki bir projenin rocess keyfi alt kümeleri  UltraMap  Studio iş akışına 
E asily bir farklı türevlerini oluşturmak DSMOrtho / DTM / DTMOrtho aynı DSM dan
G renk dengeleme maskenin eneration esas alınmıştır  anlamsal görüntü segmentasyonu manuel etkileşimi aşağı sürücü yardımcı olur. 
Daha önce yalnızca Şekil Dosyalarının desteklendiği GeoJSON formatında vektör verilerini içe ve dışa aktarın. 
 Yüksek performanslı depolama sistemlerini desteklemek için UltraMap RawDataCenter'da yeni indirme ayarları  .  
 UltraCam Osprey 4 dahil tüm UltraCam  sistemleri  için destek . 1.  

Vexcel Imaging hakkında  

Jeo-uzamsal endüstride lider olan Vexcel Imaging, yenilikçi yaklaşımlarla son teknoloji geniş format hava kameraları, mobil haritalama sistemleri ve fotogrametrik yazılımlar geliştirir ve sürekli ürün yükseltmelerine ve birinci sınıf desteğe vurgu yapar.  B yol  UltraCam  dan - havadan kamera portföyü havadan fotogrametrisinde tüm uygulamaları kapsayan  nadirine eğik için geniş alan veri toplama için. UltraCam  verileri, UltraMap  fotogrametri yazılımıyla işlenir ve  nokta bulutları, dijital yüzey  ve arazi modelleri, ortofotolar ve 3DTIN'ler içeren yüksek düzeyde otomatikleştirilmiş, kaliteli veri ürünleri için uçtan uca işleme iş akışı sağlar  . 

Yeni Sayısal Arazi Modeli (DTM) algoritması

Otomatik anlamsal görüntü segmentasyonu ve akıllı filtrelemeye dayalı tamamen yeni bir Dijital Arazi Modeli (DTM) algoritmasının tanıtımı.

Büyük orto projeleri için daha hızlı iş hacmi
CPU ve GPU kodunun optimizasyonları, ek paralelleştirme ve görevlerin düzene sokulması, büyük DSM, DTM ve Ortho projeleri için daha hızlı işlem süreleri sağlar. Yeniden ziyaret edilen iş akışı, kalite kontrol ve düzenleme döngülerini kısaltır.


Vektör verilerinin daha iyi işlenmesi
UltraMap artık vektör verilerinin içe ve dışa aktarılması için dosya formatları olarak ESRI Shapefile ve GeoJSON'a sürekli olarak izin veriyor. İhracat için ayrıca Anahtar Deliği Biçimlendirme Dili de mevcuttur. Yeni bir genel iletişim kutusu, döşeme seçimi ve DTM içe aktarımı için alanların tanımlanması dahil olmak üzere çeşitli kullanım durumları için vektör çokgenlerinin yönetimine olanak tanır.
 

Sezgisel ısı haritası görselleştirme
Manüel düzenleme için bölgeleri daha hızlı belirlemek için bir bakışta yükseklik alanının renk kodlu analizi.

Orto üretiminin UltraMap Studio'da tam entegrasyonu
Uçuş görevi ithalatından orto ihracatına kadar tutarlı ve izlenebilir tek bir iş akışı.

Vexcel Görüntüleme nesil serbest bırakılmasını duyuran UltraCam Osprey 4.1 , fotogrametrik dereceli nadir görüntüleri (PAN, RGB ve NUR) ve eğik görüntüler (RGB) aynı anda alacak çok yönlü geniş formatlı havadan kamerası. Modern şehir planlaması için dünyanın keskin, gürültüsüz ve son derece hassas dijital temsillerinin sık sık güncellenmesi çok önemlidir. Üstün radyometrik ve geometrik kalitede benzeri görülmemiş uçuş toplama verimliliği sağlayan UltraCam Osprey 4.1, kentsel haritalama ve 3D şehir modellemede yeni bir standart belirliyor.Son derece sofistike sistem mimarisi, temel özellikler ve tasarım öğeleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için yeni videomuzu izleyin:

