AGROEXPO, Türkiye’nin Tarım Potansiyelini Gösterdi

AGROEXPO, Türkiye’nin Tarım Potansiyelini Gösterdi
74 ülkeden gelen 164 yabancı firma temsilcisinin katıldığı AGROEXPO Uluslararası Tarım Hayvancılık ve Tavukçuluk Fuarı, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık sektöründeki gücünü ve ihracat kapasitesini ortaya koydu.
AGROEXPO, Türkiye’nin Tarım Potansiyelini Gösterdi

Fuar İzmir’de düzenlenen AGROEXPO Uluslararası Tarım Hayvancılık ve Tavukçuluk Fuarı, 521 katılımcı, binlerce ziyaretçi ve 3 milyar dolarlık ticaret hacmi ile Türkiye ve dünya tarımına damga vurdu.Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın dört büyük tarım fuarından biri olan AGROEXPO, 30 Ocak - 03 Şubat 2024 tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleştirildi. Fuar, yeni teknolojilerin, yeni ürünlerin, yeni iş birliklerinin sergilendiği bir platform oldu.

haber arası detay

AGROEXPO, TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜ BİR ARAYA GETİRDİ

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın dört büyük tarım fuarından biri olan AGROEXPO Uluslararası Tarım Hayvancılık ve Tavukçuluk Fuarı, 30 Ocak - 03 Şubat 2024 tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleştirildi. 521 katılımcı ve binlerce ziyaretçinin katıldığı fuar, Türkiye ve dünya tarımına büyük katkı sağladı.

Fuarın açılış törenine, Tarım ve Orman Bakanı Mehmet Özhaseki, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi, Orion Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Açılış konuşmasında Bakan Özhaseki, AGROEXPO’nun tarım ve hayvancılık sektörünün gelişimine önemli katkılar sunduğunu belirterek, “Bu fuar, hem ülkemizin hem de dünyanın tarım potansiyelini ortaya koyan, yeni teknolojilerin, yeni ürünlerin, yeni iş birliklerinin sergilendiği bir platformdur. Burada hem üreticilerimiz hem de tüketicilerimiz için faydalı bilgiler edinebilir, yeni fırsatlar yakalayabilirsiniz. Fuarın, tarım ve hayvancılık sektörüne, ihracatımıza, istihdamımıza ve ekonomimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Fuar boyunca, ziyaretçiler, dünyanın önde gelen tarım ve hayvancılık firmalarının sunduğu ürün ve hizmetleri yakından inceleme fırsatı buldu. Ayrıca, fuar süresince düzenlenen birçok etkinlik, yarışma ve şov, ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı. Fuarın en ilgi çeken bölümlerinden biri olan "Traktör Test Parkuru"nda, ziyaretçiler, dünyanın en iyi traktör markalarını test ederek, kendileri için en uygun traktörü seçebildi. Fuarın bir diğer gözde bölümü olan "C Ana Etkinlik Alanı"nda ise, Webagron sponsorluğunda gerçekleştirilen bilgi yarışması, traktör penaltı yarışması, hassas sürüş ve akülü traktör yarışması gibi aktiviteler, hem katılımcıları hem de izleyicileri eğlendirdi.

Fuarın en önemli bölümlerinden biri de, T.C. Ticaret Bakanlığı himayesinde, Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonu ile düzenlenen “Alım Heyeti İkili Görüşmeleri” oldu. Bu bölümde, Sudan, Somali, Lübnan, Irak, Katar, Filistin, Mısır, Fas, Ürdün, Gürcistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Moritanya, Nijerya, Yunanistan, Cezayir, Nijer, Tunus, İspanya, Almanya gibi 74 ülkeden gelen 164 yabancı firma temsilcisi, Türk katılımcı firmalarla bir araya gelerek, iş bağlantıları kurdu. Yapılan görüşmeler sonucunda, 3 milyar doları aşan bir ticaret hacmi gerçekleşti.

AGROEXPO, 2024 yılında da tarım ve hayvancılık sektörünü buluşturmaya devam edecek. 04 - 08 Şubat 2025 tarihleri arasında 20. kez düzenlenecek olan fuara katılmak isteyen firmalar, şimdiden stant katılım başvurularında bulunmaya başladı. Fuarın 2025 yılında da rekor seviyede katılımcı ve ziyaretçi ağırlaması bekleniyor.

FUAR BOYUNCA RENKLİ ORGANİZASYONLAR
Fuar süresince ‘C Ana Etkinlik Alanı’ Webagron sponsorluğunda gerçekleştirilen birbirinden keyifli aktivite ve yarışmalarla fuara gelen binlerce ziyaretçi eğlenceli saatler geçirdi. Bilgi yarışmasında kozlarını paylaşan tarım fenomenleri izleyicilerin yüzünü güldürdü. Traktör penaltı yarışması ve hassas sürüş ile ziyaretçiler yeteneklerini test etti. Çocuklara özel yapılan akülü traktör yarışmasında kazanan miniklere akülü traktörler hediye edildi.AGROEXPO tarafından kurulan “Traktör Test Parkuru’nda” dünyanın en iyi traktör markalarını test eden ziyaretçiler farklı seçenekler arasından kendileri için en uygun traktörü bulma şansını yakaladı.

2025’TE  HEDEF BÜYÜK
Rekor seviyede  katılımcı ve ziyaretçiyi ağırlayan AGROEXPO’da tüm holler tamamen dolarken fuara katılmak isteyen bir çok firma doluluk nedeniyle AGROEXPO 2024’te yer alamadı. 04 – 08 Şubat 2025 tarihleri arasında düzenlenecek olan 20. AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda yer alabilmek için firmalar şimdiden stant katılım başvurularında bulundu.

Yorum Yaz