Ezine Sarpdere Eko Turizm İmar Projemizde sona geldik

Ezine Sarpdere Eko Turizm İmar Projemizde sona geldik
Ezine Sarpdere Eko Turizm İmar Projemizde sona geldik

Ekoturizm Kırsal Turizm Tesis Alanı Projemiz Çanakkale ili Ezine ilçesi Sarpdere Köyü Kırsalında 90 bin m2 alanda yapmaktayız.

haber arası detay

Çanakkale Ezine Eko Turizm / Kırsal Turizm tesis alanları için en önemli odak noktasında bulunmaktadır.  Çanakkale Ezine kırsal alanları Eko Turizm yatırımcılarının cazibe merkezi konumuna gelmiştir. Ezine kırsal kesimde 90 bin m2 alanda  Ekoturizm / Kırsal Turizm tesis amaçlı imar planımızda ekip arkadaşlarım ile birlikte özverili ve titiz çalışma yaparak projemizin son aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Ekoturizm yatarımları sürdürülebilir ekolojik doğal yaşam köy projesi olarak en trend yatırım araçlarından biridir. Eko Turizm, Kırsal Turizm, Ekolojik Köy Projeleri, Agro Tarım Projeleri aynı isim adı altında yapmaktayız. Genel kaide yöntemleri aynıdır.

Ezine Sarpedere Köyü kırsal kesiminde 90 bin m2 alanda gerçekleştirilen ekoturizm/kırsal turizm tesis amaçlı imar planı çalışmalarınızın son aşamasına gelmiş olmanız oldukça sevindirici. Ekoturizm yatırımları, sürdürülebilir ekolojik doğal yaşam köyü projeleri olarak günümüzde en trend yatırım araçlarından biridir.

Eko turizm, kırsal turizm, ekolojik köy projeleri ve agro tarım projeleri, doğal yaşamı koruma, yerel halkın ekonomik kalkınmasına katkı sağlama ve turizm sektörüne yeni bir soluk getirme açısından oldukça önemlidir. Bu projelerin hayata geçirilmesinde özverili ve titiz çalışmalarınızın büyük bir payı olduğunu düşünüyorum.

 

Eko Turizm Tesis alanı yapılaşmalarda yatırımcılarımıza 500 bin euro IPARD III Avrupa Birliği Hibesi çıkarmaktayız. 

Ekoturizm hakkında bilgi için beni arayabilirsiniz. Beytullah Yılmaz : 0 544 608 84 80 Ekoturizm imar planlama şartları değişti 19 Aralık 2022 tarihinden itabaren şu şekilde olacak, Ekoturizm alanı olarak belirlenebilecek alanlarda uygulama öncesi ham toplam alan büyüklüğü en az 15.000 m2 olacaktır. Bu alanlarda uygulamalar ada bazında yapılacak. Alanın toplam yüzölçümünün en az %30 luk bölümü, yapı yapılmayacak şekilde açık alan olarak bırakılacaktır. Açık alan olarak terk edilen alanlarda yapılaşma yasak olacak. sosyal donatılar, organik tarım alanları, park alan gibi sosyal donatılara yer verilmesi mecburidir  Ekoturizm alanlarında min. ifraz şartı 10.000 m2 olacaktır. Eğer ayrılan alanlar 20.000 m2 üzerinde olursa yine toplam inşaat alanı 2.000 m2 yi geçmeyecek şekilde düzenlenecektir. Bu alanlarda yapılaşma koşulları: Maks. Emsal=0,10; Maks. Bina yüksekliği 2 kattır. Kat yükseklikleri yöresel, coğrafi koşullar ve iklim koşulları dikkate alınarak belirlenir. Bu tesislerde en fazla bir bodrum katı yapılabilir. Bodrum katlarda konaklama üniteleri yer alamaz, yalnızca servis alanı olarak kullanılabilen bu alanlar, emsale dahil değildir. Ayrı yapılar olarak düzenlenen konaklama birimlerinde bodrum kat sadece ana yapıda yer alabilir.

Ekoturizm Projesine Nasıl Hibe alırım? 

