CHP’li Sadık Dinler: “Gaziemir’de Büyüklerimiz Hep Mutlu Olacak”

CHP’li Sadık Dinler: “Gaziemir’de Büyüklerimiz Hep Mutlu Olacak”
Gaziemir’de Yaşlılara Özel Projeler: CHP’li Sadık Dinler Belediye Başkanlığına Aday Adayı Oldu
CHP’li Sadık Dinler: “Gaziemir’de Büyüklerimiz Hep Mutlu Olacak”

Gaziemir’de yaşlılara yönelik projeleriyle dikkat çeken CHP’li Sadık Dinler, belediye başkanlığına aday adayı oldu. Dinler, “Gaziemir’de büyüklerimiz hep mutlu olacak” dedi.

haber arası detay

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Gaziemir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Makine Mühendisi Sadık Dinler, ilçede yaşayan yaşlı vatandaşların fiziksel ve sosyal olarak aktif bir yaşlılık sürdürmelerini sağlamak için projeler geliştirdiklerini açıkladı. Dinler, “Araştırmalara göre 2050 yılında dünya çapında 60 yaş ve üstü nüfusun, toplam nüfusa oranının yüzde 22 olacağı tahmin ediliyor. Bu zamana kadar da dünya nüfusundaki yaşlı sayısının insanlık tarihinde ilk kez çocuk sayısını geçeceği tahmin ediliyor. Bu nedenle yaşlılara yönelik politikaların önemi giderek artıyor. Biz de Gaziemir’de yaş almış hemşerilerimizin huzur içinde bir emeklilik yaşaması için uluslararası raporları ve sonuçları inceleyerek bir dizi proje hazırladık” dedi.

Dinler, projeleri arasında evde ve dışarıda aktif ve sağlıklı yaşlanmayı hedefleyen önleyici ve koruyucu sağlık hizmetleri, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteye teşvik uygulamaları, yaşam boyu öğrenme imkanları, kuşaklar arası dayanışma köprüsü, gönüllülük faaliyetleri, evde bakım hizmetleri, sosyal dışlanma önleme gibi konuların yer aldığını belirtti. Dinler, “Önceliğimiz yurttaşlarımızın fiziksel ve sosyal olarak aktif bir yaşlılık sürdürmesini destekleyen yaklaşımlar olacak. Gaziemir’de büyüklerimiz hep mutlu olacak” diye konuştu.

Dinler, Gaziemir’de 100 yılı aşkın süredir yaşayan bir aileden geldiğini, ilçenin sorunlarını ve ihtiyaçlarını çok iyi bildiğini söyledi. Dinler, “Gaziemir’in esnaflıkla uğraşan, sevilen aileleri Martin ve Dinler ailelerinin iki çocuğundan biri olarak 1988 yılında burada doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Gaziemir’de, lise eğitimimi de İzmir Atatürk Lisesi’nde tamamladım. ODTÜ Makine Mühendisliği’nden iyi derece ile mezun oldum. Üniversite yıllarında sivil toplum örgütlerinde, öğrenci topluluklarında birden fazla projenin içinde bulundum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük mirası olan ‘Altı Ok’ un izinden giderek 2010 yılında Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi’nden siyasete adım attım. Öğrenciliğim devam ederken CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nda partinin neferi olarak çalıştım. Öğrencilik sonrası dönüş yaptığım ilçede CHP Gaziemir İlçe Başkanlığında il ve ilçe delegeliklerinde bulundum. İhracat yapan Türkiye’nin köklü firmalarında 10 yılı aşkın süredir proje yöneticisi olarak görev aldım. Bu süre esnasında birçok projeye imza attım” dedi.

Dinler, Cumhuriyetin yeni yüzyılında, yeni nesil olarak Gaziemir’deki her bir hemşerisinin hayatına dokunacak olan ve Gaziemir’i, yeni yüzyıla hazırlayacak olan projeleri hayata geçirmek için yola çıkarak Gaziemir Belediyesi Başkanlığı’na aday adaylık başvurusunda bulunduğunu ifade etti. Dinler, “Toplumsal kaygısı olan, ortak akla önem veren, tüm Gaziemir’i kendi ekibinde barındıran, toplumun problemlerini hızlı şekilde çözen, Gaziemir’i geleceğe hazırlayan bir modelle belediye başkanlığına talip oldum. Gaziemir’i istişare kültürü ile yöneteceğiz. Tüm kurumlar ile ekip kültürü oluşturacağız. Her mahallemize eşit koşullarda hizmet götüreceğiz. Gaziemir’i yıldız gibi parlatmak için geliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz