CHP’li Sadık Dinler, Gaziemir’i Yeşil Bir Merkeze Dönüştürecek

CHP’li Sadık Dinler, Gaziemir’i Yeşil Bir Merkeze Dönüştürecek
Toplumsal kaygısı olan, ortak akla önem veren, tüm Gaziemir’i kendi ekibinde barındıran, toplumun problemlerini hızlı şekilde çözen, Gaziemir’i geleceğe hazırlayan bir modelle belediye başkanlığına talip oldu.
CHP’li Sadık Dinler, Gaziemir’i Yeşil Bir Merkeze Dönüştürecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Sadık Dinler, seçilmesi halinde uygulayacakları yenilenebilir enerji projeleriyle Gaziemir’i dünyada tanınan yeşil bir merkez haline getireceklerini söyledi.

haber arası detay

Dinler, CHP’den Gaziemir Belediye Başkanlığı için yola çıktığını ve yönetim anlayışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dünyada kentlerin artan bir hızla sosyal, kültürel ve ekonomik değişimlere uğradığını, bu durumun da vatandaşların beklentilerini yeniden şekillendirdiğini vurgulayan Dinler, “Yaşadığımız süreçte belediyeler, sürdürülebilirlik, şeffaflık, hesap verebilirlik, katılımcılık gibi temel değerleri merkeze alan, kırılgan grupların erişimini hesaba katan ve farklı aktörlerle iş birlikleri geliştiren yeni tasarım ve uygulama modellerini hayata geçirmek zorundadır. Hem vatandaşların değişen önceliklerini anlamak ve hızlı yanıtlar üretebilmek hem de dünyadaki belediyecilik tecrübesinin ve uygulama alanlarının değişimini görebilmek adına dünya kentlerini yakından izlemek önem arz ediyor. Biz de bunun bilinci ile çalışarak vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayacak projeler üreteceğiz. Dünyanın farklı yerlerine örnek olacağız” dedi.

Dinler, şehir yaşamının daha sürdürülebilir olması ve şehirlerin iklim değişikliğine bağlı felaketlere karşı daha dirençli hale gelmesinin uzun vadeli iklim risklerini öngören planlar yapılmasıyla ilişkili olduğunu da belirtti. Dinler, uluslararası ya da ulusal düzeylerde tasarlanmış genel geçer önlemler ya da çözümler yerine, günümüzde bölgenin şartlarını, ihtiyaçlarını ve kapasitesini göz önünde bulunduran projelerin önem kazandığını da kaydetti.

Dinler, iklim krizi konusunda önemli projeler üzerinde çalıştıklarını anlatarak, “Enerji üretiminin merkeze bağımlılığını azaltma planımız çerçevesinde, çevreyi korumak ve şehirdeki yaşam masraflarını düşürmek adına çeşitli konutlarda ve ticari binalarda güneş enerjisi panellerinin yerleştirilmesi için proje üreteceğiz. Yenilenebilir enerji kaynaklarının daha aktif kullanımına özendireceğiz. Araç kullanımını azaltmak ve bisiklet kullanımına özendirmek için bir dizi çalışmamız olacak. İlçemizin eksiği olan bisiklet yollarını bu dönem yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Etkili geri dönüşüm projeleri ile atıkların yerinde ayrıştırılmasını sağlayacağız. İklim krizi, yenilenebilir enerji alanında dünyadaki belediye örneklerinden ilham alarak Gaziemir’i dünyada tanınan yeşil dostu bir merkez haline getireceğiz” diye konuştu.

Dinler, Balkanlardan gelen kökleri 100 yılı aşkın süredir Gaziemir’de bulunan bir ailede 1988 yılının Aralık ayında dünyaya geldiğini söyledi. Gaziemir’in esnaflıkla uğraşan, sevilen aileleri Martin ve Dinler ailelerinin iki çocuğundan biri olan Dinler, ilk ve orta öğrenimini Gaziemir’de, lise eğitimini de İzmir Atatürk Lisesi’nde tamamladığını belirtti. ODTÜ Makine Mühendisliği’nden iyi derece ile mezun olan Dinler, üniversite yıllarında sivil toplum örgütlerinde, öğrenci topluluklarında birden fazla projenin içinde bulunduğunu ifade etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük mirası olan "Altı Ok"un izinden giderek 2010 yılında Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi’nden siyasete adım attığını kaydetti. Öğrenciliği devam ederken CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nda partinin neferi olarak çalışan Dinler, öğrencilik sonrası dönüş yaptığı ilçede CHP Gaziemir İlçe Başkanlığında il ve ilçe delegeliklerinde bulunduğunu bildirdi.

Dinler, Gaziemir’in tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine sahip çıkacaklarını, ilçenin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkı sağlayacaklarını, vatandaşların yaşam kalitesini yükselteceklerini, gençlere, kadınlara, çocuklara, yaşlılara, engellilere ve dezavantajlı gruplara yönelik hizmetler sunacaklarını, katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz