Rotary'den halka temel yaşam desteği eğitimi

Rotary'den halka temel yaşam desteği eğitimi
Rotary'den halka temel yaşam desteği eğitimi

Rotary 2440. Bölge 9. Grup Kulüpleri “ani kalp durması” ile karşılaşıldığında yapılması gerekenleri toplumun her kesiminin öğrenmesi amacıyla halka açık bir seminer düzenliyor. Varyant Rotary Kulübü organizasyonuyla, Alsancak, Buca, Dokuz Eylül, Güzelyalı, Kordon ve Varyant Rotary Kulüplerinin, Resüsitasyon Derneği iş birliğinde düzenleyeceği temel yaşam desteği eğitimleri “Hayata El Ver” sloganıyla 27 Kasım Pazar günü İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşecek.

haber arası detay

 

Ani kalp durması durumunda ilk müdahalenin taşıdığı hayati öneme dikkat çekmek amacıyla Rotary Bölge 9. Grup Kulüpleri “Temel Yaşam Desteği” eğitimleri düzenliyor. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Resüsitasyon Derneği iş birliğinde “Hayata El Ver” sloganıyla gerçekleşecek olan eğitimlerde mümkün olduğunca çok kişiye temel yaşam desteği eğitimleri verilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında her yıl 16 Ekim’i içine alan hafta boyunca birçok Avrupa ve Dünya ülkesinde olduğu gibi, Türkiye’de de bu projenin amacına uygun olarak farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Bu etkinlikler için de her yıl yine farklı bir motto kullanılmaktadır. Afiş, poster ve mottolar ile birlikte yapılan etkinliklerin fotoğraf ve videoları da sosyal medya hesaplarında paylaşılarak toplumun her kesiminde mümkün olduğunca çok kişiye ulaşılarak hedef kitlenin arttırılması amaçlanmaktadır.

“Hayata El Ver” projesinin önemine dikkat çeken 9. Grup Kulüpleri Federasyon Başkan Yardımcısı ve Vrayant Rotary Kulübü Üyesi Doktor Mustafa Kemal Nas, “Bu yıl Rotary 2440.Bölge 9. Grup Alsancak, Buca, Dokuz Eylül, Güzelyalı, Kordon ve Varyant Rotary Külüpleri ile Resüsitasyon Derneği işbirliğinde  27 Kasım 2022 tarihinde saat 14.00-17.00 arasında, İzmir Alsancak Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda büyük çaplı bir “Hayata El Ver” etkinliği planlanmıştır. Temel Yaşam Desteği eğitimine tüm Rotaryen Dostlarımızı ve Rotaryen olmayan dostlarımızı kısacası herkesi bekliyoruz. Bu etkinliğin planlanmasında emeği geçen Resüsitasyon Dernek Yönetim Kurulu, Dernek Başkanı Sayın Prof. Dr. Şule Akın, Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş, Prof. Dr. Handan Birbiçer, Prof. Dr. Nurcan Doruk ve Doç. Dr. Şule Özbilgin ve Rotary 2440. Bölge 9. Grup Rotary Kulüplerimize teşekkürlerimizi sunarız.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz