Ekoturizm Avrupa'ya entegre yolunda ilerliyor...

Ekoturizm Avrupa'ya entegre yolunda ilerliyor...
Türk Ekoturizm'i Avrupa yolunda

Ekoturizm Avrupa'ya entegre yolunda ilerliyor...Turizm Bakanlığı alternatif turizm olan ekoturizm faaliyetlerini büyük ölçüde artırarak turizm mevsimini yılın 12 ayına yaymak ve ülke ekonomisine katkı sağlama üzerinde çalışıyor.  Dünyada çok yeni olan yeni turizm dalı Ekoturizm; 2023 hedefleri kapsamında tüm Avrupa üllkelerine entegre edilmek isteniyor. Bu konuda büyük tanıtımlara yer verilecek, Türkiye Ekoturizm ile Avrupada adından söz ettirecek...

haber arası detay


2023  Ekoturizm hedefleri için bilhassa ; Karadeniz , Akdeniz, Ege Bölgesi ve GAP bölgesini kapsayan yeni alanlar belirlendi. Türkiye'nin coğrafi şartları düşünüldüğünde ekoturizm geç kalınmış bir proje olarak değerlendiriliyor. Bu konuda devlet desteleri ile girişimciler destekleniyor. Daha önce 110 bölge olarak belirlenin alanlara 20 ekoturizm bölgesi daha ekleniyor. Mersin Bölgesi en hızlı atak yaparak; ekoturizm lejantı ile gösterilmeye başladı. Artık turizm sezonu yılın 12 ayına yayılacak, Sahilden başlayan turizm faaliyetleri kırsal yerlere kadar uzanacak...

Tüm ekoturizm alanlarından devlete büyük girdilerin olması planlanıyor. Ekoturizm temel prensibi kırsal nüfustan turizm pastasından pay aldırmadır. Temel hedef bu şekilde planlanmıştır. Sahil şeride sıkışan Turizm faaliyetlerini kırsal kesimi de yayarak, pastadan daha fazla yurttaşın pay alması sağlanması hedefleniyor. Ekoturizm faaliyetlerinde bulup , ekoturizm lisansı alabilmek, Turizm tesis amaçlı yapılaşma yapabilmek için mutlaka işi çok iyi bilen bir danışmanınız olması gerekiyor. Ülkemizde hangi bölgelerde Ekoturizm yapılır, arizi şartları nelerdir, planmaya uygun sahalarmıdır? bunun gibi sorulara yanıt bulabilmek için mutlaka profesyonel kadrodan destek almanızda fayda görüyorum. 

20 Bölge daha Ekoturizm Tesis Planlama faaliyetleri kapsamında devreye sokuldu.
Öte yandan, sisteme Bursa Suuçtu, Konya Çavuşcugöl, Tokat Düden, Bolu Seben, Mardin Artuklu, Mazı Dağı ve Midyat, Siirt Baykan, Denizli Acıpayam, Diyarbakır Çermik ve Ambar Vadisi, Mersin Çamlıyayla ve Karabucak, Batman Mereto Dağı, Osmaniye Karaçay, Trabzon Hıdırnebi, Çen temelkkale Biga, Kalkım ve Bayramiç, Sivas Kardeşler ekoturizm alanları dahil olacak. Bu donatıları ile beraber hizmete alınacak.

EkoTurizm Alanlarında Turizm Tesisleri için yapılaşma Nasıl Olmalıdır?

Ekoturizm Alanlarında yapılaşmaya kadar birçok işlemden geçmektedir. Uygulama imar planı alındıktan sonra yapılaşma koşulları şu şekilde olmaktadır.
Bu plan ile belirlenen veya alt ölçekli planlarda belirlenebilecek olan bu alanlarda; turizme dönük ekolojik yapı ile bütünleşik butik oteller, pansiyonlar, konutlar (çiftlik evi, dağ evi vb.), günübirlik tesisler, sağlıklı yaşam tesisleri, spor tesisleri, satış üniteleri ve gerekli sosyal donatı alanları yer alabilir.
Yapılacak yapılarda doğal yapı ve geleneksel mimari dokunun korunması sağlanacaktır.
Bu alanlarda yapılanma koşulları:
Maks. Emsal = 0,10
Yapı Yapılabilecek Min. Parsel Büyüklüğü = 5.000 m2
Maks. Bina Yüksekliği = 7,50 m. (2 kat) olacaktır.

Ekoturizm üzerine sorular ve cevaplar; Ekoturizm Nedir? Nereden Başlamalıyım? Ekoturizm Ülkemizde Hangi Bölgelerde Yapılabilir? Ekoturizm Lisansı almak için nasıl hangi şartları yerine getirmeliyim? 

