En çok tercih edilen fotogrametri yazılımları

En çok tercih edilen fotogrametri yazılımları
en çok tercih edilen fotogrametri yazılımları; 

haber arası detay

2020 yılında en çok tercih edilen fotogrametri yazılımları; Fotogrametri yazılım  sektörü rekabet ile birlikte her gün bir yeni sürüm ve yeni özelliklerle karşımıza çıkıyor. 2020 yılının en çok kullanılan yazılımları ve 2021 yılında en çok kullanılması beklenen yazılımları derleyerek fotogrametri ve 3d modellemede hangileri ön plana çıkacak onlar hakkında bilgi vermeye çalıştım.

Mevcut bilgisayar teknolojisi, daha düşük maliyetlerle birlikte insansız hava araçlarında (İHA'lar) uçuş içi otomasyona paralel olarak, mimari tasarım ekiplerinde büyük hacimli bilgilerin işlenmesini kolaylaştırmakta, hava fotoğrafları çekmek ve ortofotograflar ve 3D elde etmek için kullanımlarını kolaylaştırmaktadır. kabartma modelleri ve arazi dokuları. Bu teknolojiler ile yapı elemanlarının zemindeki dağılımının farklı geometrik konfigürasyonlarının analiz edilmesini sağlayan 3 boyutlu modeller üretilebilir. Bu makale, mimari tasarımın ilk aşamalarına entegre edilmiş bir arazide uygulama sürecini sunmaktadır. Arazinin ayrıntılı yakalanmasını, mimari tasarım ortamı ile ilişkisini ve arsa üzerindeki uygulamasını kapsayan bir metodoloji önerilmiştir. Bir yenilik olarak, nesnenin içinden dışarıya kalan disiplinlere ters bir perspektif sunulur. İHA'ların kullanımı için önerilen metodoloji, bina bilgi modelleme (BIM) teknolojilerini kullanarak arazi yakalama, 3B ağ oluşturma, çevresel gerçekliklerin üst üste binmesi ve mimari tasarımı entegre eder. Ek olarak, arsanın uygulanması ve İHA'lar kullanılarak temellerin yerleşimi üzerine bir araştırma hattının başlangıcını temsil eder. Geleneksel teknolojileri İHA + BIM entegrasyonu ile karşılaştıran üç farklı projede gerçekleştirilen çalışmada elde edilen sonuçlar, ikinci seçenekte net bir gelişme olduğunu gösteriyor. İşin yürütülmesi ve kontrolü için uygulanan yeni teknolojilerin kullanılması sadece doğruluğu artırmakla kalmaz, aynı zamanda hataları da azaltır ve zaman kazandırır,

Fotogrametri teknolojisini kullanma,Fotogrametri nedir?
Fotogrametri, fotoğraflardan ölçüm yapma bilimidir. Bu yöntem, farklı bakış açılarından çekilmiş birkaç resim arasında elde edilen paralaksı kullanır. Fotogrametri, karmaşık 2D ve 3D hareket alanlarını kaydetmek için kullanılabilir. Binoküler insan görüşünün stereoskopisini taklit ediyor ve aslında mevcut fiziksel nesnelerin tüm bilgilerini almak için kullanılıyor. Aslında bu işlem, taramaya çalıştığınız konunun şekli, hacmi ve derinliği ile ilgili verileri toplar. Bu, birkaç resmi doğru bir 3D tasarıma dönüştürmek için kullanılan yöntemdir. Fotogrametri tarihine bir göz  atarsak, ilk projektif geometri deneylerinin o kadar da yeni olmadığını görebiliriz! Nitekim, 1480'de Leonardo Da Vinci, ressamın bakış açısını perspektif resimden belirlemeye çalışıyordu. 

Fotogrametri nasıl çalışır?
Fotogrametri, iki boyutlu bir görüntünün geometrik bilgisini çıkararak çalışır. Çok sayıda resmi birleştirerek, üç boyutlu bir görüntü oluşturabileceksiniz. Fotogrametri, birden fazla görüntü kullanarak bir nesnenin 3B taramasını oluşturmak için kullanılan işlemdir. Nitekim, nesnenin tam bir temsilini elde etmek için, bir nesnenin 3D modelini, bu nesnenin farklı bakış açılarından ustaca alınmış birkaç resimle yapmak mümkündür. Bunun için mutlaka bir 3D tarayıcı kullanmanız gerekmez, basit bir akıllı telefon, bir tablet veya iyi bir görüntü sabitleme ile iyi bir kamera kullanılabilir!
Fotogrametri ve bir dizi karmaşık algoritma sayesinde, güçlü bir yeniden yapılandırma süreci sayesinde orijinal gerçek dünya nesnesinin birden çok fotoğrafını kullanarak dijital bir 3B model elde edeceksiniz. Ne kadar çok resme sahipseniz, 3B tasarımınız o kadar hassas olacaktır. Bir resmi 3 boyutlu modele dönüştürmek de mümkündür  , ancak açıkçası, tek bir resimle optimize edilmiş bir sonuç elde edemezsiniz.
Neden bir fotogrametri yazılımı kullanmalısınız?
3D tarama, çeşitli uygulamalar için faydalı olabilir. Uygulanabilir bir 3B model elde etmek ve Sculpteo gibi çevrimiçi bir 3B baskı hizmeti  kullanarak 3B baskı teknolojisinden en iyi şekilde yararlanmak için kullanılabilir  . Ancak harika bir 3D tasarıma sahip olmak aynı zamanda görselleştirme için harika bir araçtır.
Fotogrametri, topografik haritalama, mimari, mühendislik ve hatta jeoloji için kullanışlıdır! Hava fotoğraflarına adanmış birçok yazılım aracı vardır, fotogrametri coğrafi kullanım için gerçekten yararlıdır. Örneğin, arkeologlar bunu karmaşık ve uzak alanların planlarını oluşturmak için de kullanıyorlar.
Bir akıllı telefon uygulaması kullanmayı tercih ediyorsanız,  uygulanabilir bir 3D tarama oluşturmak için farklı olasılıkların ve en iyi programların neler olduğunu görmek için bir akıllı telefonla 3D taramanın nasıl yapılacağına ilişkin blog  yazımıza göz atın.

