Konak'ta Tarihi Adım! Nilüfer Çınarlı Mutlu, Mazbatasını Aldı

Konak'ta Tarihi Adım! Nilüfer Çınarlı Mutlu, Mazbatasını Aldı
Konak'ta Mazbata Heyecanı: "Çok Çalışacağımız 5 Yıl Bizi Bekliyor". Konak Belediye Başkanı Seçilen CHP'li Nilüfer Çınarlı Mutlu, Mazbatasını Aldı
Konak'ta Tarihi Adım! Nilüfer Çınarlı Mutlu, Mazbatasını Aldı

31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde Konak Belediye Başkanı seçilen CHP'li Nilüfer Çınarlı Mutlu, mazbatasını düzenlenen törenle aldı. Basmane'deki Konak İlçe Seçim Kurulu'nda gerçekleşen törende Başkan Mutlu'ya, Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, partililer ve vatandaşlar da eşlik etti.

haber arası detay

Atatürk Anıtı'na Çelenk Bıraktı

İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alan Başkan Mutlu, buradaki törenin ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma törenine katıldı. Marşlar ve şarkılarla zafer coşkusunun yükseldiği programda; Mutlu'ya partililerin yanı sıra eşi Necip Mutlu da eşlik etti.

Konuşmasında Neler Söyledi?

Konuşmasında duygularını paylaşan Başkan Mutlu şunları söyledi:

"Türkiye'de büyük bir değişim başlamıştı, partimizle başladı bu değişim. 31 Mart akşamı da değişimi bütün ülkenin ne kadar benimsediğini ve içine sindirdiğini gördük. Ülkemiz kıpkırmızı oldu. Çok mutluyuz, çok başarılı bir seçim oldu."
"Çok güzel 5 yıl bizi bekliyor. Ben başından beri 9 kadın adayın liyakatla atandığını ve seçilecek yerden aday gösterildiğini söylemiştim. Ben yanılmadığımı düşünüyorum. 8 kadın İzmir'de tarih yazacak, çok başarılı olacağız."
"Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür etmeye şükran ve minnetimizi sunmaya geldik. İzmir'de bugün 8 kadın belediye başkanı varsa, kadınlara bu hakkı bize veren Ulu Önderimiz sayesinde."
"Kimsenin geride kalmadığı, herkesin birlikte yürüdüğü ve çok çalışacağımız bir 5 yıl bizi bekliyor. Bu ülkede çocuklarımızın geleceği kurtulsun diye bunu yapmak zorundayız. Biz çok başarılı olmak zorundayız. Yarından itibaren çok çalışmaya başlıyoruz."
Devir Teslim Töreni

Devir teslim töreni ise 4 Nisan Perşembe günü saat 11.00'da Konak Belediyesi'nde gerçekleşecek.

Bazı Önemli Noktalar:

Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Belediye Başkanı seçilen ilk kadın.
Seçimde %52.80 oy oranıyla kazandı.
Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak mazbatasını kutladı.
Konuşmasında 5 yıl boyunca çok çalışacaklarını ve örnek bir belediyecilik yapacaklarını söyledi.
Devir teslim töreni 4 Nisan Perşembe günü gerçekleşecek.

Yorum Yaz