Bayraklı Belediyesi, İZKA’nın Desteğiyle Dijital Arşiv Projesini Hayata Geçiriyor

Bayraklı Belediyesi, İZKA’nın Desteğiyle Dijital Arşiv Projesini Hayata Geçiriyor
Bayraklı Belediyesi, Arşivini Dijital Ortama Taşıyarak Hizmet Kalitesini Artırıyor
Bayraklı Belediyesi, İZKA’nın Desteğiyle Dijital Arşiv Projesini Hayata Geçiriyor

Bayraklı Belediyesi, belediye hizmetlerini daha hızlı ve güvenli hale getirmek için tüm arşivini dijital ortama taşıyor. İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) desteğiyle yürütülen proje kapsamında 3 milyon evrak ve 300 bin metre proje dosyası taranarak elektronik ortama aktarılıyor. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, projenin vatandaşlara daha iyi hizmet sunacağını söyledi.

haber arası detay

Bayraklı Belediyesi, İZKA’nın “Kamuda Dijital Dönüşüm Mali Destek Programı” kapsamında fiziksel arşivin dijital ortama aktarılması projesine başvurdu ve hibe almaya hak kazandı. Proje, belediyenin teknik birimlerinin arşivindeki yüz binlerce belge ve evrağın dijitalleştirilmesini amaçlıyor. Böylece, arşiv güvenliği sağlanacak, vatandaşların bilgi ve belge talepleri daha hızlı karşılanacak, kamu hizmetlerinde zaman ve kağıt israfı önlenmiş olacak.

Proje, belediyenin bir katının “Dijital Arşiv Birimi” olarak tasarlanmasıyla başladı. Burada, 3 milyon A4 belge ile birlikte 600 bin metre projenin 300 bin metresi taranıp bilgisayar ortamına aktarıldı. A4’lerin indeksleme ve sisteme dahil edilme işlemleri devam ederken, çalışmaların Ocak ayı sonunda tamamlanması planlanıyor. Bundan sonra, belediyeye gelecek tüm evraklar da dijital arşive işlenerek burada saklanacak.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, projenin belediye hizmetlerini daha etkin sağlayacağını belirterek, şunları söyledi: “Belediye hizmetlerini daha hızlı, kolay ulaşılabilir ve güvenli hale getirmek için Dijital Arşiv çalışmalarımızı önemsiyoruz. Vatandaşımıza en iyi hizmeti sunarak aynı zamanda israfın ve zaman kaybının da önüne geçeceğiz. Bu kapsamda projemizi değerli bulan İZKA’ya teşekkür ediyoruz. Dijital arşiv projemiz sayesinde artık kamu hizmetlerimizi daha hızlı, güvenli ve etkin hale getirmiş olacağız.”

Bayraklı Belediyesi’nin dijital arşiv projesi, İZKA’nın “Kamuda Dijital Dönüşüm Mali Destek Programı” kapsamında desteklenen 8 projeden biri. Proje, belediyenin arşiv yönetimini modernize ederek, vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunmayı hedefliyor.

Yorum Yaz