Covid 19 Pandemesi Ihlamur Teras'a olan ilgiyi artırdı.

Covid 19 Pandemesi Ihlamur Teras'a olan ilgiyi artırdı.
Ihlamur Teras Ekoturizm Tesisleri 70 dönüm arazi üzerine kuruldu.
Covid 19 Pandemesi Ihlamur Teras'a olan ilgiyi artırdı.

Küresel Salgın Covid 19 pandemisi ile turizm konaklama anlayışı da değiştir. Kitlesel turizm faaliyetlerinin revaçta olduğu günümüzde artık insanlar butik oteller, bulgolow evler tinny house karavanlarda tatil yapmayı daha çok tercih ediyor. Ülkemizde Alternatif turizm dallarından biri olan Ekoturizm devlet politikası ile destekleniyor. Ekoturizmde hedef turizm sezonunu 12 aya yaymak ve kırsal yerleşkenin turizm pastasından pay almasını sağlamak oluyor. 

haber arası detay

 

Ihlamur Teras'a, Uluslararası Ekoturizm Derneği Ekoturizm Ödülleri’nin “Best Eco-Foundation” kategorisindeki ödül verildi.

Ihlamur teras, Yenice belediyesine ait bir sosyal tesis olup,70 dönümlük arsa üzerine kuruludur. İşletmeciliğini  Yenice belediyesine ait  Ihlamur Teras Ltd.Şti  yapmaktadır.

Tesis 700 metre karelik restaurant ve  cafeden, 4 ayrı modelde 30 adet bungalow evden,150 kişilik toplantı ve konferans salonu ile 1 adet doğa müzesinden oluşmaktadır.

Ihlamur teras, doğal yaşlı ve karışık ormanlarıyla, anıt niteliğindeki ağaçlarıyla derin vadileriyle,akarsu eko sistemleri ve barındırdığı yaban hayatı çeşitliliğiyle eşsiz doğa harikası Karabük ili Yenice ilçesindedir.

Orman Genel Müdürlüğünün verilerine göre yüzölçümünün % 71i ormanlarla kaplı olan Türkiyedeki birinci il Karabük, yine yüzölçümünün % 86sı ormanlarla kaplı olan Türkiyede birinci ilçe Yenicedir. Ayrıca, Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından Avrupada flora ve fauna bakımından acil korunması gereken 100 sıcak nokta belirlenmiş ve bu sııcak noktalardan 9 tanesi Türkiyede olup, bunlardan biri de Yenice Ormanlarıdır.

Tüm doğa aktivitelerini gerçekleştirilebileceğiniz böyle eşsiz bir doğa potansiyeline sahip olan Yenice,  Ankaraya 255 km, İstanbula  436 km mesafededir. Yine dünya çapında tanınan ve kültür turizminde marka olan Safranboluya  40 km, çeşmi cihan Bartın Amasraya da 101 km mesafededir.

FARK YARATAN ÖZELLİKLERİMİZ
İhtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak tüm detayları sizin için düşündük. Tüm konaklama alanlarında klima, 24 saat sıcak su, uydu tv, mini buzdolabı, tuvalet-banyo, sandalye sehpa standartı bulunmaktadır...

DOĞANIN KALBİNDE
Yüzölçümünün % 86’sı ormanlarla kaplı olan Yenice bu özelliği ile Türkiyenin en çok yeşil alanına sahip ilçedir.

ALAN REHBERLİĞİ
İhtiyacınız halinde bölge coğrafyasını tanıyan profesyonel alan rehberlerimizden destek isteyebilirsiniz.

ORGANİZASYONLAR
Çalıştay - Sempozyum - İş Toplantıları gibi etkinliklerde ihtiyaçlarınıza yönelik toplantı salonumuz ile yanınızdayız.

ODA SEÇENEKLERİ
Konaklayacak kişi sayısı ve konforunuzuda düşünerek birbirinden farklı 3 farklı bungalov seçeneği sunmaktayız.

RESTAURANT
Ihlamur teras, bölgenin yöresel damak tadlarına uygun bir çok yemek çeşidi ile misafirlerini ağırlıyor.

DOĞA DOSTU MİMARİ
Büyüyelici Yenice manzarasına karşı tamamı ahşaptan imal edilen bungalov evlerimizde konaklama keyfi.

Yorum Yaz