BAYOSB dijital çağa ayak uydurdu 

Tamamlanan altyapısı, lojistik imkanları ve projeleri ile fark yaratan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) Sürdürebilir Eğitim Merkezi Projesi kapsamında Teorik ve VR gözlüklerle sanal gerçeklik eğitimleri verilmeye başlandı. İlk etapta Turgutlu’da bulunan fakülte ve meslek lisesi öğrencilerine yönelik verilen eğitimler büyük ilgi gördü.

haber arası detay

 

BAYOSB, dijital çağa ayak uyduran projeleri ile son teknolojiyi kullanarak eğitimlere başladı.  Sanal gerçeklik VR gözlüklerle iş güvenliği eğitimleri projesi geliştiren BAYOSB’nin bu projesine ilk katılım Turgutlu’da bulunan meslek liseleri ve fakülte öğrencileri oldu. Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi, Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu, Hasan Ferdi Turgutlu Endüstri Meslek Lisesi’nden 250 öğrenci ilk eğitimi alırken, BAYOSB’de devam eden inşaatlardan DÜLGER Teknolojik İnşaat Turizm Tarım ve Hayvancılık Gıda Sanayi Ticaret A.Ş firması çalışanları da eğitime katılım gösterdi. 

Farkındalık artıyor 

BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, eğitimlerin bölgedeki üretim yapan firmaların çalışanlarına ve devam eden inşaatlardaki işçilere verilmeye devam edeceğini söyledi. 
BAYOSB olarak Avrupa Birliği’nden de hibe desteği alarak ‘BAYOSB Sürdürebilir Eğitim Merkezi Projesi kapsamında bu eğitimleri organize ettiklerini söyleyen Telseren, “verilen eğitimlerle çalışanların ve öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki farkındalığını artıracağız” dedi. 
Bu proje ile Türkiye iş hayatında en büyük sorunlardan biri olan iş sağlığı ve güvenliği konusuna katkı sağlayacaklarını vurgulayan Telseren, “Bölgedeki üretim yapan sanayicilerin çalışanları ile devam eden inşaatların işçilerine, ayrıca; çevre firmaların çalışanları, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine iş güvenliği eğitimi vermeye başladık. Eğitime katılan çalışanlar verilen eğitimden son derece memnun kaldılar” diye konuştu. 

Yorum Yaz