Milas Belediyesi Üreticilere Yerli Tohumlardan Fide Desteği Sağlıyor

 Milas Belediyesi Üreticilere Yerli Tohumlardan Fide Desteği Sağlıyor
Milas Belediyesi, 60 bin adet domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz ve kabak fidesini üreticilere ücretsiz olarak dağıtıyor.
 Milas Belediyesi Üreticilere Yerli Tohumlardan Fide Desteği Sağlıyor

Milas Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yetiştirilen fidelerin dağıtımını gerçekleştirerek ata tohumlarının korunmasına ve tarımsal üretime katkıda bulunuyor.

haber arası detay

Milas'ta Yerli Üretim Artıyor: Belediyeden Üreticilere Fide Desteği

Milas Belediyesi'nin fide dağıtım programı ile üreticiler hem daha kaliteli ürünler üretebilecek hem de maliyetlerini düşürebilecek.

Milas Belediyesi Üreticilere Yerli Tohumlardan Üretilen Fide Desteği Sağlıyor
Milas Belediyesi, tarımsal üretimi teşvik etmek ve yerli tohumların korunmasını sağlamak amacıyla üreticilere fide desteği sağlıyor. Bu kapsamda, Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yetiştirilen 60 bin adet domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz ve kabak fidesi, üreticilere ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Fide dağıtım töreninde Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Tarımsal Hizmetler Müdürü Süleyman Karatoprak ve çok sayıda üretici yer aldı. Başkan Topuz yaptığı açıklamada, ata tohumlarından elde edilen fidelerin dağıtımının Milas'taki tarımsal üretime önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Topuz, "Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz olarak ata tohumunun devamı ve gelişmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl 60 bin adet fidenin dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda ar-ge çalışmaları ile üretimimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Tüm üreticilerimize bereketli hasatlar diliyorum." dedi.

Tarımsal Hizmetler Müdürü Süleyman Karatoprak ise fidelerin Kırcağız Mahallesi'nde bulunan sera alanından ücretsiz olarak alınabileceğini belirtti. Karatoprak, "Üreticilerimiz seramıza gelerek ihtiyaç duydukları fideleri alabilirler. Ata tohumlarından elde edilen bu fideler, hem daha lezzetli ürünler vermekte hem de hastalıklara karşı daha dayanıklıdır. Üreticilerimizi fidelerimizi alarak yerli tohumların korunmasına katkıda bulunmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Milas Belediyesi'nin fide dağıtım programı, üreticiler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Üreticiler, yerli tohumlardan elde edilen fidelerin kendileri için çok önemli olduğunu ve bu sayede hem daha kaliteli ürünler üretebileceklerini hem de maliyetlerini düşürebileceklerini ifade ettiler.

Yorum Yaz