Ödemiş Belediyesi, Otamış Pansiyon’u Birgi’de Hizmete Açtı

Ödemiş Belediyesi, Otamış Pansiyon’u Birgi’de Hizmete Açtı
Otamış Markasıyla Turizme Yelken Açan Ödemiş Belediyesi, Birgi’de Pansiyon Açılışı Yaptı
Ödemiş Belediyesi, Otamış Pansiyon’u Birgi’de Hizmete Açtı

Ödemiş Belediyesi, 2024 yılının ilk açılışını dünyanın en iyi turizm köyü seçilen Birgi’de gerçekleştirdi. Ödemiş Belediyesi’nin üreticiden tüketiciye modeliyle kurduğu Otamış markasıyla hizmet veren Otamış Pansiyon, Birgi’de ilçe turizmine katkı sağlayacak. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, tüketen değil üreten belediyecilik anlayışı ile yollarına devam ettiklerini söyledi.

haber arası detay

Ödemiş Belediyesi, Otamış markasıyla Halkın Marketi, Birgi Hediyelik Eşya Mağazası ve Süs Bitkileri Üretim Fidanlığı gibi üreten belediyeciliğin öncü ve örnek çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Tarihi Birgi’de restoranıyla birlikte 10 odalı, 25 yatak kapasiteli Otamış Pansiyon’u hizmete sundu. Bütünşehir Yasası ile kapanan Birgi Belediyesi’nden Ödemiş Belediyesi’ne devredilen yapıda tamamen belediye ekipleriyle hazırlanan Otamış Pansiyon’un açılış töreni coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Açılış törenine Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Bülent Eker, Demokrat Parti Ödemiş İlçe Başkanı Kahraman Murat Ateş, Türk Halk Müziği’nin efsane sesi, Ödemişli ünlü sanatçı Bedia Akartürk, belediye meclisi üyeleri, oda ve dernek başkanları, belediye başkan aday adayları, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Birgi Atatürk Meydanı’nda yer alan pansiyonun açılışı öncesi Ödemiş Belediye Bandosu mini bir dinleti sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Birgi Mahalle Muhtarı Mutlu Sulukan, Ödemiş Belediyesi’nin Birgi’nin vitrine çıkması ve turizm pastasında hak ettiği payı alması için önemli projelere imza attığını vurgulayıp Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve ekibine Birgi’deki yatırımlar için teşekkür etti.

Otamış Pansiyon’un tamamen belediye emekçilerinin eseri olduğunu belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Birgi için tarihi bir günü daha yaşıyoruz. ‘Ödemiş bizim evimiz, biz büyük bir aileyiz’ diyerek çıktığımız yolda 4.5 yıl önce her şey bir hayalle başladı. Temel belediyecilik çalışmalarımızın ve ekonomik krize karşı sosyal belediyecilik çalışmalarımızın yanında üretici doğduğu topraklarda doysun diye var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Sürekli bahaneler üreten değil çözümler üreten bir anlayışla sosyal belediyeciliğe ekonomi belediyeciliğini ekledik, yeni kaynaklar üreten belediyeciliği hedefledik.

Bu hedefin en güzel başarı öyküsünü de 2021 yılında yazmaya başladık. Otamış adını verdiğimiz bu başarı öyküsünde üretici kooperatifleriyle işbirliği içerisinde yerel ürünleri Otamış markasıyla halkımıza ulaştırdık. Birgi’de turizme hitap eden bir mağaza açtık. Otamış markasını kentimizin simgelerinden olan süs bitkilerinde de büyüttük. Kendi fidanlığımızı kurup 1 yıl içinde Büyükşehirlere Ödemiş’in süs bitkilerini ulaştırmaya başladık.

Şimdi de Otamış markasıyla turizmde yeni hedeflere yelken açıyoruz. Allah’ın bizlere lütfu diyebileceğimiz topraklardayız. Bu bereketli topraklarda medeniyetin hep var olması tesadüf değil. Tarihin her döneminde uygarlıklara ev sahipliği yapan Birgi’deyiz. 2022 yılında dünyanın en güzel turizm köyü seçilen Birgi’de var olan birbirinden güzel konaklama işletmelerinin yanında yatak kapasitesini artırmak üzere belediye ekiplerimiz ve imkanlarımızla Otamış Pansiyon’u bir başlangıç olarak turizme kazandırıyoruz.

Birgi Belediyemizden belediyemize devredilmiş bu yapıyı Otamış Mağazamızla birlikte bir turizm tesisine dönüştürürken her adımı, her detayı heyecanla planladık. Ekibimizle birlikte ilmek ilmek dokuduk. Bugün müteahhitler ekonomik kriz sebebiyle geleceği öngöremedikleri için ihalelere katılamıyor. Biz de bu durumda kendi ekiplerimizle birçok işi çözmeye çalışıyoruz.

Bugün Otamış Pansiyon’u açarken yakında da yine tarihi Birgimizin dokusuna uygun şekilde hazırladığımız Belediye Misafirhanemizi hizmete sunacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Bu pansiyonun Birgi’ye, Ödemiş’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve beraberindekiler, Otamış Pansiyon’un açılış kurdelesini kesti. Pansiyonun odalarını ve restoranını gezen davetliler, belediyenin yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Eriş’e tebrik ve teşekkürlerini iletti. Pansiyonun açılışına katılan ünlü sanatçı Bedia Akartürk de Ödemiş Belediye Bandosu eşliğinde birbirinden güzel türküler seslendirdi. Açılış töreni, ikramlar ve fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Yorum Yaz