2020'nin en iyi 20 fotogrametri yazılımı hangileri?
Bir fotogrametri yazılımı seçerken çok büyük bir seçeneğiniz olacak. Yazılımınızı beklentilerinize göre seçmeniz gerekecek: Birden fazla görüntü yüklemeniz mi gerekiyor? Havadan görüntülere odaklanmak ister misiniz? Tecrüben var mı? Fotogrametriyi ilk kez özgür yazılımla denemek ister misiniz? Sizin için en iyi çözümün ne olduğunu keşfedelim! 2020 için fotogrametri yazılım seçimimize sizlere en iyi fotogrametri yazılımlarını sunarak başlayacağız ve ardından daha profesyonel seçeneklerle devam edeceğiz . 
Agisoft Metashape
Daha önce Agisoft Photoscan olarak adlandırılan Agisoft Metashape , bağımsız bir yazılımdır. Bu yazılım, örneğin fotogrametrik üçgenleme, nokta bulutu verileri, mesafeler, hacimler ve alanlar için ölçümler, 3B model oluşturma ve dokular gibi birçok ilginç özellik sunar. Agisoft Metashape, kültürel miras dokümantasyonu veya görsel efekt üretimi gibi çeşitli uygulamalar için yararlı olan eksiksiz bir yazılım gibi görünmektedir. Profesyonel sürüm ile standart sürüm arasında seçim yapma hakkına sahip olacaksınız. Standart sürüm hala oldukça tamamlandı, ihtiyacınız olan tüm temel yazılım araçlarına sahip olacaksınız! En çok kullanılan fotogrametri yazılım araçlarından biridir. Bu yazılımı daha önce kullandıysanız, kesinlikle bir kez daha denemelisiniz, çünkü işlem süreleri ve yakalamaların genel kalitesi gibi birkaç iyileştirme yapılmıştır.
MicMac
MicMac  , IGN  (Fransız Ulusal Coğrafya Enstitüsü) ve ENSG  (Fransız coğrafi bilimler okulu )  tarafından geliştirilen açık kaynaklı bir fotogrametri yazılımıdır  . Ücretsiz bir çözüm olsa bile, MicMac deneyimli veya akademik kullanıcılara daha çok uyarlanmıştır. Bu yazılım, çevre koruma, kültürel miras görüntüleme ve koruma veya ormancılık içeren projeler için kullanışlıdır. Yakın mesafeden havadan görüntülere kadar, MicMac her şeyi işleyebilir.
Meshroom
Meshroom, fotogrametrik bir bilgisayar görme çerçevesi olan AliceVision tarafından sunulan ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılımdır  . Bu 3B yeniden yapılandırma yazılımının kullanımı kolaydır, tüm fotogrametrik boru hattını çalıştırmanıza izin verir. Görüntülerinizi yerleştirmeniz yeterlidir ve yazılım, düğüm tabanlı bir iş akışı kullanarak otomatik olarak 3D modeller ve dokulu ağ oluşturur. Daha basit olamaz!
3DF Zephyr Ücretsiz
İşte fotogrametri için çok eksiksiz ve verimli bir yazılım olan 3DF Zephyr yazılımının ücretsiz sürümü  . Bu yazılımın artık yeni başlayanlar ve kişisel kullanım için özel olarak hazırlanmış ücretsiz bir sürümü var! Bu 3B sürecine yeni başlıyorsanız ve harika bir yazılımla öğrenmeniz gerekiyorsa en iyi çözüm olabilir. 3DF Zephyr'in bu ücretsiz sürümü, yeni başlayanlar olarak ihtiyaç duyacağınız tüm 3B yeniden yapılandırma araçlarını ve temel düzenleme araçlarını sunuyor.

3DF Zephyr, fotogrametrik işleme için profesyonel bir yazılım olarak konumlandırılan yalnızca Windows'a özgü bir uygulamadır.

Ana özellikler : tam otomasyon, güzel modeller.

Avantajlar:

Sezgisel arayüz. Hemen hemen tüm menü öğeleri ayrı düğmelerle çoğaltılır
Her aşama için çok sayıda ayara rağmen, varsayılan bir ayar işlevi vardır. Bir sürecin ayrıntılarına girmenize gerek yok
Yoğun bir bulut ve çokgen bir ızgaranın inşası aşamalarında işlemenin çok iyi bir sonucu. İdeal olmaktan uzak veri kümeleri için bile
Sonuçların birçok formatta dışa aktarılması
Dezavantajları :

Büyük veri hacimlerinde, bir PC için çok büyük bir yük vardır
PC'nizde Nvidia'dan bir CUDA GPU'ya sahip olmak arzu edilir. Aksi takdirde işlemci ölür
Verileri işlemek, bu tür bir yazılım için ortalamadan daha fazla zaman alır
Kaydedilen proje dosyaları çok yer kaplar. Başlamak kritik değil, ancak proje birikimiyle ilgili bir sorun olabilir
Bir ortofoto veya mozaik oluştururken kalite, büyük ölçüde orijinal verilerin kalitesine bağlıdır. Örneğin, yeterince örtüşmenin olmadığı yerlerde, güçlü çarpıklıklar vardır.

Görsel SFM
Görsel SFM  , hareketten yapıyı (SFM) kullanan bir 3D yeniden yapılandırma aracıdır. Bu GUI uygulaması, kullanımı kolay bir fotogrametri yazılımıdır, sadece resimlerinizi eklemeniz, eşleştirmeniz ve otomatik olarak yeniden yapılandırmanız gerekecektir. Otomatik bir süreci olan oldukça basit bir yazılım aracıdır. Bu dijital fotogrametri aracı kişisel kullanım için ücretsizdir. Aşağıdaki videoda küçük bir demo alın: 
Colmap
Colmap  , genel amaçlı bir Hareketten Yapı (SfM) ve Çoklu Görünüm Stereo (MVS) boru hattıdır. Bunu grafik kullanıcı arabirimi veya komut satırı arabirimi ile kullanabilirsiniz. Sizin için daha uygun olanı seçebilirsiniz. Bir veya birkaç fotoğraf kullanarak bir 3D model oluşturmak için gereken tüm temel araçlara erişeceksiniz.
Regard3D
Regard3D  , bir dizi fotoğraftan harika 3B modeller oluşturmanıza olanak tanıyan ücretsiz ve açık kaynaklı bir hareketten yapı programıdır. Bu program güçlü araçlar sunuyor ve gerçekten ustalaşmanız biraz zaman alabilir. Web sitelerinde bulunan tüm eğitimler, başlamak için gerçekten yararlıdır.
MVG'yi açın
OpenMVG'nin (Çoklu Görünüm Geometrisi) inancı, "Basit tutun, bakımı kolay tutun"  . Bu fotogrametri kütüphanesi, bilgisayar-görme bilimcileri ve Multi-View Geometry topluluğunda popülerdir. OpenMVG, esas olarak SfM tekniğine odaklanan araçlar sunar. Sundukları her şey test edilir ve tüm özelliklerin gerçek durumlarda% 100 güvenilir olduğundan emin olunur.
ContextCapture
ContextCapture  (önceden Acute 3D), bir Bentley Systems şirketi olan Acute3D tarafından geliştirilmiştir. Bu yazılımın amacı, insan müdahalesi olmadan fotoğraflarla bitmiş bir 3D model oluşturmaktır. Bu süreç, 3B taramadan daha kolaydır ve 3B modellemeden daha hassastır, mükemmel bir 3B dijital görüntüyü yeniden oluşturmak için uzman olmanıza gerek yoktur. Bu fotogrametri çözümü, şehir manzaraları gibi büyük altyapı projelerinde çalışmaya izin verir. Daha yüksek bir doğruluk seviyesi için hem fotogrametri hem de lazer taramaları kullanmak ve gerçek dünya dijital bağlam oluşturma veya operasyon kararları için mükemmel olan gerçeklik ağları elde etmek mümkündür. Ayrıca, bu program, kullanıcıların 3B ağları düzenlemesine, kesitler oluşturmasına ve zemin ve kırılma çizgilerini çıkarmasına olanak tanıyan Context Capture Düzenleyicisini içerir. 3D demo bir Bağlam Yakalama alabilirsiniz  burada  bu yazılım aşina değilseniz.

Bentley ContextCapture
ContextCapture'ı Bentley ekosisteminden ayırmak imkansızdır. Eğer ne demek istediğimi anlıyorsan.

Ana özellikler : harika 3B modeller, hız, diğer Bentley ürünleriyle entegrasyon.

