Sanayiciler Enerji ve Maliyet Yükü Altında! EBSO'dan Hükümete Çözüm Çağrısı

Sanayiciler Enerji ve Maliyet Yükü Altında! EBSO'dan Hükümete Çözüm Çağrısı
Yorgancılar, yüksek işgücü, finansman ve enerji maliyetlerinin sanayicileri zor durumda bıraktığını belirterek, hükümetten bu konularda destekleyici adımlar atmasını talep etti.
Sanayiciler Enerji ve Maliyet Yükü Altında! EBSO'dan Hükümete Çözüm Çağrısı

Yorgancılar, enerji zamlarının maliyetleri artıracağını ve enflasyonu tetikleyeceğini belirterek, çözüm için kayıt dışı ekonominin önlenmesi ve vergi tabanının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.

haber arası detay

Gerçekçi Döviz Kuru ve Güçlü Maliye Politikası ile Enflasyona Son!

EBSO Başkanı Yorgancılar, enflasyonla mücadelede döviz kurunun düşük tutulmasının tek başına yeterli olmadığını ve mali disiplinin önemini vurguladı.

 

EBSO Başkanı Yorgancılar'dan Maliyet Enflasyonu Uyarısı ve Ekonomik Öneriler
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye ekonomisinin karşı karşıya olduğu güncel sorunlara ve çözüm önerilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yorgancılar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlardır:

Enflasyon ile Mücadele:

Enflasyonun Türkiye ekonomisi için en acil ve çözülmesi gereken en önemli sorun olduğunu vurgulayan Yorgancılar, güçlü bir enflasyonla mücadele stratejisi ve bunun için tüm toplum kesimlerinin desteğine ihtiyaç olduğunu belirtti.
Yaz aylarının sağlayacağı mevsimsel avantaj ve düşük enflasyon tabanının kalıcı düşük enflasyon için kullanılması gerektiğine dikkat çekti.
Enerji girdilerine zam yapılmasının enflasyonist eğilimleri güçlendireceğini ve ihracatı zorlaştıracağını ifade ederek, bu tür zamlar yerine kayıt dışı ekonominin minimize edilmesi ve vergi tabanının genişletilmesi gibi maliye politikası araçlarının önemini vurguladı.
Maliyet Enflasyonu:

Sanayicilerin yüksek işgücü, finansman ve enerji maliyetleri ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Yorgancılar, bu maliyetlerin artmasının enflasyonu körükleyeceğini ve üretimi zorlaştıracağını belirtti.
Enerji maliyetlerinde olası artışın sanayiciler için taşıyabileceği yükün oldukça ağır olacağını ifade ederek, bu tür zamlar yerine kayıt dışı ekonominin ve rantların vergilendirmenin artırılması gerektiğini savundu.
Döviz Kuru:

Enflasyonla mücadelede döviz kurunun düşük tutulmasının tek başına yeterli olmadığını ve bu politikanın yüksek cari açık ve enflasyonist süreçlere yol açabileceğini belirten Yorgancılar, uzun vadeli istikrar için gerçekçi ve ihracatı teşvik eden bir döviz kuru politikası gerektiğini vurguladı.
Ekonomik Öneriler:

Kayıt dışı ekonominin minimize edilmesi ve vergi tabanının genişletilmesi
Arazi ve finansal rantların etkin şekilde vergilendirilmesi
Kamu harcamalarındaki artışın kontrol altına alınması
Gerçekçi ve ihracatı teşvik eden bir döviz kuru politikası
Yorgancılar, bu adımların atılması halinde enflasyonla mücadelede kalıcı bir başarı elde edilebileceğini ve Türkiye ekonomisinin istikrara kavuşacağını ifade etti.


 

Yorum Yaz