Buca Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Dört Proje Birden

Buca Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Dört Proje Birden
Belediye Başkan Aday Adayı Berk Hızlıateş, öğrencilerin barınma, beslenme, çalışma ve katılım sorunlarını çözmek için toplumcu belediyecilik anlayışıyla dört proje hazırladığını açıkladı.
Buca Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Dört Proje Birden

İzmir’in Buca ilçesi, iki üniversiteye ev sahipliği yapması nedeniyle 120 binin üzerinde üniversite öğrencisi barındırmaktadır. Bu öğrencilerin yaşadığı sorunları ve beklentilerini dikkate alan CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Berk Hızlıateş, onlara yönelik dört temel proje hazırladığını duyurdu.

haber arası detay

Hızlıateş, projelerini şöyle sıraladı:

Aydoğdu Öğrenci Yurdu: Buca’da barınma sorunu yaşayan öğrenciler için 120 odalı 500 öğrenci kapasiteli bir yurt projesi. Uluslararası standartlara sahip yurdun tüm Türkiye’ye örnek olacağını söyleyen Hızlıateş, “Barınma sorununa bir nebze de olsa çare olacağız” dedi.

Öğrenci Yerleşkesi: Üniversitelerin kent kültürüne, sanata, sosyal yaşama, ekonomiye ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunabilmesi için lisans ve lisans üstü öğrencilerinin kente dahil olması gerektiğini söyleyen Hızlıateş, “Bu nedenle öğrencilerin beslenme, çalışma ve toplantı alanı ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir öğrenci yerleşkesi planladık. Burada bir nevi aş evi diyebileceğimiz bir alanımız olacak ve öğrenciler hem lezzetli hem de sağlıklı ve ucuz yemeğe ulaşabilecek. Bunun yanında ders çalışma, toplantı salonları gibi alanlar da olacak. Girişimcilik projelerine, eğitimlere fiziki imkânlar sağlayacağımız salonlar ve çalışma alanları olacak. Örgütlenmenin de önünü açmış olacağız” dedi.

Bucakariyer.com: Üniversite öğrenciliği döneminde çalışmanın büyük yarar sağladığını söyleyen Hızlıateş, “Ben de üniversite öğrenci olduğum dönemde hem yurt içinde hem yurt dışında çalışma imkânı bulmuştum. Hem maddi açıdan hem de pek çok farklı alanda insanın kendini geliştirmesine destek oluyor. Bu nedenle Belediye iştiraklerinde ve iş birliği yapılan özel kurumlarda ihtiyaç duyulan yarı zamanlı çalışan ihtiyaçlarını bucakariyer.com internet sitesi üzerinden öğrencilere öncelik tanıyarak, öğrencilerin gelir ihtiyaçlarına karşılık vereceğiz” diye konuştu.

Üniversite Meclisi: Kent-üniversite ilişkilerini geliştirerek akademik çalışmaya kent boyutu kazandırmak ve üniversitenin kent içindeki konumunu zenginleştirmek için üniversite öğrencilerinden oluşan bir meclis kurulacağını da açıklayan Hızlıateş, “Kentin karar alma süreçlerinde etkin rol oynayacak bir üniversite meclisi olmalı. Bu nedenle demokratik bir şekilde belirlenecek bir süreçle üniversite meclisini hayata geçirmek istiyoruz. Böylece Buca’daki öğrenciler için yalnızca öğrenim gördükleri bir kent olmaktan çıkıp sorunlarına çözüm bulabilecekleri, sahiplenecekleri bir kent olma hedefindeyiz” dedi.

Hızlıateş, projelerinin toplumcu belediyecilik anlayışı gereği komşularını koruyan ve onların iyi kötü yaşadıkları değil üretken, sağlıklı ve huzurla yaşayacakları bir kent hedeflediğini belirtti. Buca’da üniversite öğrencilerinin sorunlarının çözümüne katkı sunacak bu projelerin hayata geçirilmesi için destek istedi.

Yorum Yaz