Avantajlar :

Video işlemeyi destekler
Widget'lı kullanışlı zamanlayıcı
Çok yüksek kalitede 3 boyutlu modeller üretir
Sistem kaynaklarını değerlendirir ve sahneyi alt görevlere ayırır. Oldukça büyük sahnelerin işlenmesine izin verir
LiDAR nokta bulutlarını içe aktarır ve işler
Kiremit modelleri oluşturur. Kendi formatlarında kaydedilirler, ancak bunun bir açıklaması var
Diğer Bentley ürünleriyle son derece entegre
Yapı çizgilerini destekler, ancak sınırlamalara sahiptir (yalnızca СС Merkezi)
Python API'sine sahiptir (yalnızca СС Center)
Sınıflandırıcı hesaplama modeli (yalnızca СС Merkezi)
Dezavantajları :

Programlayıcının arayüzü gereksiz yere aşırı yüklenmiş
İşleme projesi bir dosya DB'dir. Fena değil ama arayüze yansımıyor. Ve .. yukarıya bakın
ContextCapture Master planlayıcı, Acute3D Viewer ve ContextCapture Engine üç farklı uygulamadır. Kullanıcı için herhangi bir faydası bulamadım (dürüstçe denedim)
Görüntüleyici yalnızca 3B modeli görüntüleyebilir (ve yalnızca görüntüleyebilir). Diğer işlemler için, kullanıcının bunu başka bir yazılıma aktarması gerekecektir.
Önceki nokta, kullanıcı tarafından işleme üzerinde sınırlı bir etkiye işaret etmektedir. Müdahale etme yeteneği vardır, ancak çok sınırlıdır. Ve bunu başka bir yazılımda yapmalısınız
Bağlantı noktaları ve GCP'lerle çalışmak acı vericidir. Şu göz damlalarını hazırla
DEM'lerin nasıl oluşturulacağını hiç bilmiyor; ve geliştiriciler bu konuda hiçbir şey yapmayı planlamıyor. Başa çıkmak
Sadece gerçek ortofotolar. Önceki noktadan anlaşılabileceği gibi
Diğer Bentley ürünleriyle son derece entegre. Evet, aynı zamanda bir dezavantaj

Reality Capture
Reality Capture  , eksiksiz bir fotogrametri çözümüdür, harika ve kullanıcı dostu arayüzü sayesinde kullanımı kolaydır ve fotogrametri için ihtiyacınız olan her şeyi sunar. Reality Capture, yepyeni versiyonuyla diğer tüm fotogrametri çözümlerinden 10 kat daha hızlı olduğunu iddia ediyor. Bu program yüksek kalite ve hıza sahiptir, ağları ve dokuları hesaplayabilir ve birçok farklı dosya formatıyla çalışmaya izin verir. Görüntüleri ve lazer taramaları kullanarak coğrafi referanslama, gerçeklik sahneleri, ortografik projeksiyonlar üzerinde çalışmanıza izin verecektir! Bu eksiksiz yazılımı kullanırken küçük boyutlu nesneler üzerinde çalışmak da mümkündür.  
3DF ZEPHYR
Bu yazılım, görüntülerle bir 3D dijital temsilin yeniden oluşturulmasına izin verir. Her şey otomatiktir, verimli yeniden yapılandırma teknolojisi sayesinde sürece müdahale etmek zorunda kalmazsınız. Bir önceki bölümümüzde gördüğümüz gibi bu yazılımın temel ve ücretsiz bir sürümü var. Ancak ihtiyaçlarınıza ve projenize bağlı olarak, 3DF Zephyr'in farklı sürümleri arasında seçim yapabilirsiniz: Lite, Pro ve Aerial. Bu gelişmiş sürümler, daha ileri gitmenize ve örneğin lazerle taranmış nesneleri almanıza veya hava fotoğraflarıyla daha hassas çalışmanıza olanak tanır.
Autodesk ReCap Pro
Birkaç yıl önce, Autodesk tarafından 123D Catch adlı ücretsiz bir yazılım geliştirilerek   bir resmin 3B modele dönüştürülmesine yardımcı oldu . Bu yazılım artık mevcut değil, ancak Autodesk'in hala fotogrametri için bazı ilginç çözümleri var. Autodesk ReCap (daha önce Autodesk ReMake), Autodesk tarafından geliştirilen ve gerçeklik yakalamalarını kullanarak gerçekten doğru 3B modeller oluşturmanıza olanak tanıyan bir gerçeklik yakalama yazılımıdır. Hava fotogrametrisi gibi gelişmiş fotogrametri olanaklarına erişebilir, nokta bulutu verilerini ölçebilir ve düzenleyebilirsiniz. Autodesk ReCap ile çok çeşitli araçlara erişebilir ve örneğin, istenmeyen nesneleri temizleyerek hassas bir nesne üzerinde daha spesifik çalışabilirsiniz!  
Trimble Inpho
Trimble  Inpho  , gerçekten jeo-uzamsal kullanıma adanmış bir fotogrametri yazılımıdır. Hava görüntülerinizi hassas nokta bulutu ve yüzey modellerine dönüştürecektir. Hava fotoğrafçılığını kullanan bir coğrafi referanslama veya coğrafi modelleme projeniz varsa mükemmel bir profesyonel yazılımdır. Bu yazılım gerçekten eksiksizdir ve geniş bir modül yelpazesi sunar. Inpho'yu kullanmayı seçerseniz, kesinlikle ihtiyacınız olan araçları bulacaksınız.
WebODM
WebODM  , bilgisayarınızda çalışan ve hatta çevrimdışı olarak kullanılabilen bir drone haritalama yazılımıdır. Bu yazılım, dokulu 3B modeller, coğrafi referanslı haritalar ve nokta bulutları oluşturmak için dronları kullanır. Özellikleri arasında ortorektifleştirilmiş haritalar, 3B modeller ve çeşitli formatlarda nokta bulutları alma yeteneği bulunur. aynı zamanda ek doğruluk için GSO oluşturma ve kullanma imkanı.
iWitnessPRO
iWitnessPRO, olabildiğince doğru olacak şekilde geliştirilmiş profesyonel bir fotogrametri yazılımıdır. Bu yazılım hem yakın mesafe fotogrametrisini hem de hava fotogrametrisini destekler. Nesnenizin geometrisine göre doğru işlemi seçebilirsiniz. Bu programın kullanımı kolaydır, GCP'leri (Yer Kontrol Noktaları) destekler ve orto görüntüler ve dijital yüzey modelleri (DSM'ler) oluşturmamızı sağlar.
Pix4Dmapper
Pix4Dmapper  , drone tabanlı haritalamaya adanmış bir yazılımdır. Gelişmiş dijital yeniden yapılandırma teknolojisi sayesinde görüntülerinizi gerçekten hassas coğrafi referanslı 2D haritalara ve 3D modellere dönüştüren profesyonel bir yazılımdır. Projenizi görselleştirmeniz gerekiyorsa oldukça kullanışlı bir araçtır. Aslında, projenizi oluşturabilir ve dokular üzerinde çalışabilirsiniz. Hava görüntüleri için olduğu kadar yakın mesafe görüntüleri için de iyi bir yazılımdır. Bu profesyonel fotogrametri yazılımının sunumu için aşağıdaki videoyu izleyin: 
Photomodeler Pro 5
Photomodeler Pro 5  , bağımsız bir çözüm değildir, Rhino 3D modelleme yazılımı ile kullanılabilen bir eklentidir. Bu gelişmiş 3D yazılımı kullanıyorsanız, bu eklenti tüm araçlarınıza tek bir programla erişebileceğiniz için mükemmel bir çözüm olabilir. Photomodeler Pro 5 sayesinde, resimlerden gerçekçi ve doğru modeller yaratabileceksiniz. PhotoModeler fotogrametri yazılımı, sıradan kameralarla çekilmiş görüntülerden ölçümleri ve modelleri çıkarır!
SOCET GXP
SOCET GXP  , bir savunma, güvenlik ve havacılık şirketi olan BAE Systems tarafından geliştirilen gelişmiş bir jeo-uzamsal zeka yazılım çözümü olarak sunulmuştur. Bu program, uydulardan ve hava kaynaklarından gelen görüntüleri kullanıyor ve bu da yer özelliklerinin tanımlanmasına, analiz edilmesine ve çıkarılmasına olanak tanıyor. Bu gelişmiş yazılım, görüntü analizi, jeo-uzamsal üretim, fotogrametri araçları ve uzaktan algılamayı, halihazırda ülke güvenliği, afet yardımı ve insani yardım çabaları için kullanılan tek bir pakette birleştirir.
DroneDeploy
DroneDeploy  , işletmelerin analize hazır doğru 2D ve 3D haritalar almasına yardımcı olan bulut tabanlı bir drone yazılımıdır. Hava fotoğrafçılığı konusunda uzmanlaşmıştır. Bu çözüm iki farklı uygulamadan oluşmaktadır. Biri drone'u kontrol etmek için kullanılır, diğeri ise drone'dan alınan tüm görüntülerle 3B modellerinizi oluşturur.
Correlator3D
Correlator3D, Simactive tarafından geliştirilmiş bir haritalama yazılımıdır. Tüm arazi modelleme ve hava fotoğrafçılığı özellikleri projelerinizde size yardımcı olacaktır. Bu uçtan uca kullanıcı dostu fotogrametri yazılımı, yoğun Dijital Yüzey Modelleri (DSM) üretmenize yardımcı olabilir. Sayısal Arazi Modelleri (DTM), yoğun nokta bulutları, ortomozikler ve harika vektörleştirilmiş 3B özellikler.
Seçimimiz sayesinde mükemmel fotogrametri yazılımını bulduğunuzu umuyoruz. Zaten fotogrametri yazılımı kullanıyor musunuz? Deneyimlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın! 3D tasarım 3D yazıcılar için uygun dosya biçiminde, hazır olduğunda yapabilirsiniz unutmayın  3D dosya yüklemek  bizim üzerinde  çevrimiçi 3D baskı hizmet  ve 3D baskılı nesne olsun.
Ücretsiz Kulanabileceğiniz 3D Modelleme Yazılımları
Piyasada çok sayıda CAD (bilgisayar destekli tasarım) yazılımı mevcuttur. Bu 3B programlar, çeşitli amaçlarla günlük işlerinizde size gerçekten yardımcı olabilir: görselleştirmeden simülasyondan 3B yazdırmaya kadar, CAD programlarının çok sayıda faydası vardır. 3D modelleme yazılımı kullanmak oldukça pahalı olabilir ve 3D teknolojisini kullanmak için bir servet harcamak istemeyebilirsiniz. Anlıyoruz!
en iyi ücretsiz CAD yazılımını seçmek için en iyi ipuçlarını vereceğiz  ! Ayrıca seçiminizi yapmanıza ve en iyi yazılım paketini seçmenize yardımcı olacak bir seçim yaptık.

