Ege Lezzetleri Azerbaycan'ı Büyüledi: Ege Üniversitesi Gastronomi Ekibi Gence'de

Ege Lezzetleri Azerbaycan'ı Büyüledi: Ege Üniversitesi Gastronomi Ekibi Gence'de
Ege mutfağının en güzel lezzetleri, Ege Üniversitesi gastronomi ekibinin marifetiyle Gence'de Azerbaycanlılarla buluştu.
Ege Lezzetleri Azerbaycan'ı Büyüledi: Ege Üniversitesi Gastronomi Ekibi Gence'de

Ege Üniversitesi gastronomi ekibi, Azerbaycan'ın Gence şehrinde düzenlediği etkinlikle Ege mutfağının zenginliğini ve lezzetlerini Azerbaycanlılarla paylaştı.

haber arası detay

Ege Mutfağı Azerbaycan'ı Fethetti: Ege Üniversitesi Gastronomi Ekibi Gence'de Gurme Bir Deneyim Yaşattı
Cumhurbaşkanı Emine Erdoğan'ın öncülüğünde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Ege Üniversitesi gastronomi ekibi, Azerbaycan'ın Gence şehrinde Ege mutfağının en seçkin lezzetlerini tanıttı.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi iş birliğinde gerçekleştirilen bu gurme etkinlik, Türk mutfağının zenginliğini ve Ege mutfağının eşsiz lezzetlerini Azerbaycanlılarla buluşturdu. Gence Başkonsolosluğu'nda düzenlenen etkinliğe Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aylin Göztaş, diplomatik misyon temsilcileri, Azerbaycan'ın iş, sanat ve medya dünyasından seçkin isimler katıldı.

Ege'den Gelen Lezzetler Gence'yi Büyüledi

Etkinlikte Ege mutfağının en gözde lezzetleri sergilendi ve konuklara ikram edildi. Zeytin ve peynir çeşitleri, tarhana çorbası, fava, mücver, zeytinyağlı taze fasulye, zeytinyağlı biber dolması, otlu börek, karides güveç, İzmir köfte, incir uyutması ve lokum gibi yöresel tatlar, Gence'de Ege mutfağına dair unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Prof. Dr. Bilgehan Gültekin: "Gastronomi Değerlerimizi Dünyayla Paylaşıyoruz"

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, etkinlikle ilgili şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Ege Üniversitesi gastronomi ekibimizle birlikte Bakü ve Gence'de Ege mutfağının lezzetlerini tanıttık. Bölgemiz mutfağının en seçkin tariflerini hem sergiledik hem de konuklarımıza ikram ettik. Bu etkinlikle Ege mutfağının uluslararası arenadaki bilinirliğini artırmayı ve Türk turizmine katkıda bulunmayı amaçladık."

Prof. Dr. Gültekin, Ege Üniversitesi'nin uluslararasılaşma çalışmalarına da değinerek şunları kaydetti: "Çeşme Turizm Fakültesi ve İletişim Fakültesinin akademik ve bilimsel potansiyelini düzenleyeceğimiz etkinliklerle başta Türk dünyası olmak üzere küresel düzeyde paylaşacağız. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın vizyonerliğinde sürdürülen uluslararasılaşma çalışmalarına katkı sunmaya devam edeceğiz. Gastronomi değerlerimizin uluslararası arenada görünür ve bilinir olması için bilimsel tanıtım faaliyetlerimizi sürdüreceğiz."

Etkinlik, Ege mutfağının zenginliği ve lezzetiyle Azerbaycanlılardan büyük beğeni topladı. Konuklar, Ege mutfağının kendine özgü tatlarını keşfetme ve Türk kültürüne dair yeni bilgiler edinme imkanı buldu. Ege Üniversitesi gastronomi ekibinin bu gurme deneyimi, Türk mutfağının uluslararası alandaki tanıtımına önemli bir katkı sağladı.

Yorum Yaz