Karabağlar'da İşsizlik Sorunu Çözülüyor: Helil Kınay Bölge İstihdam Ofisi'ni Müjdeledi

Karabağlar'da İşsizlik Sorunu Çözülüyor: Helil Kınay Bölge İstihdam Ofisi'ni Müjdeledi
İşverenlerin İhtiyaç Duyduğu Pozisyonlar ile Gençlerin Talepleri Buluşacak. Karabağlar'da Gençlere Yeni İş Olanakları Kapıda!
Karabağlar'da İşsizlik Sorunu Çözülüyor: Helil Kınay Bölge İstihdam Ofisi'ni Müjdeledi

Bölge İstihdam Ofisi, Gençlik Meclisi, "Akıl Fikir Evi" ve Daha Fazlası... Karabağlar'da Gençlere Yatırım! Karabağlar'da Gençlere Öncelik: Helil Kınay Yeni Tesislerde Karabağlarlı Gençlere ve Kadınlara İş Sözü Verdi

haber arası detay

Meslek Kursları, Konferanslar, Seminerler... Karabağlar'da Gençlerin Gelişimi İçin Her Şey Yapılacak! Karabağlar'ın Geleceği Gençlerle Şekillenecek: Karabağlar Kent Konseyi Gençlik Çalıştayı'ndan Önemli Noktalar
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Yıldız Kenter Kültür Merkezi'nde düzenlenen Karabağlar Kent Konseyi Gençlik Çalıştayı'na katılarak önemli açıklamalarda bulundu. 3 aylık süreçte sosyal derneklerin iş birliğiyle hazırlanan çalıştayda, Kınay gençlerin çalışmaları ve emekleri için teşekkür ederek geleceğe yönelik umutları Karabağlar'dan başlatacaklarını vurguladı.

Gençlik Meclisi ve Bölge İstihdam Ofisi Müjdesi:

Kınay, çalıştayda Karabağlar'da gençler için gerçekleştirilecek projeleri anlattı. İlk olarak gençlik meclisi kurulacağını belirten Kınay, bu sayede gençlerin yönetim süreçlerine katkı sağlayarak daha güzel bir Karabağlar oluşturacaklarını ifade etti.

Genç işsizliği ile mücadeleye de değinen Kınay, Bölge İstihdam Ofisi kuracaklarını ve bu ofislerde işverenlerin ihtiyaç duyduğu pozisyonlar ile iş arayan gençlerin taleplerini eşleştireceklerini söyledi. Ofislerde istihdam danışmanlığı ve eğitimleri de verilecek, iş arama, CV hazırlama ve mülakat teknikleri gibi konularda gençlere yardımcı olunacak.

Karabağlar'da Yaşayanlara Öncelik:

Yeni tesislerdeki istihdam olanaklarında Karabağlar'da yaşayan genç ve kadınlara öncelik verilecek. Meslek ve dil kurslarının çeşitliliği artacak, meslek örgütleri ve STK'larla iş birliği içinde gençlik meclisinin taleplerine göre konferans ve seminerler düzenlenecek.

Mobilya Akademi Aydın Mahallesi Marangozluk ve Çıraklık Eğitim Merkezi'nin aktif olarak işlemesi sağlanarak mobilya sektöründe istihdam imkanları artacak.

Spor, kültür, sanat ve eğlence organizasyonları ile gençlere sosyalleşme ve zamanlarını sağlıklı değerlendirme imkanları sunulacak. "Akıl Fikir Evi" ile girişimcilik fikirlerini hayata geçirmeleri için destek olacak.

Kınay Tarım Politikaları Paneline de Katıldı:

Gençlik Çalıştayı'nın ardından Kınay, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Tarım Ekonomisi Derneği tarafından düzenlenen "Neoliberalizmin Krizinde Tarım Politikalarını Yeniden Düşünmek" paneline katıldı.

Abdi İpekçi Mahallesi'nde Taziye Evi Açılışı:

Kınay, Ziraat Mühendisleri Odası'nın panelinin ardından Abdi İpekçi Mahallesi'ndeki taziye evinin açılışına katıldı. Mahalle sakinleriyle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Oyun parkı ve ulaşım sorunlarını not alan Kınay, seçim öncesi söz verdiği gibi çocuk oyun alanlarını artıracak ve ulaşım sorunları için gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Helil Kınay'ın Sözleri:

"Karabağlar'da gençler, kadınlar ve çocuklar için sosyal belediyecilik anlayışıyla beraber geleceğe yönelik umutları büyüten yaşamı Karabağlar'dan başlatacağız."
"Gençlerin yönetim süreçlerine vereceği katkılarla daha güzel bir Karabağlar'ı birlikte oluşturabiliriz."
"İstihdam ofislerinde işverenlerin ihtiyaç duyduğu pozisyonlar ile iş arayan gençlerin çalışma taleplerini eşleştireceğiz."
"Yeni tesislerdeki istihdam olanaklarında Karabağlar'da yaşayan uygun yetkinlikteki genç ve kadınlara öncelik vereceğiz."
"Düzenlenecek spor, kültür, sanat ve eğlence organizasyonları ile gençlerimize sosyalleşme ve zamanlarını sağlıklı değerlendirme olanakları sağlayacağız."
"Seçimden önce nasıl sokaklardaysam, 5 yıl da o şekilde sokaklarda olacağım."

Yorum Yaz