Neden 3D CAD yazılımını kullanmanız gerekiyor?
Bu programlar, gerçekten yeni olanaklar sundukları için şirketiniz için büyük bir varlık olabilir. Faaliyet sektörünüz ne olursa olsun işinizi geliştirebilir ve yardımcı olabilir. CAD yazılımı sayesinde ürün tasarımınız üzerinde çalışabilir,  simülasyonlar yapabilir   ve etkileyici şekilde doğru  3B görselleştirmeler elde edebilirsiniz . CAD uygulamaları neredeyse sonsuzdur.

Bu programları, harika  3D modelleri 3D baskıya almak  ve prototip haline getirmek veya projenizi üretmek için kullanabilirsiniz.
En iyi ücretsiz CAD yazılımı nasıl seçilir?
Piyasada pek çok CAD programı var ve biraz kaybolabilirsiniz. Mümkün olan en iyi seçimi yapmak için kendinize iyi soruları sormanız gerekecek.
Uzmanlık seviyeniz nedir?
Her düzeyde deneyim için programlar bulabilirsiniz. Başlangıç, orta veya ileri düzey bir kullanıcı mısınız? Pek çok farklı özelliği ve karmaşık arayüzüyle bazı yazılımların kullanımı gerçekten zor olabilir. Ücretsiz CAD yazılımı söz konusu olduğunda bile, gerçekten karmaşık ve teknik programlar bulabilirsiniz. Uzmanlık seviyeniz, 3D programınızı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken ilk kriter olacaktır!
Bu blog gönderisinde, onu kullanmak için gereken deneyim düzeyine göre sınıflandırılmış bir 3B yazılım seçimi yapacağız: yeni başlayanlar veya deneyimli kullanıcılar için!
İhtiyacınız olan tüm belirli özellikleri kontrol edin
Tüm deneyim seviyeleri için bir yazılım varsa, tüm farklı endüstriler için de yazılım vardır  . Tıp sektöründen mimariye ve modaya, artık tüm sektörler için özel yazılımlar bulabilirsiniz. Aslında, bu sektörlerin her biri belirli programlara sahiptir. Çoğu zaman, belirli bir sektörü hedefleyen yazılımlar ücretsiz değildir. Ancak, 3B projeniz için ihtiyaç duyduğunuz tüm belirli özelliklere sahip ücretsiz bir 3B modelleme yazılımı bulabileceksiniz.
Aslında birçok başka parametre de hesaba katılabilir:  Parametrik veya doğrudan modelleme yazılımına mı ihtiyacınız var ? Parametrik modelleyici, kullanıcıların bir tasarımı kolayca değiştirmesine ve model geçmişinde gezinmesine olanak tanır.
 Bulut tabanlı yazılım kullanmayı tercih eder miydiniz ? Veri yönetiminizi iyileştirmeniz gerekiyorsa bulut depolama mükemmel bir seçim olabilir ve karmaşık CAD paketleriyle uğraşmaktan kaçınıyorsa. CAD programlarınızı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken birçok kriteriniz olacaktır.
3D Builder
Bu 3B modelleme uygulaması Windows'a entegre edilmiştir. Basitleştirilmiş arayüz sayesinde,  3D Builder  herkes tarafından kullanılabilir. Halihazırda yapılmış projeler arasından seçim yapabileceğiniz bir kitaplık mevcuttur. Bu programın kullanımı gerçekten basittir ve çok fazla seçenek sunmaz, ancak yine de STL, OBJ veya 3MF dosyaları üzerinde çalışmanıza izin verir. Ancak, 3B modelleme ve 3B yazdırmaya başlamak için bir program arıyorsanız, kesinlikle denemelisiniz.

3D Slash
3D Slash  , daha önce 3D deneyiminiz yoksa mükemmeldir, ancak aynı zamanda çocuklar için mükemmel bir yazılımdır. Bazı özellikler özellikle okullar için tasarlanmıştır ve bu yazılımı eğitim amaçlı kullanışlı hale getirir.

Aslında, 3B modellemeye iyi bir giriş niteliğindedir. Bu program gerçekten bir inşaat oyunu olarak çalıştığı için eğlencelidir ve CAD ile kolayca başlamanıza izin verir. 3D Slash yazılımı, temel özelliklere sezgisel bir şekilde erişim sağlar. Bu yazılım, bir STL veya OBJ dosyası başlatmanıza, şekilleri şekillendirmenize ve 3D modelinizi oldukça kolay bir şekilde değiştirmenize izin veriyor.
Bu program bir VR görünümü bile içeriyor!
3D-Crafter  
3D-Crafter  , Amabilis Software tarafından geliştirilmiş ücretsiz bir tasarım yazılımıdır. Sürükle ve bırak yaklaşımı sayesinde sezgisel bir CAD programıdır. Çizimler oluşturmanıza ve 3B nesneleri canlandırmanıza olanak tanır. Ücretsiz ve kullanımı kolay bir yazılım olsa bile, 3D-Crafter gerçekten karmaşık 3D modeller oluşturmanıza izin veriyor, ancak isterseniz oyun geliştirme ve gerçekçi render için profesyonel bir sürümle daha da ileri gidebilirsiniz, ancak bu gelişmiş sürüm bedava değil!

