StereoCAD ile Drone ile Haritalama Yapmak Artık Daha Kolay ve Hızlı

StereoCAD ile Drone ile Haritalama Yapmak Artık Daha Kolay ve Hızlı
Drone ile Çekilen Görüntülerden Gerçek 3D Dünyayı Görün: StereoCAD

Drone ile haritalama yapmak isteyenler için yeni bir seçenek sunan StereoCAD, stereoskopik görüntülerin kullanımını akıllı ve modern hale getiriyor. StereoCAD, drone veya uyumlu örtüşmeli görüntüler sağlayan başka bir sistem tarafından çekilen görüntüleri kullanarak, son derece hassas incelemeler ve 3D ölçümler yapabilen yenilikçi bir yazılımdır. Aynı zamanda, kartografik ve mimari çizim için ideal olan gelişmiş CAD komutları da içerir. StereoCAD, sizi gerçek 3D dünyaya geri döndürüyor!

haber arası detay

StereoCAD, Menci Software tarafından geliştirilen bir üründür. Menci Software, fotogrametri ve 3D modelleme alanında uzmanlaşmış bir şirkettir. StereoCAD, Menci Software’in APS adlı yazılımı ile tam uyumludur. APS, drone ile çekilen görüntülerden yüksek kaliteli 3D modeller oluşturmak için kullanılan bir yazılımdır. StereoCAD, APS ile işlenen verileri kullanabildiği gibi, PhotoScan ve Post Flight Terra3D gibi diğer yazılımlar tarafından üretilen verileri de kullanabilir.

StereoCAD, LCD stereoskopinin yanı sıra, anaglifik ve monoskopik modları da destekler. Stereo modelin gezinmesi için üç tür vardır: kartografik, geleneksel hava/drone görüntüleri bağlamı, yere dönük; dikey düzlem, Y ekseni Z ile terslenir; 360° Tam 3D, stereoskopik çiftlerin konuya göre 360° döndürülebildiği mod. StereoCAD, ayrıca, Stealth 3D mouse ile çalışır.

StereoCAD, tüm özellikleri ile uzaktan deneme sürümü olarak mevcuttur. Uzaktan kimlik doğrulaması gerektirir. Menci uzaktan kimlik doğrulaması web proxy’leri veya güvenlik duvarı maskelerini desteklemez. PC’nin doğrudan internetten erişilebilir/tanımlanabilir olması gerekir, sunucu tarafından kimlik doğrulaması yapılabilmesi için. StereoCAD’i denemek isterseniz, buradan indirebilir veya buradan daha fazla bilgi alabilirsiniz.

StereoCAD’in drone ile haritalama yapma özelliği, birçok sektör için faydalı olabilir. Örneğin, arkeoloji, mimari, kentsel planlama, madencilik, ormancılık, tarım, enerji, çevre, afet yönetimi gibi alanlarda, drone ile çekilen görüntülerden elde edilen 3D modeller, arazi ve yapıların durumunu analiz etmek, haritalamak, ölçmek, tasarlamak, simüle etmek, raporlamak ve paylaşmak için kullanılabilir. StereoCAD, bu süreçleri kolaylaştırmak ve hızlandırmak için geliştirilmiş bir yazılımdır.

StereoCAD, drone ile haritalama yapmanın yeni yolu olarak, stereoskopik görüntülerin kullanımını akıllı ve modern hale getiriyor. StereoCAD ile, drone ile çekilen görüntülerden elde edilen 3D modelleri, gerçek 3D dünyada gibi görebilir, inceleyebilir ve çizebilirsiniz. StereoCAD, drone ile haritalama yapmak isteyenler için yeni bir seçenek sunuyor.

GeoEye Fotogrametri Hizmetleri, Türkiye’nin önde gelen haritacılık hizmetlerinden biri olarak, yerel ve ulusal çapta birçok projeye imza atıyor. Firma, fotogrametri teknolojisini kullanarak, hava fotoğrafları ve uydu görüntüleri yardımıyla, sayısal haritalar, ortofotolar, sayısal yüzey ve arazi modelleri, 3 boyutlu fotogrametrik modeller ve nokta bulutları üretiyor. GeoEye, bu ürünleri resmi kurum ve özel firmalara uygun fiyat ve hızlı iş bitirme garantisiyle sunuyor.

Geo Eye, insanlı ve insansız hava araçları ile uydu sensörlerinden online alınan stereo hava fotoğraflarından, isteğe özel 1/1000, 1/2000, 1/5000 ölçekli fotogrametrik halihazır haritalar üretiyor. Bu haritalar, belediyeler, karayolları, şehir ve bölge plancıları, kadastro, orman bölge müdürlükleri gibi kurumların ihtiyaçlarını karşılıyor. Ayrıca, firma, dron teknolojisinin kullanılamadığı sınır bölgeleri, savaş alanları gibi riskli bölge haritalarını da güncel olarak 30 cm GSD stereo uydu fotoğraflarından yapabiliyor. Uydu fotogrametrisinde minimum 25 km2 alanda sipariş alınabiliyor.

GeoEye, uydu fotogrametrisinde YKN noktalarını araziye uyguladıktan sonra en geç bir hafta içinde stereo fotoğrafların çekimini gerçekleştiriyor. Ardından, sayısal true ortofoto, SYM ve halihazır haritaları belirlenen zaman içinde teslim ediyor. 1000 hektar ve üzerindeki paftalarda insanlı hava araçları, 1000 hektar ve altı alanlar için ise İHA’lar ile projeleri tamamlıyor. Projelerinde endüstriyel metrik kameralar kullanan firma, siyah beyaz arşiv fotoğrafları ile 50 yıl öncesine gidip, istenilen bölge ile ilgili çalışmaları stereo çizim yaparak projenin teslimini sağlıyor.

GeoEye Fotogrametri Hizmetleri, fotogrametri alanında uzmanlaşmış profesyonel bir kadroya sahip. Firma, müşterilerine kaliteli, ekonomik ve hızlı hizmet vermek için sürekli olarak teknolojiyi takip ediyor ve yeniliklere açık oluyor. Firma, haritacılık sektöründe lider bir konuma gelmek için çalışmalarına devam ediyor.

GeoEye Fotogrametri firması olarak Neler Yapmaktayız?
İnsanlı ve İnsansız Hava Araçlarından Çekilen Fotoğraflardan
Fotogrametrik Nirengi ölçümü ve blok dengelemesi
Streo Hava fotoğraflarından her ölçekte Sayısal Harita üretimi
DTM-DEM (Sayısal Yükseklik Modeli) üretimi
Ortofoto harita üretimi
Fotomozaik görüntüleri üretimi
Uydu görüntülerinden faydalanarak Sayısal Harita üretimi
Uydu görüntülerinden Ortofoto, Ortomozaik ve TrueOrtho üretimi
Uydu görüntüleri yardımıyla sayısal görüntü işleme, görüntü zenginleştirme ve sınıflandırma uygulamaları
Stereo Uydu görüntüleri yada Hava Fotoğraflarından DEM üretimi ve Editi

Halihazır harita uygun fiyat ve hızlı iş bitirme için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Beytullah Yılmaz ( 0 544 608 84 80 )

Fotogrametrik Nirengi Dengelemesi , True Ortofoto Üretimi, Fotogrametrik Halihazır Harita Üretimi,  Fotogrametrik Stereo Kıymetlendirme örneklerimiz.

 

Yorum Yaz