Torbalı Belediyesi’nde en düşük maaş 25 bin 482 TL

Torbalı Belediyesi’nde en düşük maaş 25 bin 482 TL
Torbalı Belediyesi’nde en düşük maaş 25 bin 482 TL

İzmir’in Torbalı ilçesinde belediye başkanı Mithat Tekin, yeni yıla girerken işçilerine büyük bir sürpriz yaptı. Yeni asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak açıklanmasının ardından, belediye personelinin en düşük maaşını 25 bin 482 TL’ye yükseltti. Bu rakam, ikramiye ve mesai dahil edildiğinde 28 bin TL’yi aşacak.

haber arası detay

Torbalı Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, işçilerine verdiği zammı duyurdu. Paylaşımda, “Yeni yıla, yeni müjdelerle giriyoruz. Torbalı Belediye Ailemizin kıymetli fertleri, işçi arkadaşlarımızın yeni yılda alacakları maaşları, ikramiyeler hariç en düşük 25.482 TL olarak belirlenmiştir. Allah ağız tadıyla harcamayı nasip etsin” ifadeleri kullanıldı.

Belediye başkanı Mithat Tekin, işçilerine yaptığı konuşmada da, “Hükümet yeni asgari ücreti açıkladı. Personelimizin de kulağı bizim vereceğimiz haberdeydi. Personelimizi, kıymetli ailelerini enflasyonun karşısında ezdiremezdik. En düşük maaşı 25 bin 482 TL yaptık. Yaptığınız görevlere ve unvanlara göre bu kademe kademe yukarı doğru çıkacak. Buna ikramiyeler dahil değil, fazla mesailer dahil değil. Helali hoş olsun” dedi.

Torbalı Belediyesi, daha önce de işçilerine sendikal haklar tanıyarak, emekçilerin yanında olduğunu göstermişti. Belediye, 2023-2025 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi ile işçilerin maaş, prim, ikramiye ve sosyal haklarında önemli iyileştirmeler yapmıştı. Belediyede çalışan işçiler, aldıkları zamlı maaşlarla yılbaşını sevinçle karşıladı

Yorum Yaz