Filipinlerden Gelen 7 Üniversite Temsilcileri İle İş Birliği Görüşmeleri Yapıldı

Filipinlerden Gelen 7 Üniversite Temsilcileri İle İş Birliği Görüşmeleri Yapıldı
Filipinlerden Gelen 7 Üniversite Temsilcileri İle İş Birliği Görüşmeleri Yapıldı

"YÖK Türkiye-Filipinler Üniversiteler Forumu 2022" kapsamında 19 Eylül 2022 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’nün de dahil olduğu 6 üniversite ile Filipinlerden 7 üniversite arasında anlaşma yapıldı. Yapılan anlaşma sonrasında Filipinlerden University Of The Philippines-Visayas,  Mindanao State University-Marawi Cıty,  Mindanao State University-Naawan Campus, Iloilo State College Of Fisheries, Southern Philippines Agri-Business And Marine And Aquatic School Of Technology,  Western Philippines University, Zamboanga State College Of Marine Sciences And Technology üniversitelerinden gelen 28 kişilik heyet ile ÇOMÜ Rektörlük Senato Salonunda bir toplantı yapıldı.

haber arası detay

 

Toplantıya; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Şanver Çelik, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Umur Önal ve akademisyenler katıldı. Toplantıda; Proje Koordinatörü Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Umur Önal fakülteyi tanıtan bir sunum yaparken Rektör Vekili Prof. Dr. Pelin Kanten ise açılış konuşması gerçekleştirdi. Prof. Dr. Pelin Kanten, Filipinler ile yapılan işbirliğinden duyulan memnuniyeti dile getirerek ÇOMÜ’nün tanıtımını yaptı. 

Toplantı; Filipinlerden gelen 7 üniversitenin Rektörü’nün üniversitelerini tanıtmalarının ardından ortak araştırma projeleri, üniversiteler arası öğrenci ve araştırmacı değişimi, 2023 yılında yapılacak Uluslararası Konferans konularında karşılıklı fikir alışverişinin yapılması ve hediye takdimi ile son buldu. 

Toplantı sonrasında heyete, Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesinden bulunan laboratuvarlar ve Piri Reis Deniz Müzesi gezdirildi.      

   

Yorum Yaz