Muğla’da trafik levhası üretimi Türkiye’ye örnek oldu

Muğla’da trafik levhası üretimi Türkiye’ye örnek oldu
Muğla Büyükşehir, kendi ürettiği trafik levhalarıyla 24 milyon TL tasarruf etti
Muğla’da trafik levhası üretimi Türkiye’ye örnek oldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kendi ürettiği trafik levhaları sayesinde 24 milyon TL tasarruf ettiğini duyurdu. Belediye, il genelinde 164 bin 661 adet trafik levhası montajı yaptığını ve bunların 91 bin 725 adedini kendi baskı makinesi ile ürettiğini açıkladı. Belediye, bu sayede hem yollarda güvenliği artırdığını hem de maliyetleri azalttığını belirtti.

haber arası detay

Belediye, ayrıca laminasyon makinesi ile de trafik levhalarının kullanım ömrünü 10 yıla kadar uzattığını bildirdi. Belediye, bu şekilde hem çevreye hem de bütçeye katkı sağladığını ifade etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 13 bin 247 kilometrekare yüzölçümüne sahip Muğla’da vatandaşların güvenli ve modern yollarda seyahat etmeleri için düşey ve yatay işaretleme çalışmalarına da devam ettiğini kaydetti. Belediye, yollarda uyarıcı olarak yerleştirilen trafik levhalarından eksik veya deformasyona uğramış olanların da yenilendiğini söyledi.

Belediye, trafik levhası üretimi konusunda Türkiye’de öncü olduğunu ve bu alanda yaptığı çalışmalarla ödüller aldığını da hatırlattı. Belediye, trafik levhası üretiminde kullandığı baskı makinesinin 5 Kısım Trafik İşaret ve Levhaları, Levha Direkleri ve Sinyalizasyon Malzemeleri Alımı İhalesi ile 2023 yılında satın alındığını ve o günden beri başarıyla kullanıldığını vurguladı.

Yorum Yaz