Bununla birlikte, bu 3D-Crafter ücretsiz sürümü, sezgisel arayüzü ile 3D modelleme ile ilk adımlarınızı atmanıza yardımcı olabilir.
Leopoly  CAD
Bu  Leopoly  CAD yazılımı ilginçtir ancak bu program için farklı sürümler mevcuttur, ancak iş çözümleri ücretsiz değildir. Ancak, bu yazılımın ücretsiz ve tarayıcı tabanlı bir sürümüyle başlamak istiyorsanız, bu mümkündür.

3B projenizi sıfırdan oluşturabilir, bir 3B modeli içe aktarabilir veya kitaplıklarında aradığınız şeyi bulup bulmadığınızı kontrol edebilir ve özelleştirebilirsiniz. Leopoly, kolay bir 3D oluşturma platformudur ve ayrıca gelecekte daha da geliştirilebilecek bazı harika VR özelliklerini içerir.

ScultGL
3B şekillendirme yazılımı, alışkın değilseniz hızlı bir şekilde çok pahalı ve kullanımı biraz zor olabilir. Umarım bazı istisnalar vardır ve SculptGL bunlardan biridir! Bu, fırça, şişirme, pürüzsüzleştirme gibi tüm standart 3D şekillendirme araçlarıyla başlamanıza olanak tanıyan tarayıcı tabanlı bir çözümdür. Bu 3D heykel programını kullanarak dokular ve boyama üzerinde çalışmaya başlama imkanı da vardır.
SculptGL  ayrıca, çok çözünürlüklü şekillendirme, dinamik topoloji ve voksel yeniden ağ oluşturma üzerinde harika algoritmalarla çalışmaya izin veriyor.

Sculpt GL 
3D baskı projenizi hazırlamak için Sculpt GL kullanmak ister misiniz? SculptGL eğitimimize göz atın  . Çekinmeyin  3B dosya yüklemek  bizim üzerinde  çevrimiçi 3D baskı hizmet  3D modeli hazır olduğunda!

LibreCAD
2D projeler geliştirmek için ücretsiz bir CAD yazılımı mı arıyorsunuz? LibreCAD sizin için yapıldı. Mac Windows ve Linux ile kullanılabilen açık kaynaklı bir programdır.  Abonelik, lisans maliyeti veya yıllık ücret gerekmediği için LibreCAD'e başlamak gerçekten çok kolay  .

Bu 2B CAD çözümü, özel bir topluluk tarafından geliştirilmiştir ve siz de onun bir parçası olabilirsiniz! Bu 2D yazılım, lazer kesim amaçları için ayrıntılı çizimler, 2D taslak veya 2D projeler oluşturmak için kullanılabilir.

QCAD
İşte başka bir 2D CAD yazılımı! 2D çizimler oluşturmanız gerekiyorsa,  QCAD  sizin için mükemmel bir seçim olabilir! AutoCAD'e oldukça benzeyen bu yazılım, 2D CAD projeleri üzerinde çalışması gereken yeni başlayanlar için harika olacak.

Aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi, bu yazılım mekanik uygulamalar için kullanılabilir, ancak mimari projelerde taslak geliştirmek için de kullanılabilir!
K-3D
K-3D  , güçlü ve esnek bir açık kaynaklı 3D modelleme ve animasyon yazılımıdır. Bu ücretsiz CAD yazılımı, geri dönmenizi sağlayan gelişmiş bir geri alma / yineleme sistemi dahil olmak üzere yeni başlayanlar için harikadır.

Anlaşılması oldukça kolay olan parametrik bir iş akışına sahip, sanatçı odaklı bir programdır. Ayrıca , örneğin mimaride çalışıyorsanız faydalı olabilecek harika görselleştirme özelliklerine de sahiptir  .

LeoCAD
LeoCAD  , eğitim amaçlı gerçekten faydalı olabilecek, kullanımı kolay bir yazılımdır. Bu program, çocukların 3D modellemeye başlamak için mükemmel bir yol olan LEGO tuğlalarını kullanarak sanal tasarımlar oluşturmaya izin veriyor. Aşağıdaki resimde de görebileceğiniz gibi çok sayıda parçaya sahip büyük modeller için çok uygundur.

Bu program, 3B modelleme girişine ihtiyaç duyan yeni başlayanlar için iyidir, ancak aynı zamanda gelişmiş özellikleri kullanmanıza da izin verecektir. Açık kaynaklı bir yazılımdır, herkes ona katkıda bulunabilir ve yeni özellikler ekleyebilir.  
Wings 3D  
Wings 3D  , ilginç bir açık kaynaklı 3D modelleme yazılımıdır, deneyimi olmayan insanlara mükemmel bir şekilde uyar. Aslında, arayüz yeni başlayanlar için gerçekten erişilebilirdir, ancak aynı zamanda çok çeşitli gelişmiş araçları kullanmaya da izin verir. Modelinize doku eklemek için bazı güçlü 3B modelleme araçlarına ve özelleştirilebilir bir kullanıcı arayüzüne ve yerleşik bir Otomatik UV haritalama tesisine sahiptir!
Bu gelişmiş alt bölüm modelleyici güçlüdür ancak kullanımı da kolaydır.

TinkerCAD
TinkerCAD  , tarayıcı tabanlı bir programdır. İndirmeye gerek yok, oldukça kolay erişebilir ve 3 boyutlu tasarım ve 3 boyutlu modelleme projenize başlayabilirsiniz. TinkerCAD, eğitim için mükemmel olan 3D yazılıma harika bir giriş niteliğindedir. Herhangi bir 3B modelleme deneyimi olmadan, bu program fikirlerinize hayat vermenizi sağlayacaktır.

Bu uygulama, istediğiniz nesneyi oluşturmak için blokları tek tek yerleştirerek çalışıyor. Farklı 3B araçları kullanmayı ve kendi 3B projenizi oluşturmayı kolaylaştıran kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir.

BlocksCAD
Bu program özellikle eğitim için yapılmıştır. Her yaştan öğrenciye yardımcı olmak için yapılmış blok tabanlı bir arayüzdür. Eğlenceli bir sistem sayesinde çocukları matematik öğrenmeye teşvik edecek.

Bu bulut tabanlı yazılım OpenSCAD gibi çalışıyor, ancak kullanımı çok daha kolay. Hesaplamalı düşünme ve kodlama konseptiyle başlamanın harika bir yolu.
Antimon
Antimon, 3 boyutlu bir parametrik yazılımdır. İş akışı oldukça sezgiseldir, bu da onu yeni başlayanlar için OpenSCAD gibi karmaşık parametrik yazılımlardan daha uygun kılar. Bu yazılım gerçekten deneyimli kullanıcılar için gerekli olmasa bile, bu programı kullanmak için 3D modelleme hakkında biraz bilgi sahibi olmalısınız.

Bu 3B programı kullanırken, şekli oluşturmak ve dönüşümlerinizi tanımlamak için düğümleri bağlamanız gerekecektir. Antimon, gerçekten karmaşık 3D modeller oluşturmaya izin veriyor.  

