Böllhoff, İZBAŞ’ta 147 yıllık tecrübesini konuşturacak

Böllhoff, İZBAŞ’ta 147 yıllık tecrübesini konuşturacak
Fabrikada çalışacak personelin tamamı Türk olacak ve tüm tedarik Türkiye’den sağlanacak. Fabrikada üretilen ürünlerin tamamı ise Fransa’ya ihraç edilecek.
Böllhoff, İZBAŞ’ta 147 yıllık tecrübesini konuşturacak

Böllhoff, İZBAŞ’ta 850 milyon TL’lik fabrika kuruyor
Alman bağlantı elemanları ve endüstriyel işleme sistemleri üreticisi Böllhoff, İzmir Serbest Bölgesi’nde (İZBAŞ) 850 milyon TL’ye mal olacak bir fabrika yatırımı gerçekleştiriyor. Fabrikada üretilen ürünlerin tamamı Fransa’ya ihraç edilecek.
İZBAŞ’ta yeni yatırım: Böllhoff fabrikası temelini attı
İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, yüzde 90 doluluk seviyesine ulaşan Bölgede yeni yatırımlar için çok sınırlı alan kaldığını belirterek, yüksek katma değerli, çevre dostu ve ihracata odaklı yatırımlara öncelik verdiklerini söyledi. Bu kapsamda, Alman Böllhoff’un 850 milyon TL’lik fabrika yatırımının temel atma törenine katıldı.

Dünyanın en önde gelen bağlantı elemanları ve endüstriyel işleme sistemleri üreticisi Böllhoff, İZBAŞ’ta 850 milyon TL’lik bir fabrika yatırımı yaparak, 147 yıllık köklü geçmişini Türkiye’ye taşıyor. Fabrikada çalışacak personelin tamamı Türk olacak ve tüm tedarik Türkiye’den sağlanacak. Fabrikada üretilen ürünlerin tamamı ise Fransa’ya ihraç edilecek.

haber arası detay

İzmir Serbest Bölgesi’nde (İZBAŞ) yatırım yapacak olan Alman bağlantı elemanları ve endüstriyel işleme sistemleri üreticisi Böllhoff’un fabrika temel atma töreni gerçekleştirildi. 1877 yılında Wilhelm Böllhoff tarafından kurulan ve bugün 25 ülkede 14 üretim tesisi ile faaliyet gösteren şirket, İzmirli ünlü mimar Şükrü Kocagöz’ün tasarımını yaptığı fabrikayı bu yılın üçüncü çeyreğinde tamamlamayı hedefliyor. Yaklaşık 850 milyon TL’ye mal olacak olan fabrikada, rüzgar enerjisinden otomotive, havacılıktan beyaz eşyaya kadar pek çok sektöre özel bağlantı elemanları ve endüstriyel işleme sistemleri üretilecek. Fabrikada çalışacak olan personelin tamamı Türk olacak ve tüm tedarik Türkiye’den sağlanacak. Fabrikada üretilen ürünlerin tamamı ise Fransa’daki Böllhoff tesislerine ihraç edilecek.

Temel atma töreninde konuşan İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, İZBAŞ’ın yüzde 90 doluluk seviyesine ulaştığını ve yeni yatırımlar için tahsis edilecek çok sınırlı alan kaldığını belirtti. Yatırım yapmak isteyen şirket temsilcileri ile yaptıkları görüşmelerde son derece titiz ve seçici davrandıklarını ifade eden Sevimli, “Ülkemize ve kentimize daha yüksek katma değer yaratan, çevre ile dost, insana saygılı, enerji verimliliğini gözeten, ihracata odaklanan, ülkemizi yeni teknolojilerle tanıştıran yatırımlara öncelik vermekteyiz. Bu açıdan baktığımızda; 147 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan, dünyanın en önde gelen bağlantı elemanları ve endüstriyel işleme sistemleri üreticisi Böllhoff’un yatırımını bölgemizde yapmış olmasını çok önemsiyoruz.” dedi.

Sevimli, Türk ekonomisinin yaşadığı sorunların çözümünde doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının taşıdığı öneme de dikkat çekti. Tüketimeye dayanan bir büyüme modelinin sürdürülebilir başarı şansının olmadığını vurgulayan Sevimli, Türkiye’nin üretimi hedefleyen, istihdam yaratan, katma değer üreten fabrika yatırımlarına ihtiyacı olduğunu söyledi. Sevimli, “Hemen her konuşmamda vurguladığım gibi ülkemizin aradığı insanlar 'kazma vuran adamlar’dır. İşte Böllhoff bu yatırımı yaparken sadece İZBAŞ’ın üstünlüklerine değil, ülkemizin yatırım ortamına da güvenerek adımlarını attı. Yaşam ve üretim yolculuğunun hiç bitmeyen bir öğrenme sanatı olduğunu biliyoruz. Temelleri 1877 yılında atılan Böllhoff, 147 yıldır daha iyi ve daha kaliteli üretimin nasıl yapılabileceğini araştıran ve öğrenen bir şirket. Global bir şirket olan Böllhoff’tan, aynı sektörde faaliyet gösteren şirketlerimizin öğrenecekleri ve Böllhoff ile paylaşacakları çok önemli bilgi ve tecrübeleri olduğunu düşünüyorum. En önemli dış ticaret ve ihracat partnerimiz olan Almanya’nın bugünkü kalkınmışlık seviyesine ulaşmasında, 1960’lı yılların başında göç eden vatandaşlarımızın çok önemli katkısı olmuştu. Aradan 60 yıl geçtikten sonra, ülkelerimizin el ele verdiği bu kalkınma, sanayileşme yolculuğuna tanık olmak bizlere ayrı bir keyif veriyor.” diye konuştu.

Böllhoff Yönetim Kurulu Başkanı Michael Böllhoff ise temel atma töreninde yaptığı konuşmada, İZBAŞ yatırımını yaparken pek çok parametreyi dikkate aldıklarını kaydetti. Böllhoff, “İZBAŞ’ın İzmir kent merkezine, kuzey ve güney limanlarına yakınlığı, çözüm odaklı profesyonel kadrosu yatırımızda etkili oldu. Çin ve Uzakdoğu ülkeleri sanayi üretiminde devre dışı kalmaya başladılar. Türkiye gerek işgücü maliyetleri, lojistik avantajları ve AB pazarlarına olan yakınlığı ile daha fazla öne çıkıyor. Bu özellikler bizler için büyük avantaj. Bu fabrikamızda üretilecek ürünlerin tamamı Fransa’daki tesislerimizde kullanılmak üzere ihraç edilecek.” dedi.

Böllhoff’un İZBAŞ’ta yapacağı yatırım, Türkiye-Almanya arasındaki ekonomik ilişkileri de güçlendirecek. Türkiye, Almanya’nın en önemli ticaret ortaklarından biri olup, 2022 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacmi 37,6 milyar euro olarak gerçekleşti. Almanya, Türkiye’nin en büyük ihracat pazarı olup, Türkiye’nin Almanya’ya yaptığı ihracat 2022 yılında 17,8 milyar euro olarak kaydedildi. Almanya ayrıca Türkiye’ye en çok yatırım yapan ülkelerden biri olup, 2022 yılı sonu itibarıyla Türkiye’de 7.800 Alman sermayeli şirket faaliyet göstermekte ve yaklaşık 140 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Böllhoff’un İZBAŞ’ta yapacağı yatırım, bu rakamlara yeni bir katkı sağlayacak ve Türkiye’nin katma değeri yüksek ürünler ihraç etmesine olanak tanıyacaktır.

Yorum Yaz