Neden bir İHA uçağı değil de Velos İHA Helikopteri satın alalım?

Neden bir İHA uçağı değil de Velos İHA Helikopteri satın alalım?
Neden bir İHA uçağı değil de Velos İHA Helikopteri satın alalım?

Helikopterler rüzgarlı koşullarda multikopterlere göre çok daha stabildir. Bunun nedeni, helikopter kanatlarının hücum açısının sürekli değişmesi, çevre koşullarına anında uyum sağlaması, her türlü dış kuvveti telafi etmesi ve gemiyi tam bir dengede tutmasıdır.

haber arası detay

 


SIKÇA SORULAN SORULAR
1) Neden quad veya multicopter drone değil de helikopter satın almalı?

- Sınırlı bir uçuş süresine ve düşük ağırlıkta bir yüke ihtiyacınız varsa, bir multicopter satın alabilirsiniz, ancak 1,5 Kg'dan daha ağır bir ekipman taşımanız veya bir saat veya daha fazla uçuş süresine sahip olmanız veya kötü hava koşullarında uçabilmeniz gerekiyorsa şartlar, bir helikopter satın almanız gerekiyor.

2) Neden benzinli Helikopter değil de elektrikli Velos İHA satın alasınız?

- Benzinli helikopterler gürültülüdür ve hassas ekipman ve sensörlerde sorun yaratabilecek gaz emisyonları ve türbülansa sahiptir. Ek olarak, benzinli motorlar arızaya çok meyillidir, Velos İHA ise tamamen yedekli ikiz motor tasarımına sahiptir. Dahası, bir elektrik motorunun bakımı daha basit, daha ucuz ve daha seyrek.

3) Neden bir İHA uçağı değil de Velos İHA Helikopteri satın alalım?

- Uçaklar genellikle daha uzun menzile sahipken, benzer boyuttaki bir helikoptere göre daha az yük taşırlar. Ek olarak, kalkış / iniş için daha fazla alan / hava alanı veya dikey kalkış / iniş elde etmek için ekstra ekipman gerektirirler (yük ağırlığını daha da azaltırlar). Dahası, manevra yapmak daha zordur ve havada asılı kalamaz, bu nedenle kurtarma ve gözetleme görevleri o kadar etkili değildir. Uçak, düşük hızlarda uçamaz ve bunun sonucunda, hassas sensörler için düşük kaliteli veri sağlanması (örn. LIDAR verileri).

4) Velos İHA'mı teslim almam ne kadar sürer?

- Siparişiniz onaylandıktan sonra Velos İHA'nızı size gönderebilmemiz için 4 ila 6 haftaya ihtiyacımız var. Modüler tasarımımız ve tüm parçaların stok mevcudiyeti nedeniyle bu süre, rakip İHA'lara kıyasla yarıdan daha az.

5) Bizim için özel bir yük entegre ediyor musunuz?

- Velos İHA, çeşitli farklı uygulamalara kolaylıkla adapte edilebilecek şekilde tasarlanmıştır. Eşsiz taşıma yükü ray sistemi bol miktarda esneklik ve boş alan sağlar, böylece hemen hemen her türlü olası yükün helikoptere hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde monte edilmesine izin verir.

Daha spesifik olarak, helikopterin taşıma yükü rayının toplam uzunluğu 55 cm'dir (21,5 inç) ve uzunluğu boyunca 14 takım ekstrüde taban vardır. Ray boyunca her 4cm'de bir yerleştirilir ve hepsinde M4 dişli delikler bulunur. Yükleri monte etmek için toplam 28 farklı konumda, yükünüzü istediğiniz şekilde entegre etmek veya hatta farklı yükleri birleştirmek kolaydır. Özel bir yük olması durumunda, sahip olduğunuz tüm proje özelliklerini dikkate alarak onu entegre etmenize ve İHA ile test etmenize yardımcı olabiliriz.

6) Velos İHA'nın tamamen yedekli ikiz motor tasarımına sahip olduğunu söylüyorsunuz. Yayında tolere edilebilecek hatalar nelerdir?

- Patentli son derece yenilikçi aktarma organları dişli kutumuz, Velos UAV'ı, çoğu ana bileşenin tamamen arızalanmasını tolere edebilme kabiliyetine sahip sınıfındaki tek İHA helikopteri haline getirerek, bu koşullar altında yükünü ve çevresini güvenli bir şekilde iniş ve korumaya olanak tanır. Sistem, aktarma organının operasyonel kısmına ek sürtünme uygulamadan hatalı parçayı otomatik olarak izole eder.

