Sun Tekstil, İnovaLİG 2023’te Türkiye Şampiyonu Oldu

Sun Tekstil, İnovaLİG 2023’te Türkiye Şampiyonu Oldu
Sun Tekstil, İnovaLİG 2023, İnovasyon Kaynakları Kategorisi, Türkiye Şampiyonu, dijitalleşme projeleri, AR-GE, inovasyon ve tasarım faaliyetleri
Sun Tekstil, İnovaLİG 2023’te Türkiye Şampiyonu Oldu

Türkiye’nin önde gelen tekstil şirketlerinden Sun Tekstil, Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLİG 2023’te İnovasyon Kaynakları Kategorisi’nde Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. Şirket, son beş yılda dijitalleşme projelerine 10 milyon doların üzerinde yatırım yaparak, AR-GE, inovasyon ve tasarım faaliyetlerinde kritik bir rol oynadı.

haber arası detay

 

Sun Tekstil, 1987 yılından bu yana hazır giyim perakende sektöründe faaliyet gösteren global markaların çözüm ortağı olarak kadın giyim koleksiyonları tasarlıyor, üretiyor, tedarik ve satışını gerçekleştiriyor. Şirket, 2023’ün üçüncü çeyreği itibarıyla konsolide cirosunu 4.2 Milyar TL’ye çıkardı. Üretiminin yüzde 90’dan fazlasını ihraç eden Sun Tekstil’in ürünleri, hizmet sunduğu markaların global ağıyla birlikte 100’e yakın ülkede tüketicilerle buluşuyor. Sun Tekstil’in kumaş üreten Ekoten Tekstil unvanıyla İzmir’de ve Sun Textile LTD UK unvanıyla İngiltere’de kurulmuş iki bağlı ortaklığı bulunuyor.

Sun Tekstil, 2010 yılından bu yana ayırdığı kaynaklarla her geçen yıl büyüyen AR-GE Merkezi ile AR-GE, inovasyon ve tasarım faaliyetlerinde kritik bir rol oynuyor. Şirket, kaynak tüketimini azaltmak ve sürdürülebilir moda anlayışını yaygınlaştırmak için tasarımdan başlayarak birçok inovasyonu şirketinde hayata geçirdi. Son beş yılda dijitalleşme projelerine 10 milyon doların üzerinde yatırım yapan Sun Tekstil, dijitalleşmeyi sadece otomasyon için değil, iş süreçlerinin iyileştirilmesi ve performansın arttırılması yönünde de süreçlerine dâhil etti. Şirket, yapay zekâ ve robotik uygulamaların yaygınlaşması ile çalışanların, katma değeri yüksek süreçlerde sorumluluk almasını sağlayarak, iş hayatında hem çalışan hem işveren adına olumlu adımlar attı.

Sun Tekstil, Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı olan ve her yıl ülkemizin inovasyon şampiyonlarının belirlendiği İnovaLİG 2023’te İnovasyon Kaynakları Kategorisi’nde Türkiye Şampiyonu oldu. Şirket, bu kategoride Menderes Tekstil San. ve Tic. A.Ş. ve HAVELSAN Hava Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ni geride bırakarak birinci sırayı aldı. İnovaLİG 2023’te, büyük firma ve KOBİ ölçeğinde şampiyon olan firmalara ödülleri Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında takdim edilecek12.

Sun Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Melis Vekiloğlu, bu büyük başarıyı değerlendirirken, teknolojinin her geçen gün ilerlediği ve yeni ufuklar açtığı bir dünyada yaşandığını belirtti. Vekiloğlu, “İş dünyasında kalıcı olmak, markasını geleceğe taşımak ve adından başarıyla söz ettirmek isteyen şirketler için dijital dönüşüm büyük önem arz ediyor. Biz de Sun Tekstil olarak, bu vizyonla hareket ediyoruz. Bu ödül bize ne kadar doğru olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Bu süreçte, şirketimizin Ar-Ge Merkezi çatısı altında emek veren tüm çalışma arkadaşlarımıza, şirketimize kazandırdıkları bu başarıdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorum Yaz