Meshmixer 
Meshmixer  , 3B baskı için gerçekten kullanışlı bir 3B yazılım ve hatta ürünleriniz için bazı yeni tasarımları detaylandırmak için görünüyor. 3B şekillendirme araçları, yeniden ağ oluşturma veya örgü yumuşatma özellikleri gibi birçok 3B araca sahiptir.

Bu 3B modelleme yazılımından en iyi şekilde yararlanmak için yine de eğitim almanız gerekecek. Bu programı kullanarak 3B dosyanızı 3B yazdırmaya hazırlamak için biraz yardıma ihtiyacınız varsa , Meshmixer'a adanmış eğitimimize bir göz atın. 

Smoothie 3D
Smoothie 3D, ilkel şekiller kullanarak oldukça kolay bir şekilde 3D modeller oluşturmanıza izin veriyor. Ama bu modelleme aracı en ilginç özelliklerinden biri sizin 2D görüntüleri 3D model almak için olasılık ... olan
sen için kullanabilirsiniz, Nitekim  bir 3D modelinde resmi dönecek ve 3D bizim kullanarak yazdırmak  3D baskı hizmeti  kez senin STL dosyası hazır.
Deneyimli kullanıcılar

Şimdi deneyimli kullanıcılar için yazılıma odaklanacağız. Bu programların kullanımının zor olduğu anlamına gelmez, ancak bunları iyi bir şekilde kullanmaya başlamak için önceki bir 3B modelleme deneyimine ihtiyacınız var.

OpenSCAD
Bu 3B modelleme programı başlangıçta biraz etkileyebilir. OpenSCAD  , yalnızca sanatsal yöne odaklanmama özelliğine sahiptir. Ayrıntılı projeler için mükemmel bir seçimdir. Yapıcı Katı Geometri (CSG) kullanımı ve 2B anahatların Ekstrüzyonu sayesinde, bu yazılım sezgiseldir. Zaten parametrik olarak tanımlanmış basit şekiller için harikadır.

Açıkça etkileşimli bir modelleyici değil, daha çok bir 3B derleyicidir ve tamamen açıklama diline dayanır. OpenSCAD herkes için değildir, ancak gerçek kodlayıcılar bunu takdir edeceklerdir.

Blender
Blender  , iyi bilinen bir bilgisayar destekli tasarım yazılımıdır, çok güçlü bir ağ tabanlı doğrudan modelleme yazılımıdır ve parametrik değildir. Blender, profesyoneller tarafından video oyunları veya animasyon geliştirmek için bile kullanılır. Mudbox veya ZBrush gibi yazılımlara oldukça benziyor ve yeni başlayanlar için pek uygun değil.

Bu program, şekillendirme, işleme ve hızlı modelleme gibi harika yazılım araçlarıyla sanatsal kullanım için harika. Ağlarınızı onarmak için CAD özellikleri de içerdiğinden, 3B yazdırılabilir 3B modeller oluşturmanız gerekiyorsa bu mükemmel bir yazılımdır. Parçalar 3B yazıcılardan çıktığında kötü sürprizlerden kaçınmaya izin veriyor.

FreeCAD
FreeCAD  , erişilebilir ve esnek bir açık kaynaklı parametrik 3D modelleyicidir. Bu program birçok dosya formatını okur ve yazar, bu da onu iş akışınızı entegre etmek için uygun bir program yapar. FreeCAD, Sonlu Eleman Analizi veya güzel bir robot simülasyon modülü gibi bazı harika modelleme araçlarına sahiptir.

Ürün tasarımından makine mühendisliğine, FreeCAD en iyi 3B projelerinizi oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Gerçekten tüm CAD kullanıcılarına uyabilir ve tüm kullanıcı topluluğu tarafından sürekli olarak geliştirilir.

SolveSpace
SolveSpace  , Johnathan Westhues tarafından geliştirilen parametrik bir 3D modelleyicidir. Harika çizim araçları sayesinde bazı 2D modelleri yapmak veya iyi mekanizma tasarımları geliştirmek için mükemmel bir 2D ve 3D CAD programıdır. CAD araçları arasında Bezier eğrileri ve NURBS yüzeyleri bulunur. SolveSpace, Windows Mac OS ve Linux ile kullanılabilir.

eMachine Mağazası
Bu tasarım yazılımı çoğunlukla profesyonel kullanım içindir, bu nedenle parçanızı 3D baskı teknolojisini kullanarak üretmek için harika bir CAD programı arıyorsanız, eMachine Shop sizin için mükemmel bir çözüm olabilir! Bu program tasarımınızı analiz edecek ve tasarımınızda bazı pratik olmayan şekiller olup olmadığını size gösterecektir.

Sculptris
Ücretsiz bir 3D şekillendirme yazılımı mı arıyorsunuz? Dijital bir şekillendirme programı istiyorsanız Sculptris iyi bir seçim olabilir. Sculptris  özelliklerinin öğrenilmesi kolaydır, bu nedenle bu tasarım yazılımına başlamak kolaydır.

Ücretsiz olması dışında ZBrush'a oldukça benzer. Eksiksiz şekillendirme araçları sayesinde adım adım ayrıntı seviyeleri oluşturursunuz. Grafik tasarım üzerinde çalışmak için ihtiyacınız olan tüm yazılım araçlarına sahiptir.

Meshlab
Meshlab  , ağlar ve nokta bulutu işleme gibi birçok harika özelliğe sahip gerçekten eksiksiz bir ağ sabitleme ve düzenleme yazılımıdır. Meshlab, 3B tarama verileri için harika olan büyük dosyalar üzerinde çalışmaya izin veriyor.

Bu program, bir nesnenin şeklini yeniden oluşturmak, renk eşleme ve doku oluşturma üzerinde çalışmak ve aynı zamanda 3B modelleri temizlemek için çözümler sunuyor. Topolojik hatalar kolayca kaldırılabilir ve bu, örneğin 3B yazdırılabilir bir model oluşturmak istiyorsanız yararlı olabilir. Biraz daha yardıma ihtiyacınız varsa , Meshlab ile 3D dosyaları nasıl düzelteceğinizle ilgili blog  yazımıza göz atabilirsiniz !

HeeksCAD
HeeksCAD, bir 3D katı modelleme programıdır. Bu çözümü, 2B şekiller kullanarak geometrik nesneler oluşturmak için kullanabilirsiniz. Özellikleri CATIA veya Solidworks'e oldukça benzer, bu da onu makine mühendisliği projeleri için uygun kılar.Ücretsiz bir programdır, ancak profesyonel bir yazılım olmasa bile gerçekten eksiksizdir. 
Art of Illusion  
Art of Illusion  çoğunlukla RepRap topluluğu içinde kullanılmaktadır. Bu 3B modelleme ve oluşturma yazılımı, animasyon amaçları için gerçekten iyidir. Aynı zamanda harika bir alt bölüm yüzey özellikleri içerir. Bu tasarım yazılımının kullanımı, örneğin Blender gibi diğer bazı benzer programlardan daha kolaydır.
DraftSight
Bu ücretsiz 2D CAD programı, SolidWords'ü de geliştiren Dassault Systèmes tarafından geliştirilmiştir. Draftsight, mühendisler, mimarlar ve tasarımcılar için özel olarak üretilmiştir. Tamamen ücretsiz sürümünü kullanabilirsiniz, ancak daha ileri gitmek isterseniz, işletme yazılımı sürümünü satın alabilirsiniz.

Bu ücretsiz sürüm teknik 2D çizimleri, tasarımları karşılaştırmanızı vb. Sağlar. İleri düzey CAD kullanıcıları için bir programdır. Windows, Mac ve Linux için mevcuttur.

