KOSBİ, karbon ayak izi sertifikası alan ilk OSB oldu

KOSBİ, karbon ayak izi sertifikası alan ilk OSB oldu
İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), Entegre Yönetim Sistemi ve ISO 14064-1 belgelerini alarak Türkiye’deki ilk karbon ayak izi sertifikalı organize sanayi bölgesi unvanını kazandı.
KOSBİ, karbon ayak izi sertifikası alan ilk OSB oldu

KOSBİ, yeşil dönüşümde öncü oldu İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), Entegre Yönetim Sistemi ve ISO 14064-1 belgelerini alarak iklim değişikliği, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularında Türkiye’deki ilk organize sanayi bölgesi oldu. KOSBİ, Delta Rising Danışmanlık ve TUV Austria işbirliği ile düzenlediği seminerler ve eğitimler ile katılımcılarını bilinçlendirdi.

haber arası detay

KOSBİ, çevreye duyarlı bir yönetim anlayışı sergiledi İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), Entegre Yönetim Sistemi ve ISO 14064-1 belgelerini alarak Türkiye’deki ilk karbon ayak izi sertifikalı organize sanayi bölgesi oldu. KOSBİ, bu başarı ile çevreye duyarlı, yenilikçi ve vizyoner bir yönetim anlayışına sahip olduğunu gösterdi. KOSBİ, bu kapsamda katılımcılarının karbon ayak izi ölçümlerine destek olacak.

KOSBİ, Türkiye’nin ilk karbon ayak izi sertifikalı organize sanayi bölgesi oldu

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), Entegre Yönetim Sistemi (İSO 90001-İSO 50001) ve İSO 14064-1 belgelerini alarak bu belgelere sahip Türkiye’deki ilk organize sanayi bölgesi unvanını kazandı. Bu belge ile KOSBİ üye sanayi kuruluşlarının karbon ayak izi ölçümlerine katkıda bulunarak alacakları belgeler ile özellikle Avrupa ülkelerine ihracat yapan firmaların rekabet gücünü artıracak.

KOSBİ, Delta Rising Danışmanlık işbirliği ile düzenlediği seminerler ve eğitimler ile katılımcılarını iklim değişikliği, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularında bilinçlendirdi. KOSBİ Bölge Müdürü Mükremin Zülkadiroğlu, belgelendirme sürecinin tamamlandığını ve katılımcıların enerji alım noktasındaki karbon ayak izi ölçümlerine destek olacaklarını söyledi. Zülkadiroğlu, “Özellikle Avrupa’ya ihracat yapan firmaların önünü açmak, zorunluluklarını hatırlatmak ve güncel mevzuatları takip ederek onlara yardımcı olmak istiyoruz. KOSBİ yönetimi olarak her anlamda kendimizi geliştirerek, güncel değişim ve dönüşümlere ayak uydurarak değişen mevzuatları yakından takip ederek katılımcılarımıza yol göstermeye devam ediyoruz” dedi.

Delta Rising Danışmanlık Genel Müdürü Nagehan Öztürk Muaf ise KOSBİ faaliyetlerinin iklim değişikliğine olan etkisinin hesaplanması, ISO 14064-1:2018 Standardına uygun olarak raporlanması, Karbon Yönetim Planı oluşumuna katkıda bulunulması amacıyla hazırlanan raporu anlattı. Muaf, “Kurum ve kuruluşların günümüzde ve gelecekte oluşabilecek riskleri fırsatlara dönüştürebilmek için ulusal ve uluslararası iklim değişikliği politikalarını belirlemekte ve sera gazı risklerini azaltacak önlemleri yönetmekte olduklarını vurguladı. Bu kapsamda KOSBİ yönetimi artık daha yetkin ve bilinçli” diye konuştu.

KOSBİ, Delta Rising ve TUV Austria işbirliği ile hazırlanan “Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik“ konulu seminerde ise TÜV Austria Group Global Sürdürülebilirlik Müdürü Burcu Çelebi SKDM ve sürdürülebilirlik konuları ve TÜV Austria’nın genel faaliyet alanlarına dair bilgilendirme yaptı. Çelebi, “KOSBİ, Türkiye’nin ilk karbon ayak izi sertifikalı organize sanayi bölgesi olarak örnek bir başarıya imza attı. Bu başarı, KOSBİ’nin çevreye duyarlı, yenilikçi ve vizyoner bir yönetim anlayışına sahip olduğunu gösteriyor. KOSBİ, bu sayede hem ulusal hem de uluslararası pazarlarda katılımcılarının rekabet gücünü artırıyor” dedi.

Yorum Yaz