Ekoturizm de yapılaşma Koşuları Nelerdir? Ekoturizm Planlama ile ilgili Apart Otel, Pansiyon, Bungolow evler ve Hangi turistik tesisleri yapabilirim? Ekoturizm ruhsatı almak kaç ay sürer, Ekoturizm Arazisi alırken nelere dikkat etmeliyim? ve bir çok soruya cevap bulmak için daha önce yazmış olduğumuz makalelere göz atarak bilgi sahibi olabilir, teknik destek alabilirsiniz.

Ekoturizm ile ilgili Makale Linkleri:

Ekoturizm Haberlerinin hepsinin bir yerde toplandığı bölümdür. Google aramalarında tek tek habere ulaşmaktansa değişik tarihlerde çıkmış Ekoturizm Planlama Haberlerini Tek Sayfa altında toplayarak linkler vermeyi uygun gördük. Ekoturizm haberlerinin sıralaması şöyledir.

Ekoturizm Haber Linkleri

Haber Başlığı 1Ekoturizm Projesi Nasıl Hazırlanır Nereden Başlamalıyım Haberini okumak için bu linke tıklayınız.

Link: https://www.haritahaber.com/ekoturizm-projesi-nasil-hazirlanir-nereden-baslamaliyim_107.html

Haber Başlığı 2: İzmir Planlama Bölgesi Ekoturizm imarı nasıl alınır? Nereden Başlamalıyım. Haberini okumak için bu linke tıkyanız.

Haber Linki : https://www.haritahaber.com/izmir-planlama-bolgesi-ekoturizm-imari-nasil-alinir-nereden-baslamaliyim_281.html

Haber Başlığı 3 : Aydın, Denizli, Muğla Ekoturizm imar planı hangi bölgelere yapılabilir? haberini okumak için bu linke tıklayınız.

Haber Linki: https://www.haritahaber.com/aydin-denizli-mugla-ekoturizm-imar-plani-hangi-bolgelere-yapilabilir_328.html

Haber Başlığı 4 : Yalova ile Ekoturizm alanları nelerdir? Yalova İlinde hangi bölgelere Ekoturizm projesi hazırlanır? haberini okumak için aşağıdaki linki tıklayıp geniş bilgi alabilirsiniz.

Haber Linki: https://www.haritahaber.com/yalova-ekoturizm-imar-haritasi-belli-oldu_333.html

Haber Başlığı 5: Çanakkale ili, Ayvacık, Bayramiç, Ezine, Biga ilçeleri Ekoturizm Alanları neleridir? Ekoturizm projesini nasıl hazırlarım? Haberini okumak için aşağıdaki linki tıklayıp geniş bilgi alabilirsiniz.

Haber Linkİ: https://www.haritahaber.com/ayvacik-ekoturizm-ekoturizm-projesi-nasil-hazirlanir_316.html

Haber Başlığı 6: Ekoturizm imarı ve ruhsatı nasıl alınır? Nereden Başlamalıyım?

Haber Linki: https://www.haritahaber.com/ekoturizm-imari-ve-ruhsati-nasil-alinir-nereden-baslamaliyim_276.html

Haber Başlığı 7: Türkiye Geneli Orman Genel Müdürlüğü'nün belirlediği 110 orman arazisinde Ekoturizm Projesi Yapabilirsiniz. Haberini okumak için aşağıdaki linki tıklayıp bilgi alabilirsiniz.

Haber Linki: https://www.haritahaber.com/110-bolgede-ekoturizm-projesi-yapabilirsiniz_334.html

Haber Başlığı 8: Antalya Ekoturizm Faliyetleri hangi bölgelerde yapılır? Antalya Ekoturizm Projesi nasıl hazırlanır? Haberini okumak için aşağıdaki linke tıklayıp bilgi alabilirsiniz.

Haber Linki: https://www.haritahaber.com/antalya-planlama-bolgesi-ekoturizm-projesi-nasil-hazirlanir_294.html

Ekoturizm Destek Hattı: Beytullah Yılmaz 0 544 608 84 80

Adıyaman - Şanlıurfa - Diyarbakır  Ekoturizm Alanları Nereleridir?

Haber Linki: https://www.haritahaber.com/gobeklitepe-ve-ekoturizm-faliyetleri-ile-urfa-dunya-turizm-sehri-olabilir_353.html

Mersin   Ekoturizm Alanları Nereleridir?

Haber Linki: https://www.haritahaber.com/mersin-ekoturizm-haritasi-yeniden-belirlendi_357.html

Edremit Körfezi ve Havran Ekoturizm Odakları Nereleridir?

Haber Linki: https://www.haritahaber.com/edremit-ve-havran-ekoturizm-planlama-odaklari-nereleridir_348.html

Yorum Yaz