NanoCAD
İşte deneyimli kullanıcılar için AutoCAD'e başka bir ücretsiz alternatif. Bu, yüksek performans ve gelişmiş CAD araçları sağlayan ücretsiz bir taslak oluşturma yazılımıdır. Çok sayıda yeni olasılık sunan güçlü bir tablo düzenleyicisine sahiptir. Bu 2D CAD programı yalnızca Windows için kullanılabilir. Daha da gelişmiş özelliklere ihtiyacınız varsa NanoCAD  pro veya NanoCAD plus'ı indirebilirsiniz  , ancak bu ücretsiz sürüm zaten iyi ve eksiksiz bir programdır.

Bu küçük ücretsiz CAD seçiminin seçiminizi yapmanıza yardımcı olacağını ve tüm 3D baskı projelerinize hayat vermenize yardımcı olacağını umuyoruz. Bunlar ücretsiz olarak indirebileceğiniz yazılımlardır, ancak piyasada OnShape, SelfCAD ve diğerleri gibi ücretsiz denemelerle birlikte diğer profesyonel yazılımlar mevcuttur. Öğrenciyseniz, örneğin Fusion 360 gibi birçok CAD yazılımının sizin için ücretsiz olabileceğini de unutmayın.

RealityCapture
İHA görüntülerini, her tür kameradan gelen görüntüleri ve aynı zamanda senkronize kameraları ve lazer taramayı işlemek için fotogrametrik yazılım.

Ana özellikler : artistik modelleme, görüntülerin ve lidar noktalarının ortak işlenmesi için yazılım olarak konumlandırılmış, ustalaşması kolay.

Avantajlar :

Arayüz istenildiği gibi ancak önceden var olan şablonlar içinde yeniden oluşturulabilir. Oldukça fazla sayıda var, herkes uygun bir tane bulabilecek
Çalışmanın başında, resimlerin bulunduğu bir klasörü hemen yükleyebilir ve Başlat'ı tıklayabilirsiniz. Program, görüntüleri herhangi bir kesinti olmaksızın ortofoto yapısına göre hizalama sürecini başlatacaktır.
Aynı zamanda, verilen parametreleri ayarlayarak her işlemi ayrı ayrı çalıştırabilirsiniz.
GCP'yi herhangi bir dosyadan içe aktarmak mümkündür, ancak yapısını belirtmeniz gerekir: sınırlayıcılar, alan sırası vb.
Program, düşük kayıt kalitesinde bile iyi sonuçlar veriyor. Demo sürümünde, bazı çıktı verilerinin kalitesi kasıtlı olarak zayıf, ancak yine de sonuç bizi memnun etti
İşlem ortalama olarak diğer yazılımlara göre daha az zaman alır
Başlangıçta ana pencere yardımcıları açar. Çevrimiçi bilgi tabanına, SSS'ye ve diğer ilgili kaynaklara ek bağlantılar vardır. Belgelerde kaybolmayacaksınız
Dezavantajları :

DTM oluşturmak mümkün değil
"Şerit" arayüz açıkça başarılı değildi. Bir aşama ile ilgili süreçler farklı sekmelerde olabilir vb. Organizasyon çok mantıklı değil
Birden çok monitörle çalışırken program penceresini ölçeklendirmede sorunlar var. Tam ekrana geçerken, pencere ekranın bir bölümünü kaplayabilir, bitişik ekrana genişleyebilir
Büyük hacimli verileri işlerken, tüm PC kaynaklarını tüketir
Resimlerde ortak noktaları manuel olarak bulmakla ilgili birçok soru var. Öğreticide, manuel referans için bir eylem listesi vardır, ancak gerçeklikle uyuşmamaktadır. Deneme yanılma yöntemi kullanılmalıydı
Görüntülerin bulunduğu bir klasör seçerken dikkatli olmanız gerekir çünkü program tüm alt dizinleri okur. Ayrıca bir görüntüye sahiplerse, hepsi yazılıma çekilecektir. Ve gereksiz fotoğrafların nasıl kaldırılacağı tamamen belirsizdir
Uygulamayı yükledikten sonra, Başlat menüsü program listesinde otomatik olarak bir kısayol görüntülemez, masaüstünde yalnızca bir kısayol vardır. Çok fazla bir eksi değil, ama bir rahatsızlık

Menci APS
APS, drone veri işleme için bir dizi araçtır. Üç ek modülü vardır: StereoCAD (3D CAD planlama), TerrainTools (profesyonel DEM görüntüleyici ve düzenleyici), APSCheck (saha uçuş kontrolünde).

Ana özellikler : tam otomasyon, çok çeşitli işlevler.

Avantajlar :

Kullanıcı dostu arayüz, süreçlere göre açıkça bölünmüştür. Her şey açık ve konu hakkında önceden bilgi gerektirmiyor
Görüntülerin yüklenmesinden çıktıların dışa aktarılmasına kadar adım adım çalışmayı açıklayan mükemmel bir kılavuz var. Mükemmel müşteri desteği, bunun için özel bir yazılım var. Birçok eğitim materyali, test veri kümesi indirilebilir
Başlamak için fotoğrafları indirmeniz yeterlidir, program kendi yolunda çalışacaktır.
Oldukça iyi işlem hızı. Bir saatte 219 fotoğraf hizalandı
İşleme kalitesi mükemmel. Kullanıcı müdahalesi olmadan. Sınırlı olmasına rağmen böyle bir seçenek var
Program, en yoğun emek gerektiren hesaplamalarda bile tüm bilgisayar kaynaklarını kullanmaz (başlangıçta küçük bir yavaşlama vardır)
Son olarak, GCP'lerle çalışmak uygundur.
CAD verilerini içe aktarabilir ve doğrudan programda düzenleyebilirsiniz. Yalnızca temel araçlar mevcuttur
Dezavantajları :

GPU test yazılımı başlangıçta çöktü ve bir daha açılmadı (bu, ana programı etkilemedi)
Yalnızca bilgisayar çevrimiçi olduğunda, sunucuda kimlik doğrulamasından sonra çalışmaya başlar ve düzenli olarak bağlanması gerekir. Bilgisayarın doğrudan bir internet bağlantısına ihtiyacı var, proxy veya VPN yok. Bu biraz rahatsız edici
Anket doğru bir sıra ile yapılmalıdır. Diğer durumlarda, işleme sonuçları tatmin edici değildir
Görüntünün birbiriyle ilişkisini manuel olarak düzeltmek imkansız

Autodesk ReCap Pro
Autodesk yazılımı olan ReCap PRO, görüntü işleme için ReCap 360 ve lazer tarama işleme için ReCap'in güncellenmiş bir kombinasyonudur.

Ana özellik : bulut çözümü.

