MÜSİAD İzmir Zimem Defteri ile İhtiyaç Sahiplerine Yardım Eli Uzatıyor

MÜSİAD İzmir Zimem Defteri ile İhtiyaç Sahiplerine Yardım Eli Uzatıyor
Osmanlı'dan günümüze uzanan Zimem Defteri geleneği ile MÜSİAD İzmir, Ramazan ayında bakkaldaki borçlarını ödeyemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyor.
MÜSİAD İzmir Zimem Defteri ile İhtiyaç Sahiplerine Yardım Eli Uzatıyor

MÜSİAD İzmir Şubesi, Zimem Defteri uygulamasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların borçlarını ödeyerek, Osmanlı döneminden gelen yardımlaşma ruhunu yaşatıyor.

haber arası detay

Zimem Defteri ile İzmir'de Hayırseverlik Yaşanıyor

MÜSİAD İzmir üyeleri, Zimem Defteri uygulamasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların borçlarını ödeyerek, İzmir'de hayırseverlik geleneğini sürdürüyor.

MÜSİAD İzmir, Zimem Defteri Geleneğiyle İhtiyaç Sahiplerine Destek Olmaya Devam Ediyor
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir şubesi, Ramazan ayında geleneksel "Zimem Defteri" uygulamasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Bu kapsamda, üyeler bakkallarda borçlarını ödeyemeyen kişilerin veresiye defterlerini satın alarak, ihtiyaç sahiplerinin yükünü hafifletiyor.

Osmanlı Geleneği Yaşatılıyor

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Gökhan Temur, bu anlamlı gelenekle ilgili şunları söyledi: "Osmanlı'dan miras aldığımız Zimem Defteri geleneğini yıllardır yaşatıyoruz. Bu sayede, bakkallarda ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızın borçlarını ödeyerek onlara katkıda bulunuyoruz."

Yardımlaşmanın Zarif Usulü

Zimem Defteri, günümüzde veresiye defteri olarak bilinen ve geçmişte ihtiyaç sahiplerinin borçlarının bakkallar tarafından kaydedildiği bir uygulamadır. MÜSİAD İzmir, bu geleneği yaşatarak hem Osmanlı döneminden gelen yardımlaşma ruhunu sürdürüyor hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyor.

Ecdadımızın Merhameti Yaşatılıyor

Temur, sözlerini şöyle sürdürdü: "MÜSİAD İzmir Şubesi olarak ecdadımızın bize öğrettiği merhameti ve hayırseverliği yaşatmak boynumuzun borcudur. Bu yardımlaşma ruhuyla hareket ederek, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz."

MÜSİAD İzmir'in bu anlamlı uygulaması, ihtiyaç sahibi vatandaşlara önemli bir destek sağlarken, Osmanlı döneminden gelen yardımlaşma ruhunu da yaşatıyor.

Yorum Yaz