Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar: “Bizim patronumuz millettir”

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar: “Bizim patronumuz millettir”
Bu sorumluluk bilinciyle en iyisini yapmak için büyük gayret sarf edeceğinizden en ufak şüphem yok. Ast olan milletimizin memnuniyetidir. Biz, millete hizmet eden bir kurumuz. Bizim patronumuz millettir” dedi.
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar: “Bizim patronumuz millettir”

Aliağa Belediyesi’nden dar gelirli ailelere ücretsiz danışmanlık hizmeti; Aliağa Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla dar gelirli ailelerin ihtiyaç duyduğu psikolojik, sağlık ve hukuki danışmanlık hizmetlerini Aile Danışma Merkezi’nde sunacak. Merkez, 5 Şubat Pazartesi günü Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi’nde hizmete girecek. 

haber arası detay

Aliağa Belediyesi, ailelerin gelişmesi ve güçlenmesi için kurduğu Aile Danışma Merkezi’ni 5 Şubat Pazartesi günü hizmete sokuyor. Merkezde, aile danışmanlığı, psikolojik destek, diyetisyen, gerontolog ve hukuki danışmanlık gibi alanlarda uzman personel görev yapacak. Merkezin hedef kitlesi, dar gelirli aileler olacak.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aile Danışma Merkezi’nin açılışında merkezin personeliyle bir araya geldi. Acar, “Her biriniz belediye başkanısınız. Her biriniz belediyemizi temsil ediyorsunuz.

Aliağa Belediyesi, dar gelirli ailelere destek olacak

Aliağa Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla dar gelirli vatandaşların faydalanabileceği bir Aile Danışma Merkezi kurdu. Merkez, 5 Şubat Pazartesi günü Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi’nde hizmete girecek.

Aile Danışma Merkezi, ailelerin karşılaştığı sorunlara çözüm bulmak, aile içi iletişimi güçlendirmek, sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak ve aile bireylerinin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli hizmetler sunacak. Merkezde, aile danışmanlığı, psikolojik destek, diyetisyen, gerontolog ve hukuki danışmanlık gibi alanlarda uzman personel görev yapacak. Vatandaşlar, haftanın altı günü 10.00 – 18.00 saatleri arasında merkeze bizzat başvurabilecekleri gibi telefonla da randevu alabilecekler.

Merkezin hedef kitlesi, dar gelirli aileler olacak. Aile Danışma Merkezi Uzman Psikoloğu Berfin Ruken Taşkın, “ İhtiyaç duyan her yaş grubundan birey ya da aileler Aile Danışma Merkezimizden faydalanabilir. Aile Danışma Merkezimizde aile danışmanlığı dışında sağlıklı yaşam için diyetisyenimiz, yaşlı sağlığı için gerontologumuz, haftanın belirli günlerinde de hukuki danışmanlık hizmetimiz olacak” dedi.

Aile Danışma Merkezi’nin açılışına katılan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, merkezin personeliyle bir araya gelerek onlara başarılar diledi. Acar, “Her biriniz belediye başkanısınız. Her biriniz belediyemizi temsil ediyorsunuz. Bu sorumluluk bilinciyle en iyisini yapmak için büyük gayret sarf edeceğinizden en ufak şüphem yok. Ast olan milletimizin memnuniyetidir. Biz, millete hizmet eden bir kurumuz. Bizim patronumuz millettir. Hangi memleketli ya da hangi siyasi görüşten olduğu önemli değil, millet biz de bir bütündür. Kimsenin kimseden ayrıcalığı yoktur. Her bir vatandaşımız bizim için eşittir, her biri bizim için değerlidir. Dolayısıyla kamu kurumu olarak ihtiyacı olan vatandaşlarımıza bu hizmeti vermekle mükellefiz. Burası herkesin ihtiyacı olan bir alan. Bu nedenle önemli bir misyonunuz var. Aile danışma merkezinin asıl amacı dar gelirli vatandaşlara hizmettir. Aliağamıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Aile Danışma Merkezi, evlilik, aile içi iletişim, boşanma, çocuklarda ekran bağımlılığı, aile içi şiddet, sınav kaygısı, stresle başetme, iletişim becerileri, sağlıklı beslenme, sağlıklı yaş alma gibi konularda aile, çocuk, genç, yetişkin, yaşlı ve engellilere yönelik çalışmalar yürütecek. Merkez, ailelerin gelişmesi ve güçlenmesi için koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilite edici hizmetler verecek.

Yorum Yaz