Ilıca Günübirlik Termal Tesis Projesi Yüzde 65 Tamamlandı, 2024 Temmuz’unda Hizmete Girecek

Ilıca Günübirlik Termal Tesis Projesi Yüzde 65 Tamamlandı, 2024 Temmuz’unda Hizmete Girecek
Çeşme’ye Değer Katacak Ilıca Günübirlik Termal Tesis ve Ilıca Çarşısı Projesi’nde Sona Yaklaşıldı
Ilıca Günübirlik Termal Tesis Projesi Yüzde 65 Tamamlandı, 2024 Temmuz’unda Hizmete Girecek

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Ilıca Günübirlik Termal Tesis Projesi’nde sona yaklaştıklarını açıkladı. Oran, projenin Çeşme’ye ve bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını ve 2024 Temmuz ayında hizmete gireceğini belirtti.

haber arası detay

Oran, göreve geldiği günden bu yana Çeşme’yi sürdürülebilir turizmin Türkiye’deki yıldızı yapmak için çalıştıklarını ve bu doğrultuda yatırımlara devam ettiklerini söyledi. Oran, Çeşme’ye değer katacak büyük projelerden biri olan Ilıca Günübirlik Termal Tesis ve Ilıca Çarşısı projesinin yüzde 65’inin tamamlandığını ve kısa sürede bitirilerek hizmete açılacağını duyurdu.

Oran, projenin detaylarını da paylaştı. Oran, projenin 8 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olduğunu ve 233 milyon lira maliyetle hayata geçirileceğini kaydetti. Oran, projenin içerisinde kapalı ve açık termal havuzlar, kafe, hamam, sauna, fitness merkezi, özel termal odalar, masaj salonları gibi birçok imkan bulunduğunu ve Çeşmeli vatandaşlara hizmet vereceğini ifade etti.

Oran, ayrıca projenin bölge turizmini canlandıracağını ve bölge esnafına da can suyu olacağını vurguladı. Oran, projenin bölgedeki termal su kaynaklarını termal turizme kazandıracağını ve bu sayede Çeşme’nin turizm sezonunu uzatacağını belirtti. Oran, projenin içindeki dükkan ve idari binaların işletmesinin de ÇEŞTUR A.Ş’ye devredildiğini bildirdi.

Oran, projenin 50 yıllık bir hayal olduğunu ve bunu gerçekleştirmekten büyük gurur duyduğunu söyledi. Oran, “2024 Temmuz ayında tesisimizi açmayı planlıyoruz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tesisimiz Çeşme’mize ve bölge halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Yorum Yaz