Biga Alternatif turizmin odak noktası olma yönünde ilerliyor...

Biga Alternatif turizmin odak noktası olma yönünde ilerliyor...
Tarih, doğa, gastronomi, ekoturizm, sağlık turizmi hepsi Biga'da mevcut...
Biga Alternatif turizmin odak noktası olma yönünde ilerliyor...

Çanakkale ilinin Biga ilçesi alternatif turizm üzerine ciddi çalışmalar yapıyor. Geleceğin en önemli yatırımı olan alternatif turizm denince akla; Ekoturizm, Gastronomi Turizmi, Tarih Turizmi, Doğa Turizmi, Sağlık Turizmi, Ekolojik Turizm, Kamp ve Karavan Turizmi, Yöresel Lezzet Durakları gibi bir çok Alternatif Turizm destinasyon durakları akla gelmektedir. Biga; tarih, doğa ve turizmin merkezi olması gereken ilçedir diyebiliriz.

haber arası detay


Alternatif turizm yatırımları günümüzde kalkınma ajansları tarafından hibe ve teşviklerle desteklenmektedir. Alternatif turizm ; Turizm sezonunun 12 ay boyunca yaşanması, Kırsal kesmin turizm pastasından pay alması sağlanması yönünde devlet politikasıdır diyebiliriz. 
Covid-19 pandemisi ile Alternatif turizme olan ilgi çok fazla artmıştır. Artık insanlar Butik otellerde, Bungalov konaklama merkezlerinde, tiny house evlerde, aile işletmesi küçük pansiyonlarda kitle turizmi, yani tematik turizm olarak tatil yapmayı tercih etmektedir. Biga gelişen ve değişen teknolojik dünyamızda; tanıtım atakları yaparak, ülke ve dünya çapında kitle turizminin en iyi yaşandığı yerlerden biri olmaya aday ilçedir diyebiliriz.

BİGA KENT KONSEYİ GENEL SEKRETERİ " ERDOĞAN BAŞER" BİGA'NIN ALTERNATİF TURİZMİNİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ....
Açılış konuşmasında, Biga Kent Konseyi Genel Sekreteri Erdoğan Başer “Pandemi sürecinde Biga Kent Konseyi turizm konusunda 115 farklı kurum ve kuruluşa turizm hakkında hazırlanan taslak metni göndererek, 30 ocak 2021 tarihine kadar görüşlerini bildirilmeleri için zaman vermiş, gelen cevaplar çalışma grubunca değerlendirilmiştir.
    Birçok kişinin ortak aklı ile, Bahçeli Köyü, Nilüfer Gölü, Abdiağa Mesire Alanı Çağlayanı, Işıkeli Köyü Mavi Su şelalesi ile Kırgeçit Termal istikametinde bir doğa parkurunun uygun olduğu belirtilmektedir. Motosiklet tutkunları başta olmak üzere, yürüyüş, bisiklet ve diğer hobi gruplarının bu alanlarda etkinlikler düzenlediğini görüyoruz.
   Mehmetçiğin isim babası Bigalı Mehmet Çavuş için, Biga Belediyesinin katkıları ile belgesel hazırlandı, Biga Kaymakamlığımızca Kısa Film yarışması tüm Türkiye’de yapılıyor. Bahçeli Köyü’ndeki Mehmet Çavuş’un Evinin restorasyonu yapıldığında Çanakkale şehitliğine geçenlerin uğrak noktası olması açısından çok önem arz ediyor.
    Biga merkezindeki Balıkkaya Mağarası tepe mesire yeri, Mor salkımlı ev, Halimbey Konağı, MRG, Çarşı Camii ve Ulucamii, Mustafa Münip Efendi değerlerimizin yanı sıra, Kemer Köyü Parion Antik Kenti, Aşıklar tepesi, Biga Belediyesi Aksaz tesisi, Karabiga Belediyesi Söğütlüyalı koyuna tesis hazırlığı, Karabiga, Gümüşçay ve Granikos Muharebe Alanlarının turizme kazandırılması için istişareler ve uygulamalar devam ediyor. Tabiki yöresel lezzetler olmazsa olmazımız.
   Önceki Genel Kurulumuza sunulan turizm dosyasında, kısa ve orta vadeli hedefler tespit edilmiş olup, bu süre zarfında uygulama süreçlerine geçildi.
    Yakın zamanda, gençlerimizin Biga değerlerini tanıması adına 9. Sınıfların Parion Antik Kentine, 10.sınıfların Nilüfer Gölü ve Bahçeli Köyü’ndeki Mehmet Çavuş kabrine, savaş galerisine, 11. Sınıfların Gelibolu tarihi alanda şehitliğe götürülmesi için çalışmalar yapmaya devam ediyoruz.
   19 Mayıs gençlik haftasında ilçemizin değerlerinde bisiklet sürme etkinliği,   Önemli gün ve haftalarda doğa yürüyüşlerinin yapılması planlarımız arasındadır.


EKOTURİZM ÇALIŞMA GRUP BAŞKANI ERGÜN  ERKAP " TANITIM İÇİN BROŞÜR OLMAZA OLMAZIMIZDIR..."
 2022 yılı Haziran Ayı’nda yapılacak olan Alışveriş ve Kültür festivalinde  Bigamızın tarihi ve kültürel birçok değerinin tanıtımı için dernekler birlikte hareket ediyorlar. Biga Kent Konseyi Kültür Sanat ve Ekoturizm çalışma Grubu Başkanı Ergün Erkap tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, Biga’nın değerlerini tanıtan el broşürlerine ihtiyaç olduğu tespit edildi. Bu konu ile ilgili çalışmalar doğrultusunda Biga’mızdaki çok değerli fotoğraf sanatçımız Cemal Sepici’nin perdeye yansıttığımız  fotoğraflarını, katalog ve el broşürü hazırlamak için girişimlerimiz devam ediyor.” dedi.

Yorum Yaz