4. nesil UltraCam hava görüntüleme sensörlerine öncülük eden sistem, yeni ve endüstri lideri özelleştirilmiş lensleri, özel elektroniklerle yeni nesil CMOS görüntüleme sensörlerini ve benzeri görülmemiş kalitede görüntüler sunmak için sınıfının en iyisi görüntü işleme hattını bir araya getiriyor. detay çözünürlüğü, netlik ve dinamik aralık şartları . Sistem, her 0,7 saniyede 1,1 Gigapiksel toplayarak uçuş verimliliğini yeni seviyelere taşıyor. Müşteriler daha hızlı uçabilir, daha fazla alanı kaplayabilir ve daha fazla ayrıntı görebilir.

Yeni ve yenilikçi Uyarlanabilir Hareket Telafisi (AMC) yöntemi, çok yönlü hareket kaynaklı görüntü bulanıklığını telafi eder ve benzeri görülmemiş canlılık ve keskinlik görüntüleri üretmek için eğik görüntülerde zemin örnekleme mesafesi değişikliklerini telafi eder.

Yeni bir numaralandırma formatının yanı sıra - UltraCam Osprey 4.1, ilk sürümünde 4. nesil bir kameradır - bu yeni nesil ayrıca genel kullanılabilirliği ve kullanıcı dostluğunu artırmak için çeşitli tasarım güncellemeleri sunar. Diğerlerinin yanı sıra: küçültülmüş bir kamera kafası, uçak seçeneklerini daha küçük uçaklara kadar genişletir ve daha kısa bir kamera silindiri, kamera kaldırıcısı olmadan daha kolay kurulum sağlar. Müşteriler artık, UltraNav'ı veya başka herhangi bir uçuş yönetim sistemini, IMU kaldırıldıktan sonra ek bir sorun olmadan yerinde değiştirmek için IMU ve UltraNav donanımına daha kolay erişebilir.

“UltraCam Osprey 4.1 ile tek bir muhafazada iki kamera elde edersiniz. Vexcel Imaging CEO'su Alexander Wiechert, “Sistem, şehir haritalamasından aynı uçuş görevlerinden geleneksel harita uygulamalarına kadar çeşitli uygulama ihtiyaçlarını karşılıyor” dedi. "Aynı zamanda, tipik olarak yalnızca geniş formatlı kamera sistemleri tarafından kazanılan uçuş toplama verimliliğini oluşturmak için en düşük ayak izini uçuş şeridi boyunca 20.000 pikselin üzerine çıkardık."

UltraCam Osprey 4.1'in ticari kullanıma sunulması 2021'in başlarında planlanıyor. 

Anahtar Özellikler

20.544 x 14.016 piksel PAN görüntü boyutu (nadir)
14.176 x 10.592 piksel Renkli görüntü boyutu (eğik)
CMOS görüntüleme sensörleri
Uyarlanabilir Hareket Telafisi (AMC)
0,7 saniyede 1 kare
80 mm PAN lens sistemi
120 mm Renkli (RGB Bayer deseni) lens sistemi
Vexcel Imaging hakkında

Jeo-uzamsal endüstride lider olan Vexcel Imaging, yenilikçi yaklaşımlarla son teknoloji geniş format hava kameraları, mobil haritalama sistemleri ve fotogrametrik yazılımlar geliştirir ve sürekli ürün yükseltmelerine ve birinci sınıf desteğe vurgu yapar. Geniş UltraCam hava kamerası portföyü, havadan fotogrametri alanındaki tüm uygulamaları kapsar - nadirden eğik ve geniş alan veri toplamaya kadar. UltraCam verileri, UltraMap fotogrametri yazılımıyla işlenir ve nokta bulutları, dijital yüzey ve arazi modelleri, ortofotolar ve 3DTIN'ler içeren yüksek düzeyde otomatikleştirilmiş, kaliteli veri ürünleri için uçtan uca işleme iş akışı sağlar.

 

 

 

Yorum Yaz