Kasapoğlu 2023 yılını değerlendirdi: Depremden savaşa, seçimden İzmir’in sorunlarına

Kasapoğlu 2023 yılını değerlendirdi: Depremden savaşa, seçimden İzmir’in sorunlarına
Kasapoğlu’ndan yeni yıl mesajı: 2023 yılında yaşadığımız acılar bizi daha güçlü yaptı
Kasapoğlu 2023 yılını değerlendirdi: Depremden savaşa, seçimden İzmir’in sorunlarına

 Kasapoğlu: 2023 yılında yaşanan deprem ve savaşlar ülkemizi derinden etkiledi, Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni yıl mesajında 2023 yılının kısa bir değerlendirmesini yaptı. Kasapoğlu, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ve 7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin Savaşı'nın ülke için zorlu bir yıl olduğunu söyledi.

haber arası detay

 

Deprem sonrası dayanışma örneği

Kasapoğlu, 6 Şubat'ta meydana gelen ve Türkiye'nin 11 kentini etkileyen depremin 2023 yılının ülke için bir hüzün dolu başlamasına neden olduğunu belirtti. Depremde çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini ve yaralandığını hatırlatan Kasapoğlu, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Kasapoğlu, deprem sonrası Türkiye'de gerek hükümetin ve gerekse sivil toplum ve vatandaşların enkazda kalan insanlar için gösterdikleri olağanüstü çaba ve yardımlaşmanın bu ülkenin genlerinde nasıl bir vicdanın ve nasıl bir kültürün olduğunu bütün dünyaya gösterdiğini vurguladı.

Kasapoğlu, depremin hemen ardından yapılanlara da değinerek, o dönem kabinenin diğer bakanları gibi Gençlik ve Spor Bakanı olarak hemen bölgeye gittiğini söyledi. Bir taraftan da spor organizasyonları ile ilgili kararlar alınması gerektiğini belirten Kasapoğlu, yaşamın her alanını derinden etkileyen bu büyük felaket sonrası ülkedeki tüm ulusal spor organizasyonlarını bir süre durdurduklarını ve yaraların sarılabilmesi için var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.

Kasapoğlu, deprem bölgesinde yardımların ulaştırılması, enkazda kalan vatandaşların çıkarılması, yıkılan binaların yerine acilen ve çok kısa bir süre içerisinde dayanıklı konutların yapılmaya başlanması ve vatandaşa teslim edilmesinin olağanüstü bir çabanın sonucu olduğunu kaydetti.

Kasapoğlu, bu elim olayın, ülke insanının nasıl birlikte tek yürek olacağını dosta düşmana gösterdiğini söyleyerek, şimdi hepimize düşenin 6 Şubat'ı hiç unutmamak ve dersler çıkarmak olması gerektiğini dile getirdi.

Savaşa karşı net duruş

Kasapoğlu, 2023 yılında yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, milletin iradesini ortaya koyduğunu kaydederek, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin bu ülkede AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletin tekrar yeniden teveccühlerini kazanması, milletin, istikrarı ve ülkenin bekasını öncelemiş olması oldukça değerli olduğunu söyledi.

Kasapoğlu, yılın son günlerinde yaşanan terör saldırısı ile ilgili olarak da, "Yılın son günlerinde Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 12 askerimizin şehit olması yüreğimizi dağladı. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz hemen bu alçakça saldırıya yanıt vererek ülkemizin kudretini ve teröre karşı sıfır tolerans ilkemizi bir kez daha göstermiştir. Bu vesile ile Aziz Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Kasapoğlu, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili olarak da, "7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin Savaşı Gazze'de bir soykırıma dönmüştür. İsrail bebek, çocuk, kadın demeden katliam yapmaya ve insanlık suçu işlemeye devam etmektedir. Savaşın başladığı ilk günden bu yana uluslararası kamuoyunda ve BM çatısı altında en net tepkiyi yine Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye göstermiştir. Aralık ayında NATO-Pa 23. Yıllık Parlamenter Transatlantik Forumu için gittiğimiz Washington D.C. 'de yaptığımız görüşmelerde, kongre üyelerine ve senatörlere bu konudaki duruşumuzu net şekilde ifade etmiştik. Umarım 2024 yılında bu konu çözüme kavuşup Gazze halkı barış ve huzur iklimine kavuşur" şeklinde konuştu.

İzmir'in sorunlarına çözüm arayışı

Kasapoğlu, parlamentoda temsil etmekten onur duyduğu İzmir'in sorunlarını her zaman gündeme taşıdıklarını ve takipçisi olduklarını belirtti. Kasapoğlu, İzmir'in çok daha iyi yönetilmeyi ve en iyi, modern ve çağdaş hizmeti hak ettiğini söyledi.

Kasapoğlu, İzmir kentinin kanayan sorunlarını ve kentin gerek Türkiye ve gerekse dünyada hak ettiği değeri kazanması için ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini ifade etti. Kasapoğlu, İzmir'de bir kentlilik bilinci olduğunu ancak bu bilincin layık olduğu şekilde yönetilemediğini vurguladı. Kasapoğlu, İzmir yönetiminin en büyük sorununun vizyon ve misyon eksikliği olduğunu sözlerine ekledi.

 



 

Yorum Yaz