Ekoturizm Projelerinize 500 bin euro' ya kadar hibe almaktayız. Aynı zamanda ekoturizme uygun arazi çalışması yapmaktayız. Ekoturizm hibelerini IPARD III üzerinden garantili bir şekilde uluslarlararası proje formatına uygun yazmaktayız. IPARD III Hibelerini her 10 bin m2 için 500 bin euro olarak çıkartmaktayız. örneğin. 30 bin m2 ekoturizm arsasına 1.5 milyon Euro hibe çıkmaktadır. Hibe alabilmek için öncelikle Ekoturizm Projesini hazırlamamız ruhsatını almamız gerekmektedir.  Ekoturizm hibeleri konusunda ayrıntılı bilgi için bizi arayabilirsiniz. Ekoturizm üzerine % 100 garantili olarak hibe aldırdığmız firmalarımız mevcuttur.  0 544 608 84 80

Covid-19 Pandemisi ile birlikte Sürdürülebilir İnovatif Turizm Faliyetlerinin odak noktası Ekoturizm olmuştur.

Covid-19 Pandemİsi Ekoturizm yatırımlarını artırdı. Küresel salgın Covid-19 pandemisinin uzun sürmesi, alternatif turizm faaliyetlerine olan ilgiyi artırdı. Ekoturizm arazileri ve yatırımları üzerine büyük talep olması Ekoturizm arazilerinin  artışını beraberinde getirdi. Türkiye'de yeniden tanımlanan alternatif turizm faaliyetleri ; Eko, Agro, Tarımsal Turizm, Gastronomi Turizmi, Yöresel Lezzet Durakları, Bungalov konaklama merkezi, butik oteller apart oteller vs gibi doğa ile içi içe olan yerler tercih sebebi oldu. 

Ekoturizm Proje kapsamında, bölgenin doğal ve kültürel değerlerine uygun olarak tasarlanan konaklama birimleri, sosyal donatılar, organik tarım alanları ve park alanları yer alıyor. Projenin mimari tasarımı, yöresel, coğrafi ve iklim koşullarına uygun olarak belirlendi. Projenin yapılaşma koşulları ise, maksimum emsalin 0,10, maksimum bina yüksekliğinin 2 kat, minimum ifraz şartının 10 bin metrekare olarak belirlendi. 

Proje koordinatörü Beytullah Yılmaz, eko turizm projesinin yatırımcılara büyük avantajlar sağladığını söyledi. Yılmaz, “Eko turizm projesi içinde konut tapusu verilmesi yasak olduğu için bazı yerlerde ‘Kat mülkiyeti tapusu ’ verildiğini duyuyoruz. Ancak bizim projemizde böyle bir durum söz konusu değil. Bizim projemizde eko turizm tesis alanı olarak belirlenen alanlarda uygulama öncesi ham toplam alan büyüklüğü en az 15 bin metrekare olacak. Bu alanlarda uygulamalar ada bazında yapılacak. Alanın toplam yüzölçümünün en az yüzde 30’luk bölümü, yapı yapılmayacak şekilde açık alan olarak bırakılacak. Açık alan olarak terk edilen alanlarda yapılaşma yasak olacak” dedi.

Yılmaz, ayrıca, eko turizm projesine 500 bin euro’ya kadar hibe alınabileceğini belirtti. Yılmaz, “Eko turizm projesine hibe alabilmek için öncelikle eko turizm projesini hazırlamamız ve ruhsatını almamız gerekiyor. . Eko turizm hibelerini IPARD III uluslararası proje formatına uygun yazıyoruz. IPARD III hibelerini her 10 bin metrekare için 500 bin euro olarak çıkartıyoruz. Örneğin, 30 bin metrekare eko turizm arsasına 1,5 milyon euro hibe çıkıyor. Bu hibe, eko turizm yatırımcılarının işini çok kolaylaştırıyor” diye konuştu.

Ezine Sarpedere’de hayata geçirilecek olan eko turizm projesi, hem bölgenin doğal ve kültürel değerlerini korumayı hem de sürdürülebilir bir turizm modeli sunmayı hedefliyor. Proje, eko turizm yatırımcılarının ilgisini çekiyor ve bölgeye yeni bir canlılık getiriyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, bölgeye yerli ve yabancı turistlerin akın etmesi bekleniyor.

Yorum Yaz