Terbay Makina ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu arasında ara eleman işbirliği

Terbay Makina ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu arasında ara eleman işbirliği
Nitelikli ara eleman yetiştirmek için Terbay Makina ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu protokol imzaladı
Terbay Makina ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu arasında ara eleman işbirliği

Ara eleman ihtiyacını karşılamak için sektör ve eğitim işbirliği: Terbay Makina ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu örneği

haber arası detay

Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan imalat sanayi, nitelikli ara eleman bulmakta zorlanıyor. İşsizlik ve genç işsizlik oranlarının yüksek olduğu bir dönemde, sanayiciler ara eleman ihtiyacını karşılamak için çeşitli çözüm yolları arıyor. Bu çözüm yollarından biri de mesleki eğitim veren kurumlarla işbirliği yapmak.

Bu kapsamda, İzmir’de 70 yıllık bir geçmişe sahip olan Terbay Makina Endüstri ve Ticaret AŞ, makine sektöründe nitelikli ara eleman yetiştirmek için İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokole göre, Terbay Makina ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, ortak projeler geliştirecek, etkinlikler düzenleyecek ve eğitim içeriklerini sektörün ihtiyaçlarına göre hazırlayacak.

İşbirliği protokolü, Terbay Makina AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Baysak, Terbay Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Tercan, Terbay Genel Müdürü Abdullah Baysak, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Pınar Akokay Yılmaz, Kariyer Yönlendirme ve Staj Koordinatörü Öğretim Görevlisi Özlem Anuk’un katıldığı bir toplantıda imzalandı.

Toplantıda konuşan Terbay Makina AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Baysak, ara eleman sorununun endüstri kuruluşlarının en büyük sorunu olduğunu vurguladı. Baysak, “İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile işbirliğimizin olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. Sanayinin ihtiyaç duyduğu gençleri yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Terbay Makina AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Tercan ise, gençleri ara eleman, kalifiye eleman olmaya yönlendirmek için kamu spotları hazırlanması gerektiğini söyledi. Tercan, “Üniversite mezunu işsiz olmak yerine, kalifiye eleman olarak sanayide iş bulabileceklerini gençlere ve ailelerine anlatmalıyız. Bu konuda sektör olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan da, İzmir’in organize sanayi ve serbest bölgeleriyle gelişime çok açık, sanayileşme alanında da güçlü bir kent olduğunu belirtti. Küçükaltan, “Mesleki eğitim veren kurum olarak İzmir’in ara eleman açığını kapatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Terbay Makina ile yaptığımız işbirliği, sektörle eğitim kurumları arasındaki köprüyü güçlendirecek” dedi.

Yorum Yaz