CHP’den Burhaniye’de demokrasi şöleni: Ön seçim yapılacak

CHP’den Burhaniye’de demokrasi şöleni: Ön seçim yapılacak
Burhaniye Belediye Başkan Adayı CHP üyelerinin oylarıyla belirlenecek
CHP’den Burhaniye’de demokrasi şöleni: Ön seçim yapılacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için Burhaniye Belediye Başkan Adayını belirlemek üzere ön seçim yapma kararı aldı. CHP Burhaniye İlçe Başkanı Mehmet Tuna, parti üyelerinin iradesi ile belirlenen belediye başkanı adayı sayesinde parti içinde yaşanacak olası tüm kırgınlıkların da önlenebileceğini söyledi.

haber arası detay

Tuna, yaptığı açıklamada, CHP’nin Burhaniye’de güçlü bir örgüte sahip olduğunu ve ön seçimle aday belirlemenin demokratik bir hak olduğunu ifade etti. Tuna, “Ön seçim, partimizin kurumsal kimliğine yakışan bir yöntemdir. Partimizin tüzüğüne göre, ön seçim talep eden il ve ilçelerde ön seçim yapılması zorunludur. Biz de Burhaniye’de ön seçim talep ettik ve parti yönetimimiz de bu talebimizi kabul etti. Ön seçim tarihi ve yeri ilerleyen günlerde açıklanacaktır.” dedi.

Tuna, ön seçimde aday olacak isimlerin henüz netleşmediğini ancak çok sayıda partilinin adaylık için başvuruda bulunabileceğini belirtti. Tuna, “Ön seçimde aday olacak arkadaşlarımızın hepsi değerli ve nitelikli insanlardır. Bizim için önemli olan, parti üyelerimizin tercihidir. Hangi arkadaşımız aday olursa olsun, biz onun arkasında duracağız ve seçim kampanyasında destekleyeceğiz. Burhaniye’de CHP’yi iktidara taşımak için hep birlikte çalışacağız.” diye konuştu.

Tuna, ön seçim sürecinin partilerine hayırlı olmasını dileyerek, tüm parti üyelerine katılım çağrısı yaptı. Tuna, “Ön seçim, partimizin demokrasi şölenidir. Tüm üyelerimizi ön seçime katılmaya ve iradelerini sandığa yansıtmaya davet ediyorum. Ön seçim sonucunda belirlenecek adayımız, Burhaniye’nin geleceği için en doğru seçim olacaktır.” dedi.

Yorum Yaz