Invest2Scale Projesi, yeşil ve sürdürülebilir teknolojilerde start-up’ların yatırıma erişimini artırıyor

Invest2Scale Projesi, yeşil ve sürdürülebilir teknolojilerde start-up’ların yatırıma erişimini artırıyor
Ege Teknopark, yeşil ve sürdürülebilir teknolojiler alanında Avrupa’da öncü bir proje yürütüyor. Proje, start-up’ların yatırıma erişimini artırmayı ve çevresel ve sosyal sorunlara çözüm üretmeyi hedefliyor.
Invest2Scale Projesi, yeşil ve sürdürülebilir teknolojilerde start-up’ların yatırıma erişimini artırıyor

Ege Teknopark, yeşil ve sürdürülebilir teknolojiler alanında Avrupa’da öncü bir proje yürütüyor. Ege Üniversitesi’nin yüzde 100 hisse sahibi olduğu ve yüzde 100 doluluk oranı ile hizmet veren Ege Teknopark, başta yaşam bilimleri olmak üzere yeşil ve sürdürülebilir teknolojiler ile 12. Kalkınma Planı’nda yer verilen öncelikli alanlara yönelik ulusal ve uluslararası işbirlikli çalışmalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

haber arası detay

Ege Teknopark’ın proje liderliğini yaptığı ve 7 ülkenin konsorsiyumu ile hazırlanan Invest2Scale Projesi, Avrupa Komisyonu’nun Ufuk Avrupa programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. Proje, yeşil ve sürdürülebilir teknolojiler üzerinde çalışan ve bu ekosistemlerde kurulu start-up’ların yatırıma erişiminin iyileştirilmesini hedefliyor.

Projenin bütçesi 999 bin 503 Euro olup, bunun 165 bin 950 Euro’luk kısmı Ege Teknopark tarafından kullanılacak. Proje, Türkiye, Yunanistan, Romanya, Fransa, Hollanda, Danimarka ve Belçika’dan oluşan 7 ülkenin konsorsiyumu ile yürütülecek. Projenin ortakları, girişimcilik ve yatırım ekosistemlerini temsil eden kuruluşlar olup, kuluçka programları, mentorluk hizmetleri, eğitimler, ikili iş birliği etkinlikleri ve tavsiye raporları gibi çeşitli faaliyetler gerçekleştirecek.

Proje hakkında bilgi veren Ege Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Emre İlker, “Invest2Scale projesi, Türk, Yunan ve Romanya girişimcilik ekosistemlerine sınır ötesi yatırımların artırılmasını hedeflerken, yeşil ve sürdürülebilir teknolojiler üzerinde çalışan ve bu ekosistemlerde kurulu start-up’ların yatırıma erişiminin iyileştirilmesini hedeflemektedir. Invest2Scale projesi, proje ortaklarının sahip olduğu yatırımcı ağı sayesinde start-up’lara Avrupa İnovasyon Karnesi’nde inovasyon lideri ve güçlü inovatif ülkeler olarak belirlenen ülkeler arasında yer alan Fransa, Hollanda ve Danimarka ve Belçika’dan yatırım fırsatları sunacaktır” dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise, Ege Teknopark’ın yürüttüğü projeyi tebrik ederek, “Tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemizin Teknoparkı; ülkemizin milli teknoloji hamlesi vizyonu doğrultusunda, dünya ile uyumlu son teknolojik altyapısı ile Türkiye’yi global bir teknoloji üssü haline getirmek için yenilikçi ve girişimci bir anlayışla uluslararası iş birlikli çalışmalarına devam ediyor. Ülkemizin katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ve nitelikli istihdamın artırılması hedefi doğrultusunda araştırma-geliştirme ve inovasyon içerikli proje çalışmalarına öncelik veriyor. Proje liderliğini Ege Teknoparkımızın üstlendiği uluslararası konsorsiyum tarafından hazırlanan yeşil ve sürdürülebilir teknolojiler üzerinde çalışan ve bu ekosistemlerde kurulu start-up’ların yatırıma erişiminin iyileştirilmesini hedefleyen 999 bin 503 Euro bütçeli projemiz, Ufuk Avrupa programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. Projenin 165 bin 950 Euro’luk kısmı Ege Teknoparkımız tarafından kullanılacak. Bu vesile ile bir kez daha Teknopark ekibimizi tebrik ediyorum. Bilim insanlarımıza katkı sunmayı, imkânlarımızı araştırmacılarımızın kullanımı için seferber etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Invest2Scale Projesi, yeşil ve sürdürülebilir teknolojiler alanında Türkiye ve Avrupa için önemli bir fırsat yaratmaktadır. Proje, hem start-up’ların hem de yatırımcıların karşılıklı olarak faydalanabileceği bir platform oluşturmayı amaçlamaktadır. Proje, aynı zamanda, bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların iş birliğini ve kapasite gelişimini de desteklemektedir. Proje, Ufuk Avrupa programının öncelikli alanlarından biri olan yeşil anlaşma (Green Deal) ile de uyumlu olup, çevresel ve sosyal sorunlara çözüm üretmeyi hedeflemektedir.

Yorum Yaz