İzmir Ticaret Borsası ve Yaşar Üniversitesi’nden Hayvancılığa Akıllı Çözümler

İzmir Ticaret Borsası ve Yaşar Üniversitesi’nden Hayvancılığa Akıllı Çözümler
İzmir Ticaret Borsası ve Yaşar Üniversitesi, büyükbaş hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için bir proje yarışması düzenledi. Yarışma, İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’nin ihtiyaç analizi projesinin bir parçası olarak gerçekleştirildi.
İzmir Ticaret Borsası ve Yaşar Üniversitesi’nden Hayvancılığa Akıllı Çözümler

İzmir Ticaret Borsası ve Yaşar Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Büyükbaş Hayvancılıkta Sürdürülebilirlik Çözümleri Proje Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Yarışmada, çevre ve iklim dostu akıllı teknolojiler üreten girişimciler ödüllendirildi.
 İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’nden Büyükbaş Hayvancılığa Destek
İzmir Ticaret Borsası tarafından kurulan ve Yaşar Üniversitesi’nin de proje ortağı olduğu İzmir Tarım Teknoloji Merkezi (İTTM), büyükbaş hayvancılık sektörüne yönelik akıllı ve sürdürülebilir çözümler geliştirmek için bir proje yarışması düzenledi. Yarışmaya, şirketleşmiş girişimler katıldı ve mentorlerle birlikte çalıştı.

haber arası detay

İzmir Ticaret Borsası ve Yaşar Üniversitesi, büyükbaş hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacıyla ortak bir proje yarışması düzenledi. Yarışma, İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’nin (İTTM) ihtiyaç analizi projesinin bir parçası olarak Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Yarışmaya, şirketleşmiş girişimler katıldı ve mentorlerle birlikte çalıştı. Yarışmanın amacı, büyükbaş hayvancılıkta sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak çevre ve iklim dostu akıllı çözümler üretmekti. Yarışmanın kazananları, 10 bin TL değerindeki ödülün yanı sıra, İTTM’nin destekleyici programlarından da faydalanma hakkı kazandı.

Etkinliğin açılışında konuşan İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, İTTM’nin Türkiye’de tarım ve teknoloji alanında ilk ve öncü bir merkez olduğunu belirtti. Tuncer, tarım sektörünün iklim değişikliğinden en çok etkilendiğini, bu nedenle sürdürülebilir çözümlerin geliştirilmesi ve üreticiler tarafından benimsenmesi gerektiğini vurguladı. Tuncer, İTTM’nin bu amaçla 2017 yılından bu yana Türk tarım sektörünün küresel rekabet gücünü artırmak ve böylece sürdürülebilirliğe destek olmak için çalıştığını söyledi.

Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu da, üniversite olarak sürdürülebilirlik alanına katkı koymak için çalıştıklarını söyledi. Kazançoğlu, üniversitenin Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin Türkiye’de bu alanda İngilizce eğitim veren ilk fakülte olduğunu ve İTTM’nin güdümlü proje ortakları arasında yer aldıklarını ifade etti. Kazançoğlu, üniversitenin gıda tedarik zincirinde büyükbaş hayvancılığın önemini bildiğini ve bu alanda hem akademik hem de uygulamalı çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

EFSE Yatırım Uzmanı Can Kudret Gürbüz ise, EFSE olarak Türkiye dahil olmak üzere 16 ülkede faaliyet gösterdiklerini ve mikro ve küçük ölçekli işletmelere yerel finans kuruluşları aracılığıyla kredi sağlayan bir fon olduklarını belirtti. Sürdürülebilirliğin fonları için temel öncelik olduğunu belirten Gürbüz, İTTM’nin ihtiyaç analizi çalışmasına katkı sağlamaktan ve İzmir Ticaret Borsası ile iş birliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Gürbüz, İTTM’nin tarımda sürdürülebilir üretim için çok önemli bir işlev üstleneceğini ve EFSE olarak İTTM’yi desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Etkinliğin sponsorlarından Pınar Et Firması ve Taze Süt Firması da, sektördeki sürdürülebilirlik ve yenilikçilik faaliyetlerini anlattı. Pınar Et Firması Hammadde Alım Müdürü Uğur Helvacı, Türkiye ve dünya hayvancılığında sürdürülebilirliğin önemine değinerek, firmalarının bu alanda yaptığı çalışmaları ve hedeflerini paylaştı. Taze Süt Firması sahibi ve Agro Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Yetkilisi Murat Bolat ise, işletmesindeki yenilikçi uygulamaları ve ilgili fonun işleyişini anlattı. Bolat, fonun tarım sektöründeki girişimcilere yatırım yapmak için kurulduğunu ve yarışmada başarılı olan girişimcilerle de ilgileneceklerini belirtti.

Yorum Yaz