Kocaeli Turizm Master planı ve markalaşma tanıtımı yapıldı

Kocaeli Turizm Master planı ve markalaşma tanıtımı yapıldı
Alternatif ve inovatif turizm yatırımları da görüşüldü.
Kocaeli Turizm Master planı ve markalaşma tanıtımı yapıldı

Kocaeli Ticaret Odası’nın da proje ortağı olduğu Kocaeli Turizm Master Planı ve Markalaşması Stratejisi, Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen programla tanıtıldı. Programa Oda heyetiyle birlikte katılan Başkan Bulut, “Eylem planlarının hayata geçmesi adına; Kocaeli Fuarcılık Anonim Şirketi’ni kurduk” dedi 

haber arası detay

Kocaeli Büyükşehir tarafından, KOTO başta olmak üzere Kocaeli Valiliği, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kocaeli Kent Konseyi, Şura Kent Politikaları ve Araştırma Merkezi ortaklığında kente kazandırılan Kocaeli Turizm Master Planı ve Markalaşması Stratejisi, Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen lansman toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. 

KENT PROTOKOLÜNÜN KATILIMIYLA… 
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, KOTO Başkanı Necmi Bulut, Meclis Başkanı Akın Doğan, Başkan Yardımcıları Volkan Yılmaz, Hüseyin Gezer, Meclis Katip Üyesi Sema Kalafat, KOTO meclis ve komite üyeleri başta olmak üzere il ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Kocaeli Turizm Master Planı ve Markalaşması Stratejisi tüm detaylarıyla anlatıldı. 

ŞEHİRLERİN REKABETİ 
Toplantıda konuşma gerçekleştiren KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Bildiğiniz üzere küreselleşme ile birlikte şehirler; turizm, yatırım, ticaret, sanayi ve lojistik gibi alanlarda rekabet etmeye başladı. Bu bağlamda etkin politikalar belirleyerek kendini iyi tanıtabilen şehirler ön plana çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Rekabet edemeyen şehirlerin ise maalesef geride kaldıklarını görüyoruz. Şehirlerin markalaşması; yerli ve yabancı turistlerin ve yatırımcıların çoğalması, yenilikçi ürün ve hizmetlerin gelişmesi, nitelikli işgücünün kente gelmesi gibi nedenlerle büyük avantajlar sağlamaktadır.

TURİZMİN HER ALANINDA SOMUT VARLIKLARA SAHİBİZ
Bu durum çarpan etkisiyle o kentte yaşayan her bir vatandaşımızın hayatını olumlu yönde etkilemektedir. Ülke olarak kadim bir medeniyete, son derece zengin kültürel değerlere, eşi benzeri olmayan bir coğrafyaya sahibiz. Kocaeli doğa ve ekoturizm den inanç turizmine, sağlık turizminden fuar turizmine, gastronomiden yöresel değerlere kadar önemli alanlarda stratejik konuma sahip bir destinasyon… Turizmin her alanında somut varlıklara sahibiz. Bunu parlatmak ve potansiyeli gün yüzüne çıkarmak oldukça önemli. 

BİRLİKTELİK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK… 
Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde meslek örgütlerinin aktif katılımıyla Türkiye’de ilk kez gerçekleşen çalışmanın başarıya ulaşacağını ve tüm şehirlere örnek olacağını ümit ediyorum. Hayal ettiğimiz Kocaeli’ye ulaşmak için iki kilit kelime var: İlki birliktelik, ikincisi ise sürdürülebilirlik… Büyükşehir Belediyemiz tüm paydaşları kapsayan bu çalışma ile birliktelik tohumlarını ekti. Şimdi sıra sürdürülebilir bir turizm vizyonunu hayata geçirmek… 

TURİZM ŞURASI ÖNEMLİ BİR ADIMDI 
Tarih öncesi Nikomedya döneminden günümüze kadar pek medeniyete ev sahipliği yapan, doğası, jeopolitik konumu ve turizm altyapısı ile önemli bir potansiyel barındıran Kocaelimizin turizm alanında hak ettiği yere ulaşması için 25 Haziran tarihinde Turizm Şurası ile önemli bir adım atıldı. Kocaeli’nin var olan algısının yönetmek ve değiştirmek için bir vizyon ortaya konuldu. Saha anket ve analiz çalışmaları sonrasında Kocaeli Master Planı çerçevesinde 74 strateji ve bu stratejilerin uygulanmalarına yönelik 282 eylem tanımlandı. 

KOCAELİ FUARCILIK ANONİM ŞİRKETİ
Eylem planlarının hayata geçmesi adına; Odamız, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası ve Körfez Ticaret Odası işbirliği ile Kocaeli Fuarcılık Anonim Şirketi’ni kurduk. Yol haritamız belli, şirketimizi kurduk ve vakit kaybetmeden çalışmalarımıza başlıyoruz. Bu şirket kağıt üstünde kalmadan belirlenen eylem planlarını koordine edecek ve gerçekleştirmek adına mekanizma oluşturacak.

3 AYLIK EYLEM PLANLARI 
Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız bizlerin yanında, desteklerini hissediyor ve çalışmalarımızın takipçisi olduklarını biliyoruz. Tüm paydaşlar belirlenen hedefler doğrultusunda yatırımdan teşviklere görev ve sorumluluklarını yerine getirecek. 3 aylık dönemlerde eylem planı raporumuzu kent kamuoyu ile paylaşacağız. Danışma kurulumuzda Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Rektörlerimiz, Oda Başkanlarımız ve Kalkınma Ajansımızın bulunduğu bir yapı mevcut çalışmaları takip edecek.

TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ 
Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımız nezdinde Turizm Master Planının hazırlanmasında emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Ortaya konulan vizyonun hayata geçirilmesi adına Kocaeli Ticaret Odası olarak tüm imkânlarımızı seferber edeceğimizi de ifade etmek isterim. Son olarak; Turizm Master Planı sonrasında yine ilgili tüm kurumların katılımı ile ticaret, sanayi ve tarımda da master planların hazırlanmasını bekliyoruz. Sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyor Kocaeli Ticaret Odası olarak paydaşı olmaktan heyecan duyduğumuz ‘Turizm Master Planı’nın kentimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Yorum Yaz