İzmir Engelli Dernekleri Birliği:“Depremzede Engellilere Acil Çözümler Üretilmeli”

İzmir Engelli Dernekleri Birliği:“Depremzede Engellilere Acil Çözümler Üretilmeli”
İzmir Engelli Dernekleri Birliği:“Depremzede Engellilere Acil Çözümler Üretilmeli”

Engellilikalanındafaaliyetgösteren 50’ye yakınsiviltoplumkuruluşununoluşturduğu “İzmir EngelliDernekleriBirliği” deprembölgesindeyaşayanengellilerihatırlatarak, hazırlanankonteyner, çadırgibibarınmamerkezlerininengellileriçinuygunolmadığınıvurguluyor.

haber arası detay

 

Engellilikalanındafaaliyetteolan50’ye yakınsiviltoplumkuruluşununbirarayageldiğiİzmir EngelliDernekleriBirliği, 6 ŞubattarihliKahramanmaraşmerkezlidepremlerdenyaklaşık 13 milyonkişininetkilendiğini ve resmirakamlaragöre 50 bine yakıninsanınhayattankoparıldığınıhatırlatarak, birbasınbildirisiyayınladı.
Deprembölgesindeyaşayanengellilerihatırlatarak, hazırlanankonteyner, çadırgibibarınmamerkezlerininengellileriçinuygunolmadığınınvurgulandığıBildiride; “Sözkonusuyıkımdancanınıkurtarabilenvatandaşlarımızın ne kadarınınbedenselveyaruhsalengelliolarakhayatadevamedeceğibelirsizliğinikorumaktadır. Afetzedelerinçadırlarda ve konteynerkentlerdeyaşamakoşullarınınzorluğu, aklımızaözelerişimkoşullarınaihtiyaçduyanengellidepremzedelerigetirmektedir. Hazırlanan baraka kapılarınıngenişliğininveyatuvaletlerininengellikullanımınauygunolmamasıdurumuortopedikleriçin, iletişim alt yapısınınçökmesiiseişitme ve görmeengellileriçinhayatiönemtaşımaktadır” vurgusuyapıldı.

“KAMUYU ENGELLİLER İÇİN 
ACİLEN GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

İzmir EngelliDernekleriBirliği, afettenkurtulduktansonrakiaşamadatümdepremzedelerepsikolojikdesteksağlanmasıgerektiğinibildirerek, psikolojikdesteğinözellikleruhsal ve zihinselengellileriçinhayatiönemtaşıdığınıifadeetti. 

Deprembölgesindenİzmir’emisafirolarakgelenengellilereyardımcıolmakiçinyerelyöneticilerleişbirliğihalindeçalıştıklarınıanlatan İzmir EngelliDernekleriBirliği, wc’lisandalye, manueltekerleklisandalye, yürüteç, koltukdeğneği, beyaz baston gibiayniyardımları ve kalacakyerlerayarladıklarınıaçıkladı. 

Ancakdeprembölgesindekiengellileriçinacilönlemleralınmasıgerektiğininaltınıçizen İzmir EngelliDernekleriBirliği, “Kamukurum ve kuruluşlarınıengellilerinkarşıkarşıyakaldığıbüyüktehlikelerkarşısındaacilengörevleriniyapmayadavetediyoruz” diyerekçağrıdabulundu.

Yorum Yaz