Safran bitkisi Ekoturizm ve Agro Turizme kazandırılıyor

Safran bitkisi Ekoturizm ve Agro Turizme kazandırılıyor
2 dekarlık alanda, proje kortinatörü Ziraat  Mühendisi Ferda BIÇAKCI tarafından üreticilerimize uygulamalı SAFRAN dikimi yaptırıldı.
Safran bitkisi Ekoturizm ve Agro Turizme kazandırılıyor

Alternatif turizm dallarından biri olan Tıbbi Aromatik Bitki bahçeleri ziyaretleri , ayn zamanda Ekoturizm ve Agro Turizmin temelini oluşturuyor. Tıbbi Aromatik Bitkiler bahçeleri geleceğin turizm konaklama merkezlerine ev sahipliği yapması öngörülüyor.

haber arası detay

 

2 DEKARLIK ALANA SAFRAN DİKİMİ YAPILDI.

İl Müdürlüğümüzce projelendirilen ve Bakanlığımız, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüzce finansmanı sağlanan "Sinop'ta Tıbbi ve Aromatik Bitkilerden SAFRAN Bitkisi Üretiminin Geliştirilmesi Yaygınlaştırılması projesi" kapsamında Merkez, Durağan ve Gerze İlçelerimizde toplam 2 dekarlık alanda, proje kortinatörü Ziraat  Mühendisi Ferda BIÇAKCI tarafından üreticilerimize uygulamalı SAFRAN dikimi yaptırıldı.

         

Özellikle atıl ve nadas alanları için desteklenecek bu projede İlimiz iklim koşulları ve çiftçilerimizin teknik şartları uygun olduğundan herhangi bir risk söz konusu olmadığı düşünülmektedir.

       

Bu proje ile doğal kaynakları koruyarak tarımda sürdürülebilirlik ve izlenebilirlik ile oldukça küçülmüş tarım parsellerinde karlılığı yüksek olan safran yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi, köylerden kentlere genç nüfusun göç etmesinin azaltılması hedeflenmektedir. Üreticilerimize Hayırlı ve Bereketli olmasını dileriz.  

Yorum Yaz