Ender Yorgancılar: Seçim Bitti, Ekonomiye Odaklanma Zamanı!

Ender Yorgancılar: Seçim Bitti, Ekonomiye Odaklanma Zamanı!
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, yerel seçimlerin ardından yaptığı açıklamada ekonomiye odaklanılması gerektiğini vurguladı. Yorgancılar, yapısal reformların hayata geçirilmesi ve uluslararası kredibilitenin artırılması için kararlı adımlar atılmalıdır.
Ender Yorgancılar: Seçim Bitti, Ekonomiye Odaklanma Zamanı!

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir'in deprem kuşağında yer alması nedeniyle kentin fay haritasına göre ivedilikle dönüştürülmesi ve deprem dirençli hale getirilmesini talep etti. Yorgancılar, yerel yönetimlerin bu konuda acil adımlar atmasını bekliyor.

haber arası detay

İzmir İş Dünyası Birlikteliğinden Kent Modeli!

Spot: EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir'de yakalanan dayanışma ve ortak hareket kültürünün yerel yönetimler tarafından da benimsenmesini ve yaygınlaştırılmasını istiyor. Yorgancılar, yeni Başkan ve yönetimden beklentisinin İzmir iş dünyasında başardıkları birlikteliği tüm kent ekosistemine yayması ve ortak motivasyonu sağlaması olduğunu belirtiyor.

Ender Yorgancılar'ın 31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçlarına İlişkin Görüşleri Genel Değerlendirme:

Seçimlerin demokrasi şöleni içerisinde tamamlandığını ve sonuçların İzmir ve Türkiye için hayırlı olmasını temenni ettiğini belirtiyor.
Seçim sonrasında provokatif söylemlerden kaçınılması ve sağduyu ile hareket edilmesi gerektiğini vurguluyor.
Seçimlerin zamanında yapılması gerektiği konusundaki görüşünü tekrarlıyor.
Son 1 yıl içerisinde yoğun bir seçim sürecinden geçildiğini ve bundan sonraki 4 yılın ekonomiye odaklanılması gereken bir dönem olduğunu söylüyor.
Ekonomi:

Seçim ekonomisinin yaratılmasına karşı olduğunu ve bunun yerine ekonomiye odaklanılması gerektiğini savunuyor.
Yapısal reformların, enflasyonun, yatırımların önünü tıkayan yüksek faizin, kamu ve özelde tasarrufun ele alınması gerektiğine dikkat çekiyor.
Önümüzdeki 4 yıl boyunca ekonomiye odaklanılmasını ve verimli bir şekilde çalışılmasını bekliyor.
Dış Politika:

Küresel ekonomideki jeopolitik birlikteliklerin ve korumacılığın arttığını ve Türkiye'nin bu duruma uyum sağlaması gerektiğini ifade ediyor.
Hükümetten ekonomiyi iyileştirmek için gerekli politikaları uygulamasını ve yapısal reformları hayata geçirmesini bekliyor.
Uluslararası kredibilitenin yükseltilmesi için kararlı ve somut adımlar atılmasını istiyor.
İzmir:

İzmir'i yönetmeye talip olan Dr. Cemil Tugay'a ve 30 ilçenin Belediye Başkanlarına başarılar diliyor.
Yerel yönetimlerden sosyal belediyeciliğe ve kentin ortak akıl ve istişare mekanizmasını güçlendirmeye odaklanmasını bekliyor.
İzmir'de yakalanan dayanışma ve ortak hareket kültürünün yerel yönetimler tarafından da benimsenmesini ve yaygınlaştırılmasını istiyor.
İzmir'in deprem kuşağında yer alması nedeniyle kentin fay haritasına göre ivedilikle dönüştürülmesini ve deprem dirençli hale getirilmesini talep ediyor.
Genel Beklentiler:

Türkiye'nin önümüzdeki 4 yılı aşkın süre boyunca iyi bir yönetişim örneği sergileyerek küresel sistemde hakkıyla varolma seçimini kazanması gerektiğini savunuyor.
Türkiye'nin 86 milyon vatandaşıyla daha demokratik, daha müreffeh ve daha gelişmiş bir ülke olmayı hak ettiğini söylüyor.
Türkiye'nin uluslararası kredibilitesini artıracak adımların hızla ve kararlılıkla atılması gerektiğine dikkat çekiyor.
İnsani gelişimden refaha, ekonomik özgürlükten demokratik olgunluğa kadar birçok alanda Türkiye'nin dünyanın ilk 20 ülkesi arasına girmesi gerektiğini vurguluyor.
Muasır medeniyetler arasına kalıcı olarak girmenin Türk siyasetinden beklenen seçim olduğunu belirtiyor.
Maliyet hesabı yapmadan yapısal reformların kararlılıkla devreye alınması gerektiğini savunuyor.
Türkiye'yi dayanıklı bir ülke haline getirmek için binaların dönüştürülmesi ve Türk Lirası'nın itibarının artırılması gerektiğini ifade ediyor.
İzmir'in bu değişim ve dönüşüme örnek olabilecek potansiyeli çok yüksek bir kent olduğunu söylüyor.
Yeni Başkan ve yönetimden beklentisinin İzmir iş dünyasında başardıkları birlikteliği tüm kent ekosistemine yayması ve ortak motivasyonu sağlaması olduğunu belirtiyor.
Sonuç:

Ender Yorgancılar, 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarının İzmir ve Türkiye için hayırlı olmasını dilerken, önümüzdeki 4 yılın ekonomiye odaklanılması gereken bir dönem olduğunu ve bu dönemde Türkiye'nin uluslararası alanda daha güçlü bir konuma gelmesi gerektiğini savunuyor.

Yorum Yaz