Aşağıda listelenen arıza türlerinden herhangi biri veya tümü Velos İHA'nın mekaniği tarafından tolere edilebilirken, bunlar normal bir İHA'nın çarpmasına neden olabilir: Motor arızası, kırık kayış, dişli - tek yönlü yatak arızası, yanmış ESC, ana batarya arızası, BEC hatası, servo hatası.

7) Bir VELOS İHA ile uçmak ne kadar kolay?

- Dahili gelişmiş otopilot sistemine ve farklı uçuş modlarına sahip Velos İHA, normal hava koşullarında ortak bir quad veya multicopter olarak uçmak kadar kolaydır. Kuvvetli rüzgar durumunda, Velos İHA, çok noktalı İHA'lara göre uçması daha kolaydır.

8) Verdiğiniz eğitim projem için Velos İHA uçurmak için yeterli mi?

- Farklı görev senaryolarında VELOS İHA donanımının tüm önemli parçalarını, parçalarını, bakımını ve fiili uçuşu kapsayan 3 günlük bir eğitim sunuyoruz. Sahip olduğunuz özel proje ayrıntılarını ve yük özelliklerini sizinle görüşecek ve projeleriniz için ekstra eğitim sağlayacağız.

9) Kullandığınız uçuş kontrolörü nedir? Kullandığınız zemin yazılımı nedir?

- Kullandığımız uçuş kontrol cihazının özel bir ürün yazılımı var. Bu, görev planlayıcı, Q yer kontrolü, UgSC ve diğerleri gibi ardupilot destekli tüm yer kontrol yazılımlarıyla uyumludur.

10) Otopilot modunu destekliyor musunuz? Uçuş yetenekleri nelerdir?

- Sistem, gerçek görevlerde etkin bir şekilde kullanılan çeşitli yeteneklere sahip bir otopilota sahiptir. En önemli yeteneklerden bazıları acil otomatik iniş, Kara / ana üsse dönüş, yol noktalı farklı görevler, otomatik navigasyon / görevdir.

HELİKOPTER AVANTAJLARI
VELOS UAV, GÜNÜMÜZDE AYNI SINIFTAKİ HERHANGİ BİR QUAD VEYA MULTİCOPTER'DAN DAHA FAZLA GÜVENİLİRLİK, UÇUŞ SÜRESİ VE YÜK KAPASİTESİ SUNARKEN UÇMASI KADAR BASİTTİR. VELOS İHA'LAR KÖTÜ HAVA KOŞULLARINDA DAHA STABİLDİR, DAHA YÜKSEK SEYİR HIZINA VE DAHA YÜKSEK YÜKSELME / ALÇALMA HIZLARINA ULAŞARAK DAHA UZUN UÇUŞ SÜRESİ SAĞLAR.
5 kg'a (11 lb) kadar görece küçük ağırlığa sahip drone'lar genellikle multicopters'tır. Ancak daha büyük ölçekte (örneğin, 20 kg (45lb) veya daha yüksek), tek bir rotor helikopterin ve buna karşılık gelen bir ağırlık multicopterinin verimliliği açısından bir karşılaştırma yoktur. Bunun nedeni, rotorlar büyüdükçe verimliliğin artması, böylece daha az enerji ile daha fazla kaldırma elde etmenizdir. Dolayısıyla, artan verimlilik, daha fazla uçuş süresi ve daha fazla yük kapasitesi anlamına gelir.

Bilimsel açıklama:

Kaldırma, kanat alanı ile orantılıdır. Bir kanat - rotor - pervanenin dış% 30'luk kısmının toplam kaldırma gücünün% 60'ından fazlasını ürettiği göz önüne alındığında, pervane küçüldükçe, bunu telafi etmek için çok daha yüksek RPM'lerde dönen daha fazla pervane kullanmamız gerekeceği açıktır. kanat alanı küçültülür ve aynı itme kuvveti sağlanır. Verimlilik azalır ve enerji, birçok küçük parçayı yüksek hızlarda döndürürken boşa harcanır. Ayrıca Reynold sayılarına göre kanat - rotor - pervane büyüdükçe kaldırma katsayısı da artar. Başka bir deyişle, daha az enerji için daha fazla kaldırma elde edersiniz. Böylece aynı yük ile daha fazla uçabilir veya aynı uçuş süresinde daha ağır yüklere sahip olabilirsiniz.

