Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu’ndan Birlik ve Beraberlik Gecesi

Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu’ndan Birlik ve Beraberlik Gecesi
Federasyonun düzenlediği dayanışma gecesine CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Cemil Tugay da katıldı. Gecede konuşan iki aday, herkese eşit hizmet vereceklerini ve İzmir’i örnek kent yapacaklar
Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu’ndan Birlik ve Beraberlik Gecesi

CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Cemil Tugay, Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu’nun dayanışma gecesine katılarak, hemşerileriyle bir araya geldi. İki aday, federasyon üyelerine teşekkür ederek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

haber arası detay

Diyarbakırlı Hemşeriler Ege’de Buluştu

Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu, Bayraklı’da bir dayanışma gecesi düzenledi. Gecede, CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Cemil Tugay da yer aldı. Gecede, Diyarbakır yöresine ait türküler ve halaylar eşliğinde, hemşeriler doyasıya eğlendi.

Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu’ndan Birlik ve Beraberlik Gecesi

Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu, İzmir’in Bayraklı ilçesinde bir dayanışma gecesi düzenledi. Gecede, CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Cemil Tugay da yer aldı. Gecede konuşan iki aday, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Federasyon Başkanı Mehmet Şahin, gecenin açılışında yaptığı konuşmada, Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu’nun 2018 yılında kurulduğunu ve 12 derneği bünyesinde barındırdığını söyledi. Şahin, federasyonun amacının, Diyarbakır’dan Ege Bölgesi’ne göç etmiş hemşerilerinin kültürel, sosyal ve ekonomik sorunlarına çözüm bulmak, dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak olduğunu belirtti. Şahin, “Bizler, Diyarbakır’ın renkli mozağini Ege Bölgesi’ne taşıdık. Burada da aynı renklerle, aynı kültürle, aynı sevgiyle yaşamaya devam ediyoruz. Bizler, Diyarbakır’ı da, Ege’yi de, Türkiye’yi de çok seviyoruz. Bizler, barışın, kardeşliğin, demokrasinin, insan haklarının, adaletin, eşitliğin, özgürlüğün yanındayız. Bizler, bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü savunuyoruz. Bizler, bu ülkenin güzel insanlarıyız” dedi.

Gecede, CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal da bir konuşma yaptı. Önal, Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu’nu kutlayarak, “Sizler, bu ülkenin zenginliğisiniz. Sizler, bu ülkenin gücüsünüz. Sizler, bu ülkenin geleceğisiniz. Sizler, bu ülkenin umudusunuz. Sizler, bu ülkenin yüz akısınız. Sizler, bu ülkenin onurusunuz” diye konuştu. Önal, belediye başkanı seçilmesi halinde, Bayraklı’da herkese eşit hizmet vereceğini, hiçbir ayrım yapmayacağını, vatandaşların dertleriyle dertleneceğini, sorunların çözümü için irade ortaya koyacağını söyledi. Önal, “Bizlerin vatandaşa hizmet yarışı noktasında bugüne kadar yaptıklarımız ortada. Biz hiç kimseyi hiçbir şekilde ayırmadan herkese eşit hizmet sağlıyoruz. Biz vatandaşlarımızın dertleriyle dertlenip, sorunların çözümü için irade ortaya koyarız. Biz yakın zamanda geçirmiş olduğumuz depremler sonrasında özellikle Bayraklımıza 20 yıldan sonra belediyenin kendi üstüne düşen imkanları doğrultusunda birçok noktada acil çözüme gittik. Bütün mağdur vatandaşlarımızın yanında olduk. Yani bizim yapmış olduğumuz hizmetler vatandaşın yararına olan hizmetler. Bizim hiçbir noktada üç beş kişiyi zengin etmek uğruna bir gayemiz olmadı. Hizmetlerimizin vatandaşın yararına olacağı sözünü veriyorum. Sosyal demokrat bir anlayışla hiçbir kimsenin dinine, diline, rengine bakmaksızın eşit hizmet noktasında eşit mesafede olduğumuzu söylemek istiyorum. Ben kendi adıma oy isterken aynı zaman da İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay adına da desteklerinizi bekliyorum” dedi.

Gecenin son konuşmacısı olan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Cemil Tugay ise, federasyon üyelerine teşekkür ederek, “Ben sizlerin kültürüne, dünya görüşüne, insana bakışınıza çok büyük saygı ve hayranlık duydum. Dünya iyi niyetli dürüst çalışkan temiz insanların emeklerinin üzerinde duruyor. Bir şekilde böyle insanlar var olduğu için onların yüzü suyu hürmetiyle bir şeyler yiyebildim. Öyle insanlardan olduğunuza çok eminim. O yüzden ben size her zaman görevim boyunca ve görevimden sonra da her zaman yakın olacağım” diye konuştu. Tugay, belediye başkanı seçilmesi halinde, İzmir’i yeni nesil belediyecilik anlayışıyla yöneteceğini, kentin sorunlarına çözüm üreteceğini, kentin potansiyelini ortaya çıkaracağını, kentin yaşam kalitesini artıracağını, kentin kültürünü, sanatını, tarihini, doğasını koruyacağını, kentin katılımcı, şeffaf, hesap veren, denetlenebilir bir yönetim anlayışıyla yöneteceğini söyledi. Tugay, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda, sizlerin de desteğiyle, İzmir’i Türkiye’nin örnek kenti yapacağız. İzmir’i dünyanın saygın kentleri arasına sokacağız. İzmir’i geleceğe hazırlayacağız. İzmir’i hep birlikte yöneteceğiz. İzmir’i hep birlikte kazanacağız” dedi.

Gecede, CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Cemil Tugay’a, federasyon tarafından plaket verildi. Gecede, ayrıca, federasyona bağlı derneklerin yöneticilerine de teşekkür belgeleri takdim edildi. Gecede, Diyarbakır yöresine ait türküler ve halaylar eşliğinde, hemşeriler doyasıya eğlendi. Gecenin sonunda, federasyon üyeleri, iki adayla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yaz