Avantajlar

Ürün, önceki web hizmetine dayalıdır, bu nedenle herhangi bir donanımda ve herhangi bir platformda çalışacaktır. Sadece ana ürünün kurulumu gereklidir, tüm işlemler uzaktan yapılır
Her kullanıcı bulutta 5 GB alan ve sınırsız sayıda proje alır
Ücretsiz sürüm, 50'ye kadar görüntüyü tam olarak işlemenize izin verir. Büyük fotoğraf kümeleri de ücretsiz olarak ancak düşük kalitede işlenecek
Arayüz basit, net ve minimalisttir. Yeni işleme oluşturmak için rahat sihirbaz: fotoğrafları seçin, birkaç parametre ayarlayın ve model oluşturuluyor. Sorunsuz, hızlı ve kullanışlı
"Hava" fotoğraf kümeleri için ayrı işleme modu. "Nadir optimizasyon" işlevi tarafından sunulur
Çok kaliteli modeller ve ortofotolar
Autodesk ekosistemi ile entegrasyon
Programın işleyemediği görüntüleri manuel olarak "dikebilirsiniz". Veya sonucu iyileştirmek için önceden işlenmiş görüntülere ortak noktalar ekleyin. Ancak bunu çok dikkatli yapmanız gerekiyor çünkü tüm modeli kırabilirsiniz.
İOS için bir mobil uygulama var (yalnızca iPad için)
Bir API var ama hala bir beta. Yayınlanana kadar API ücretsiz olacak
Dezavantajları

Lisansları ve yazılımları kurmak ve başlatmak sabır ve zaman gerektirir, çünkü eylemlerin çoğu rastgele gerçekleştirilmelidir.
Projeyi bir buluta yükledikten sonra, işleme için sıradasınız ancak bu çok zaman alıyor. İşlem tamamlandığında bir e-posta bildirimi gelir, ancak her zaman değil
Mevcut ürünler - 3D örgü arazi ve ortofoto, DEM
Programla çalışmak bir Autodesk hesabı gerektirir, ancak birkaç tıklamayla bir hesap oluşturabilirsiniz, ayrıca sosyal ağlar üzerinden bir yetkilendirme seçeneği vardır.
Model işlem sonrası işlevleri yoktur. Üçüncü taraf bir düzenleyici kullanmanız gerekiyor
ReCap Pro, doku yönetimine izin vermez. Dokuyu oluşturmak için hangi görüntünün kullanılacağını seçer
İşlemeye müdahale etmenin bir yolu yoktur
GCP'leri desteklemiyor
Bazen büyük verilerin yeniden yapılandırılmasında bir sorun vardır. Çok fazla eser

FOTOMOD UAS
Racurs'tan İHA verilerini işlemek için bir program. PHOTOMOD programının "kızı", drone verilerini işlemek için yeniden çalışıldı. Sonuç olarak, yazılım, Inpho UASMaster gibi benzer soylara sahip sınıftaki diğer programlarla aynı hastalıklardan muzdariptir.

Ana özellik : ucuz.

Avantajlar :

Düşük maliyetli
İki veri işleme teknolojisi. İlki, planda 1-2 GSD ve yükseklikte 2-4 GSD doğruluğu ile sıkı fotogrametrik görüntü işlemeyi içerir. Araziyi haritalamak için tasarlanmıştır. İkincisi, onlarca metrelik mutlak doğrulukla basitleştirilmiş bir işlemi temsil eder. Arazinin hızlı izlenmesi için tasarlanmıştır
Ek olarak, hemen hemen tüm ara veya çıktı verileri farklı şekillerde oluşturulabilir. Örneğin, DTM yoğun bir model veya pikler kullanılarak oluşturulabilir. Her yolun avantajları ve dezavantajları vardır
Karakteristik çizgiler için destek
Pike için tam stereo toplama
Çerçeveleri kapatabilir. Bazen faydalıdır
Yerleşik bir GIS Panorama Mini'ye sahiptir. Herhangi bir ek işlem için üçüncü taraf yazılıma geçmeye gerek yok
ArcGIS ile senkronizasyon var
Çok detaylı raporlar
Analog kameralar için tam destek. Ama ne için?
Dezavantajları

Çok yüksek giriş eşiği
Son derece ayrıntılı belgeler. 284 sayfalık talimat
Arayüz anında kafa karıştırır ve bu yazılıma gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını düşünmenizi sağlar. Bazı kullanıcılar güncellemelerin ortaya çıkmasıyla durumun düzeldiğini, ancak yeni bir kullanıcı için kolay olmadığını savunuyor.
Orijinal verileri indirmenin çok tuhaf, anlaşılmaz ve uygunsuz sistemi
Projeksiyonu EPSG koduna göre aramak neredeyse mümkün değil, sadece isme göre
Eksik ekipman tabanı. Kamera ayarlarını kendiniz yapmanız gerekiyor
Otomatik işlemenin kötü sonuçları. Manuel kontrol gerektirir
 

wwww.haritahaber.com olarak Hizmetlerimiz

Fotogrametrik Nirengi ölçümü ve blok dengelemesi
Hava fotoğraflarından her ölçekte Sayısal Harita üretimi
DTM-DEM (Sayısal Yükseklik Modeli) üretimi
Ortofoto harita üretimi
Fotomozaik görüntüleri üretimi
Uydu görüntülerinden faydalanarak Sayısal Harita üretimi
Uydu görüntülerinden Ortofoto, Ortomozaik ve TrueOrtho üretimi
Uydu görüntüleri yardımıyla sayısal görüntü işleme, görüntü zenginleştirme ve sınıflandırma uygulamaları
Stereo Uydu görüntüleri yada Hava Fotoğraflarından DEM üretimi ve Editi
Beytullah Yılmaz 0 544 608 84 80

GEOEYE MAP & URBAN PLANNING

(BALIKESİR) Merkezi Balıkesir'de olan GeoEye Fotogrametri Hizmetleri yerel ve ulusal çapta projelere imza atmaya devam ediyor. Halihazır Harita ve ortofotoları uygun fiyata yapıyoruz; Resmi kurum ve özel firmaların halihazır haritalarını iller bankası halihazır yönetmeliğine uygun olarak profesyonel kadromuz ile yapmaktayız. Belediye Halihazır Harita ve ortofoto Yenilemeleri, Karayolları Yol Projeleri ve sayısal ortofotolar, Şehir ve Bölge Plancılarının geniş ölçekteki halihazır haritalarını ve ortofotolarını, Özel Harita firmalarına uygun fiyata halihazır harita ve ortofotalarını, Orman Bölge Müdürlükleri Meşcere haritaları ve sayısal Ortofoto haritalarını, en hızlı iş bitirme ile yapmaktayız.

İnsanlı ve insansız hava araçlarımız hızlı bir şekilde, profesyonel kadromuz ile hizmet vermekteyiz. Aynı zamanda 30 cm çözünürlük uydu sensörleri hava fotoğraflarından sayısal ortofoto yapmaktayız.

GeoEye ( Coğrafi Göz ) firması olarak Neler Yapmaktayız?
İnsanlı ve İnsansız Hava Araçlarından Çekilen Fotoğraflardan
Fotogrametrik Nirengi ölçümü ve blok dengelemesi
Hava fotoğraflarından her ölçekte Sayısal Harita üretimi
DTM-DEM (Sayısal Yükseklik Modeli) üretimi
Ortofoto harita üretimi
Fotomozaik görüntüleri üretimi
Uydu görüntülerinden faydalanarak Sayısal Harita üretimi
Uydu görüntülerinden Ortofoto, Ortomozaik ve TrueOrtho üretimi
Uydu görüntüleri yardımıyla sayısal görüntü işleme, görüntü zenginleştirme ve sınıflandırma uygulamaları
Stereo Uydu görüntüleri yada Hava Fotoğraflarından DEM üretimi ve Editi

Halihazır harita uygun fiyat ve hızlı iş bitirme için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Beytullah Yılmaz ( 0 544 608 84 80 )

İnsanlı Hava Aracı 1/1000 ölçekli sayısal true ortofoto örneğimiz.

İnsanlı Hava aracından çekilen hava fotoğraflarından üretilen 1/1000 ölçekli sayısal halihazır harita örneği

Fotogrametrik halihazır harita üretiminde kullandığımız ekipmanlar.

Geoeye Fotogrametri Firması olarak; insanlı ve insansız hava araçlarıyla çekilen hava fotoğraflarından isteğe özel 1/1000 lik, 1/2000 lik, 1/5000 lik fotogrametrik halihazır haritalar üretmekteyiz. Aynı zamanda dron t

Yorum Yaz