Başkonuş Yaylası'na Ekoturizm parkuru

Başkonuş Yaylası'na Ekoturizm parkuru
12.890 metre uzunluğunda 3 adet parkur, seyir terasları ve dinlenme alanları inşa  edilmiştir.
Başkonuş Yaylası'na Ekoturizm parkuru

Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından ekoturizm rotası olarak ilan edilen Başkonuş Ekoturizm rotası fotoğraf ve doğa severlerin yeni rotası oldu.

haber arası detay

Fotoğraf sanatçılarına Başkonuş Ekoturizm alanını gezdiren Bölge Müdürü Mustafa Koç; "Başkonuş Ekoturizm alanı Kahramanmaraş ili Onikişubat ilçesi sınırları içerisinde bulunan Başkonuş mesire alanında olup, genel müdürlüğü tarafında 2021 yılında Ekoturizm alanı olarak ilan edilmiştir. Bölge Müdürlüğünce bu alana doğaya uygun olarak  12.890 metre uzunluğunda 3 adet parkur, seyir terasları ve dinlenme alanları inşa  edilmiştir. Başkonuş yaylası havası, iklimi ve  bünyesinde bulunan endemik tür bitki çeşitliliği ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor. Başkonuş Kahramanmaraş ilimizin turizm  merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Tüm vatandaşlarımızı Başkonuş Ekoturizm alanını ziyaret etmeye bekliyoruz "Dedi.

Ülkemizin değişik illerinde gelerek Başkonuş ekoturizm alanını ziyaret eden fotoğraf sanatçıları bölge müdürlüğümüzün ve Kahramanmaraş halkının misafirperverliğine ve Kahramanmaraş dondurması, çöreği, tarhanası ve tişik çorbasına hayran olduklarını söylediler. Ziyaretçiler havası, doğası, iklimi ve manzarası ile eşsiz bir yer olan Başkonuş  ekotruzim alanına tüm vatandaşlarımızı beklediklerini dile getirdiler.

Ziyaretçiler Ekoturizm alanında kendi adlarına birer  fidan dikerek geleceğe nefes oldular.  Gezi yapılan etkinlikler ile sona erdi.​


 

Yorum Yaz