HELİKOPTERLER VE DİĞER DRON TÜRLERİ RÜZGAR ŞARTLARINDA UÇUŞLAR
Helikopterler rüzgarlı koşullarda multikopterlere göre çok daha stabildir. Bunun nedeni, helikopter kanatlarının hücum açısının sürekli değişmesi, çevre koşullarına anında uyum sağlaması, her türlü dış kuvveti telafi etmesi ve gemiyi tam bir dengede tutmasıdır.

DAHA FAZLA YÜK
Helikopter uçakları, daha düşük uçuş süreleriyle hafif yükler taşıyabilen çok motorlu dronların aksine, daha ağır yük taşıma kapasitesine sahiptir ve uzun uçuş süreleri boyunca havada kalabilirler. Yüksek seyir hızları ve havada süzülme kabiliyeti ile birleşen bu özellik, helikopter insansız hava araçlarını Arama ve Kurtarma gibi zorlu görevlerin yerine getirilmesi için tek yönlü bir seçenek haline getiriyor.

DAHA YÜKSEK SEYİR HIZI
Helikopter kanatlarının hücum açısı sürekli değiştiği için helikopterler, hızlı uçmak için daha fazla harcayan multikopterlere kıyasla enerji tasarrufu sağlarken çok daha yüksek seyir hızlarında uçabiliyorlar. Böylece, bir helikopter ve bir multicopter helikopterle aynı uçuş süresine sahip olsa bile, çok daha uzun mesafelere gidebilir, daha fazla alanı kaplayabilir ve görevinizi daha kısa sürede bitirebilir veya aynı zamanda daha fazlasını yapabilirsiniz.

DOĞRU UÇUŞ PLANLARI
Helikopter uçakları, uçuş rotaları kare, üçgen veya herhangi bir poligonal yol içerse bile, uçak dronlarından daha doğru ve verimli uçuş rotaları yapabilir. Bu, minimum enerji tüketimi ile hızlı ve doğru bir görev uygulamasıyla sonuçlanır.

YÜKSELDİKLERİ KADAR HIZLI ALÇALIN
Helikopterlerin bir diğer faydası da, kanatların perdesini değiştirerek yükseldikleriyle aynı hızda alçalabilmeleridir. Sabit hatveli pervaneler kullandıklarından ve alçalmanın tek yolu devri düşürmek olduğundan multikopterlerde bu mümkün değildir. Bunu yaparak istikrarı kaybedersiniz ve yalnızca çok yavaş hızlarda inebilirsiniz.

TAŞIMASI VE DAĞITIMI KOLAY
Çok yönlü bir İHA çözümü düşünüldüğünde, nakliye ve depolamada kolaylık şu sonuca varacaksınız: Helikopter İHA'lar nakliye veya depolama için karşılık gelen multicopters veya uçak dronlarından daha az alana ihtiyaç duyar. Dahası, bir helikopter insansız hava aracının yerleştirme süreci çok kolay ve hızlıdır, kanatları veya pervaneleri monte etmek yerine yapmanız gereken tek şey ana kanatları monte etmektir ve helikopter İHA bir sonraki göreve hazırdır.

ENDÜSTRİYEL ÇÖZÜMLER
Velos İHA, uçuş süresinin ve pahalı ekipmanın (yük) çok önemli olduğu kritik görevler için özellikle uygundur. Velos UAV tamamen yedekli aktarma organları ve sınıfındaki herhangi bir rakip üründen daha uzun süre uçabilme yeteneği, onu aşağıdaki uygulamalar için ideal bir platform haline getiriyor.

