Dinler ailesinde duygulandıran buluşma 

Dinler ailesinde duygulandıran buluşma 
Makine Mühendisi Sadık Dinler, “Gaziemir gençlerle değişecek” diyerek çıktığı yolda ilk olarak anne ve babasının onayını aldı ve çalışmalara başladı. 
Dinler ailesinde duygulandıran buluşma 

Gaziemirlilerin adayı Sadık Dinler, anne ve babasını ziyaret ederek Gaziemir Belediye Başkan Adaylığı için yola çıktı. 

haber arası detay

 Makine Mühendisi Sadık Dinler, “Gaziemir gençlerle değişecek” diyerek çıktığı yolda ilk olarak anne ve babasının onayını aldı ve çalışmalara başladı. 

 Kökleri 100 yılı aşkın süredir Gaziemir’de bulunan, ilçenin en köklü aileleri Martin ve Dinler ailelerinin oğlu olan Sadık Dinler, baba ocağına giderek ailesiyle görüştü, adaylık konusunda kendilerinden destek istedi. Annesi Gülay Dinler ’in gözyaşları içinde destek verdiği görüşmede, “Seni seviyoruz, en büyük hayalin olan bu ilçeyle hizmet etmek için çıktığın yolda ailen her zaman arkanda” sözleri ile Sadık Dinler’e moral verdi. 

Gaziemir’in tanınmış esnaflarından olan Baba Necdet Dinler de, oğlunun başkan adaylığı için uzun yıllardır kendini geliştirdiğini artık zamanının geldiğini söyleyerek, Sadık Dinler ‘in her zaman yanında olduklarını söyledi. 

 Baba Necdet Dinler, “Yaşadığın ilçeye değer katmak için çok uzun zamandır çalıştığını, kendini eğittini görüyorum. Atalarımız buraya geldiğinden beri 100 yılı aşkın süre geçti. O zamandan beri başımız dimdik, herkes tarafından sevilen bir aile olduk. Sen de yıllarca Seydiköy’ün mirası üzerinde yükselen Gaziemir’in bir evladı olarak bu ilçede kendini yetiştirdin. Artık bu ilçeden aldıklarını bu ilçeye verme zamanın geldi. Yolun açık olsun. Başarılı olacağını biliyorum. Duyguluyum ve senin adına çok umutluyum. Başarılar diliyorum oğlum” dedi. 

Gaziemir beni yetiştirdi! 

Duygusal bir ortamda geçen görüşmede, anne ve babasının geçmişten kalan fotoğraf albümleriyle de geçmişe yolculuk yaptıklarını belirten Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Sadık Dinler, “Benim için ailem her şeyden önce gelir. Öncelikle onların onayı olmadan bu yola çıkamazdım. Sağ olsun onlar da bana her konuda olduğu gibi adaylık konusunda da destek verdiler. Ailemin yıllardır burada oluşturduğu saygınlığı yere düşürmemek için var gücümle çalışacağım. Bu ilçe beni yetiştirdi. Sokaklarında büyüdüm. Babamın dükkânında hem çalışıp hem okudum. Ankara’da üniversitede okurken Gaziemir’in fotoğraflarına bakarak hasret giderdim. Artık bu ilçeden aldığımı bu ilçeye geri verme zamanım geldi. Tüm bilgi birikimimi, öğrendiklerimi Gaziemir’in dönüşümü ve değişimi için kullanacağım. Projelerimiz ile 5 yılın sonunda ilçemiz, Türkiye’de yıldız gibi parlayacak, sosyal demokrat belediyelere örnek olarak gösterilecek” diye konuştu.

CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Sadık Dinler Kimdir?

Sadık Dinler, Balkanlardan gelen kökleri 100 yılı aşkın süredir Gaziemir’de bulunan bir ailede 1988 yılının Aralık ayında dünyaya geldi. Gaziemir’in esnaflıkla uğraşan, sevilen aileleri Martin ve Dinler ailelerinin iki çocuğundan biri olan Sadık Dinler, ilk ve orta öğrenimini Gaziemir’de, lise eğitimini de İzmir Atatürk Lisesi’nde tamamladı. 

ODTÜ Makine Mühendisliği’nden iyi derece ile mezun olan Sadık Dinler, üniversite yıllarında sivil toplum örgütlerinde, öğrenci topluluklarında birden fazla projenin içinde bulundu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük mirası olan “Altı Ok” un izinden giderek 2010 yılında Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi’nden siyasete adım attı. 

Öğrenciliği devam ederken CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nda partinin neferi olarak çalışan Dinler, öğrencilik sonrası dönüş yaptığı ilçede CHP Gaziemir İlçe Başkanlığında il ve ilçe delegeliklerinde bulundu. İhracat yapan Türkiye’nin köklü firmalarında 10 yılı aşkın süredir proje yöneticisi olarak görev aldı. Bu süre esnasında birçok projeye imza attı.

Sadık Dinler, Cumhuriyetin yeni yüzyılında, yeni nesil olarak Gaziemir’deki her bir hemşerisinin hayatına dokunacak olan ve Gaziemir’i, yeni yüzyıla hazırlayacak olan projeleri hayata geçirmek için yola çıkarak Gaziemir Belediyesi Başkanlığı’na aday adaylık başvurusunda bulundu.

Toplumsal kaygısı olan, ortak akla önem veren, tüm Gaziemir’i kendi ekibinde barındıran, toplumun problemlerini hızlı şekilde çözen, Gaziemir’i geleceğe hazırlayan bir modelle belediye başkanlığına talip oldu.
 

Yorum Yaz