Kurum kültürü ve kurumsal sürdürülebilirlik arasındaki bağlantıyı anlatan kitap çıktı

Kurum kültürü ve kurumsal sürdürülebilirlik arasındaki bağlantıyı anlatan kitap çıktı
Kurum kültürü ve kurumsal sürdürülebilirlik arasındaki bağlantıyı anlatan kitap çıktı

Sezen Özsavrangil Ünüvar, kurum kültürünün kurumsal sürdürülebilirlik üzerindeki etkisini bilimsel bir bakış açısıyla anlattığı kitabını yayımladı.

haber arası detay

Sürdürülebilirlik kültürü nasıl oluşturulur?
Kurumsal iletişim uzmanı Sezen Özsavrangil Ünüvar, kurum kültürü ve kurumsal sürdürülebilirlik arasındaki ilişkiyi incelediği kitabında, kurumların sürdürülebilirlik kültürü yaratmak için izleyebileceği yolları paylaştı.
Kurum kültürü ve kurumsal sürdürülebilirlik bir arada
Sezen Özsavrangil Ünüvar, kurum kültürünün kurumsal sürdürülebilirlik stratejilerinin oluşturulması, uygulanması ve değerlendirilmesindeki rolünü ortaya koyduğu kitabıyla hem akademik hem de profesyonel alana katkı sağladı.

Sezen Özsavrangil Ünüvar, kurum kültürünün sürdürülebilirlik performansını nasıl etkilediğini bilimsel verilerle ortaya koydu
Kurum kültürünün, kurumsal sürdürülebilirlik üzerindeki etkisini bilimsel bir yaklaşımla ele alan “Kurumsal Sürdürülebilirlik, Kurum Kültürü Olmadan Asla!” isimli kitap, Nobel Yayıncılık tarafından yayımlandı.

Kitabın yazarı Sezen Özsavrangil Ünüvar, kurumsal iletişim uzmanı ve Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Araştırmaları Doktora Programı öğrencisi. Ünüvar, kitabında, danışmanları Prof. Dr. Beril Akıncı Vural ve Doç. Dr. Gül Coşkun Değirmen ile birlikte, kurum kültürünün kurumsal sürdürülebilirlik stratejilerinin oluşturulması, uygulanması ve değerlendirilmesindeki rolünü analiz ediyor.

Ünüvar, kitabın amacını şöyle açıklıyor: “Kurumsal sürdürülebilirlik, günümüzde tüm dünyanın gündeminde olan bir kavram. Ancak bu kavramın kurum kültürü ile olan ilişkisi Türkiye’de yeterince incelenmemiş bir alan. Biz de bu kitapta, kurum kültürünün kurumsal sürdürülebilirlik üzerindeki etkisini hem teorik hem de pratik açıdan ortaya koymaya çalıştık. Ayrıca, kurumların sürdürülebilirlik kültürü oluşturmak için neler yapabileceğine dair öneriler de sunduk.”

Kitap, kurum kültürü ve kurumsal sürdürülebilirlik kavramlarını birleştiren ilk çalışma olma özelliği taşıyor. Ünüvar, kitabın hem akademik hem de profesyonel alanda ilgi göreceğini ve bu alanda yeni çalışmalara ilham vereceğini umuyor.

Yorum Yaz