Kaz Dağları'nda Sağlık Turizmine Yeni Bir Soluk

Kaz Dağları'nda Sağlık Turizmine Yeni Bir Soluk

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde, sağlık turizmi alanında inovatif bir proje hayata geçiyor. Proje, ulusal ve uluslararası sağlık hastanesi, rehabilitasyon merkezi, sağlık odaklı tatil köyü, yaşlı bakım evi gibi tesisleri içeriyor. Proje, Beytullah Yılmaz tarafından yönetiliyor ve Kalkım Belediyesi'nin desteğini alıyor.

haber arası detay

Proje, Kaz Dağları'nın temiz havası, termal suları ve doğal güzellikleri ile sağlık ve tatil deneyimini bir araya getiriyor. Proje, sağlık turizminin yüzde 50 daha hızlı büyüyen bir sektör olduğunu göz önünde bulundurarak, ulusal ve uluslararası hasta potansiyelini kullanmayı hedefliyor. Proje, aynı zamanda bölge halkının kalkınmasına ve yaşam kalitesinin artmasına katkı sağlayacak.

Sağlık turizmi, tedavi ve tatil amaçlı, şehirlerarası ya da ülkeler arası yapılan ve ulusal/uluslararası hasta potansiyelini kullanarak sağlık kuruluşlarının büyümesine olanak sağlayan, termal kaynaklı tedaviyi de kapsayabilen turizm alanlarıdır. Sağlık turizmi, son yıllarda yüzde 50 daha hızlı büyüyen bir sektördür. Türkiye, kaplıcaların önderliğinde wellness seyahatini artırmakta ve sağlık odaklı tatil köyleri için uygun bir destinasyon olmaktadır.

Bu proje, Kaz Dağları'nın sağlık turizmi potansiyelini ortaya çıkaran ve bölgeye yeni bir soluk getiren bir girişimdir. Proje, oksijen deposu Kaz Dağları eteklerinde, çam ormanları içinde, keşif bekleyen bir projedir. Proje, inovatif düşünce sahip yatırımcı iş insanları aramaktadır. Proje, Kalkım Belediyesi öncülüğünde gitmektedir. Proje, resmi kurumlardan uygun görüşleri alınmış, imara esas jeoteknik etüd raporları hazırlanmış, ormandan imara esas ulaşım yolu alınmıştır. Proje, Kalkım Agonya ovasını, inovatif turizmin hinterlandı haline getirmeyi amaçlamaktadır. Proje, hayata geçtiğinde İsviçre Alpleri'ne eşdeğer bir yaşam yeri olacak. Proje, Kalkım Agonya'da yaşamak ayrıcalık olacaktır.

Proje hakkında bilgi almak için, Sağlık Odaklı Turizm Proje koordinatörü Beytullah Yılmaz'ı 0 544 608 84 80 nolu telefondan arayabilirsiniz.

Kalkım Agonya derelerinden akan termal sulardan bir kesit:

Yorum Yaz