Edremit’te Yeni Dönem: Başkan Mehmet Ertaş Göreve Başladı

 Edremit’te Yeni Dönem: Başkan Mehmet Ertaş Göreve Başladı
CHP’nin yeni Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, coşkulu bir törenle görevi devraldı ve Edremit’e hizmet sözü verdi.
Edremit’te Yeni Dönem: Başkan Mehmet Ertaş Göreve Başladı

Mehmet Ertaş, Edremit Belediye Başkanı olarak görevine başlarken, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

haber arası detay

Edremit’te demokrasi şöleninin ardından Mehmet Ertaş, belediye başkanlık koltuğuna oturdu ve yeni projeler için umut vaat etti.

Edremit’te Yeni Bir Dönem: Mehmet Ertaş Görevi Devraldı

Edremit’te, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) belediye başkanı seçilen Mehmet Ertaş, düzenlenen törenle resmi olarak görevine başladı. Tören, CHP Edremit İlçe Örgütü’nde başlayarak, belediye hizmet binasına kadar süren coşkulu bir kortej yürüyüşü ile devam etti. Vatandaşların yoğun ilgi ve sevgi gösterileri arasında, Edremit Belediyesi Halk Oyunları ekibinin performansıyla renklenen törende, Ertaş’a görevi, çiçeklerle süslenmiş bir karşılama ile önceki başkan Selman Hasan Arslan tarafından devredildi.

Başkan Ertaş, devir teslim töreninin ardından yaptığı konuşmada, seçim sürecini bir demokrasi şöleni olarak nitelendirerek, Edremit halkına teşekkürlerini sundu. Ülke genelinde yaşanan sıkıntılara ve arayışlara değinen Ertaş, CHP’nin bu umudu temsil ettiğini ve bu sorumluluğun bilinciyle hareket edeceklerini vurguladı. “Edremit zamanı, Balıkesir zamanı ve Türkiye’de birlik ve beraberlik zamanı geldi” diyerek, yeni dönemde birlikte çalışmanın önemine işaret etti.

Törenin sonunda, Çamcı Camii İmamı Ramazan Savan’ın duaları eşliğinde başkanlık makamına geçen Ertaş, annesi Hatice Ertaş’ın elini öperek görevine başladı. Yeni dönemde Edremit ve Balıkesir’e hizmet etme kararlılığını vurgulayan Başkan Ertaş, tebrikleri kabul etti ve hizmet yolculuğuna başladı.

Bu tören, Edremit’te yeni bir dönemin başlangıcı olarak kayıtlara geçti ve Ertaş’ın liderliğindeki Edremit’in, bölgesel ve ulusal düzeyde önemli gelişmelere sahne olacağına dair beklentileri artırdı.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş kimdir?

Mehmet Ertaş, Balıkesir’in Edremit ilçesinde doğmuş ve burada ilk ve orta öğrenimini tamamlamış bir siyasetçidir. Zeytincilik ve tarımla uğraşan bir ailenin yanında ticarete atılan Ertaş, liseyi açıköğretimden tamamlamıştır. Yerel siyasette aktif bir rol oynayan Ertaş, 1999-2009 yılları arasında Zeytinli beldesinde iki dönem Belediye Meclis Üyeliği yapmış, 2004-2009 yılları arasında Edremit Körfezi Belediyeler Birliği meclis ve encümen üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca, 2010-2011 yıllarında CHP’nin Balıkesir İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliği, 2014-2019 yıllarında Edremit Belediyesi Meclis Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı yapmıştır. Evli ve üç çocuk babası olan Ertaş, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Edremit Belediye Başkanı olarak seçilmiştir

Yorum Yaz