Lidar sensörleri ile donatılmış Velos İHA, nehirler, yollar, şantiyeler, elektrik ağları, ormancılık vb. Gibi zemin yüzeylerini temsil eden çok yüksek çözünürlüklü bir dijital yüzey 3D modeli oluşturabilir. Bu drone uzaktan algılama olasılığı büyük avantajlar yaratır: İnsanlı bir uçak mürettebatının zorlu arazide veya uzak bölgelerde maruz kalabileceği herhangi bir tehlikenin ortadan kaldırılması. İnsanlı bir uçakla benzer görevlere kıyasla işletme maliyetlerinin düşürülmesi ve ayrıca operasyonun basitliği.
VELOSV2 POR [ROTOR ÜZERİNDEKİ YÜK]
VelosV2 POR, Yük Rotor Üzerinden ayarlanmış VELOSV2 İHA'dır. Işıklar, yalpa çemberleri, kameralar, termal kameralar, LIDAR'lar, antenler, farklı sensörler ve balistik paraşüt gibi farklı Yükler eklenebilir (aşağıya bakın).

Rotor üzerindeki nokta ağırlık merkezi ekseninde olduğundan helikopter dengesi ve tüm uçuş parametreleri ilave ağırlıktan etkilenmez.

Ayrıca, 360 derece net görünüm ve gökyüzü görünümleri, 360 panoramik görüş kamerası, çift kamera (biri yukarı bakan ve biri helikopter ana gövdesinin altında aşağı bakan) gibi farklı işlemlere izin vererek helikopterin zor alanlarda ayrıntılı incelemeler yapmasına izin verir (örn. bir köprünün altında, karmaşık yapılarda vb.) veya zor film sahnelerini filme alırken.

Helikopter boyutları ve izin verilen maksimum ağırlık hesaba katıldığında ana rotora ne ekleneceğine dair bir sınır yoktur.

BALİSTİK PARAŞÜT
Rotor üzerine balistik bir paraşüt eklenebilir. Paraşütün fırlatılması anında gerçekleşir (8 m yükseklikten 0,5 saniyede serbest bırakılabilir) ve helikopterin düşük bir hızla (12-16 km / s) inmesine izin vererek küçük helikopter hasarına neden olur.

Balistik paraşütün rotor üzerindeki konumu, paraşütün tam açılmasını (20-35 kg güvenli iniş sağlamak için 7 metrekarelik yüzey) ve diğer paraşüt pozisyonlarına göre normal inişi garanti eden tek yerdir. helikopterin büyük hasar görmesine neden olan helikopterin ön kısmı ile iniş ve ekipman eklendi.

ŞİRKET  HAKKIMIZDA
Başarılı ürünler ve şirketler oluşturma konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahip girişimciler ve mühendislerden oluşan bir ekibiz.

2011'de devrim niteliğinde tamamen yedekli bir RC helikopter platformu tasarlamaya başladık. 3 yıl sonra ilk ürünümüz piyasaya çıktı! VELOS 88O. Velos 880, çift motorlu bir dişli kutusu ve benzeri görülmemiş bir performans ve çeviklik sağlayan yenilikçi bir rotor sistemi içeren ilk RC helikopterdir.

Velos 880'in piyasaya sürülmesinden iki yıl sonra ve bir İHA helikopter platformuna olan talep her geçen gün artarken, Velos İHA'yı pazara sunarak drone sektörüne açılmaya karar verdik. Kanıtlanmış Velos 880'e dayanan Velos İHA, şimdiye kadar üretilmiş en yenilikçi İHA helikopterlerinden biridir. Ağır yükler taşırken uzun uçuş süreleri için optimize edilmiş ve yedekli aktarma organı kontrol sisteminin güvenliği ile Velos Rotors'tan Velos UAV, göreve hazır bir İHA - Drone platformudur.

Velos Rotors, dünya çapında faaliyet gösteren Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulmuştur.

 VİZYONUMUZ
Velos Rotors, uçakların üretilme ve çalıştırılma şeklini değiştirmeye odaklanmıştır. Vizyonumuz, piyasadaki en iyi uçan makineleri inşa etmek ve performans, güvenilirlik ve güvenlik açısından son teknolojiyi ilerletmektir. Uçaklara olan tutkumuz ve yeni fikirler, iyileştirme ve mükemmellik için sonsuz arayışımız, ekibimizi iten motivasyon gücüdür.

Velos Rotors, bireysel müşteri sorunlarını çözerek ve UAS'ımızı kritik görev özelliklerine göre ayarlayarak müşterileri tam olarak tatmin etme vizyonuna sahip müşteri odaklı bir şirkettir. Çok yüksek müşteri memnuniyeti oranları, ürün ve hizmetlerimizi sürekli iyileştirmemizi teşvik ediyor.
 

Yorum Yaz