Rotary’den gençlere e-Ticaret eğitimi ve istihdam desteği

Rotary’den gençlere e-Ticaret eğitimi ve istihdam desteği
Genç işsizliğine karşı e-Ticaret projesi: Rotary, KAGİDER ve ICMPD iş birliği Yerele Destek Kendine Meslek: Rotary’nin gençlere yönelik e-Ticaret projesi başladı.
Rotary’den gençlere e-Ticaret eğitimi ve istihdam desteği

Rotary, genç işsizliğine karşı e-Ticaret projesiyle destek veriyor. Proje kapsamında, 20-30 yaş aralığındaki Türk ve Suriyeli gençlere e-Ticaret alanında eğitim, istihdam ve girişimcilik fırsatları sunuluyor. Proje, 30 Kasım 2024 tarihine kadar devam edecek.

haber arası detay


Rotary, genç işsizliğine karşı e-Ticaret projesiyle destek veriyor

Türkiye'de genç işsizliğinin yüksek oranda seyretmesi, hem sosyal hem de ekonomik açıdan ciddi bir sorun teşkil ediyor. Bu soruna çözüm bulmak için farklı kurum ve kuruluşlar, gençlere yönelik projeler geliştiriyor. Bunlardan biri de Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, üretkeniz.biz, KAGİDER ve Uluslararası Göç ve Politika Geliştirme Merkezi'nin (ICMPD) ortaklaşa yürüttüğü 'Yerele Destek Kendine Meslek (Support Local Be Glocal) Projesi.

Bu proje, Avrupa Birliği'nin “Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT)” tarafından fonlanan ve ICMPD tarafından uygulanan “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum için Girişimcilik Kapasitelerinin Geliştirilmesi (Enhancer)” kapsamında finanse ediliyor. Projenin amacı, İstanbul ve İzmir'de yaşayan veya okuyan 20-30 yaş aralığındaki Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşlarına e-Ticaret alanında eğitim, istihdam ve girişimcilik fırsatları sunmak.

Proje kapsamında, 40 gence e-Ticaret, fotoğraf düzenleme ve ölçeklendirme, ürün tanıtımı ve hikayeleştirme, CV hazırlama ve mülakat eğitimleri verilecek. Eğitimleri tamamlayan 20 gence, e-Ticaret uzmanı olarak yetiştirilmek üzere uygulamalı eğitim imkanı sağlanacak. Bu gençler, e-Ticaret yapabilmeye uygun ürün gamı olan İzmir ve İstanbul'da faaliyet gösteren kooperatifler ve KOBİ'lerle iş birliği yaparak, bu kurumların e-Ticaret faaliyetlerini başlatmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olacaklar. Böylece, hem gençlerin hem de KOBİ'lerin e-Ticaret alanında yetkinlikleri artırılacak.

Projenin bir diğer hedefi de, e-Ticaret alanında eğitilen 20 girişimin, en az iki pazaryerinde ürünlerinin satışına başlamasını sağlamak. Bu amaçla, girişimcilere rehberlik desteği verilecek ve e-Ticaret analizi, ürün seçimi, fiyat politikası, ürün hikayesi, ürün görseli, e-Ticaret mağazası açma gibi konularda danışmanlık yapılacak.

Projenin başlangıcını duyuran Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Guvernörü Ayda Özeren, projenin gençlere umut ışığı olacağını belirtti. Özeren, "Rotary olarak, toplumsal sorunlara duyarlı ve çözüm odaklı projeler üretiyoruz. Genç işsizliği, ülkemizin en önemli problemlerinden biri. Bu problemi çözmek için, gençlerimize e-Ticaret gibi geleceğin mesleği olan bir alanda eğitim ve istihdam fırsatı sunuyoruz. Aynı zamanda, kooperatif ve KOBİ'lerin de e-Ticaret alanında gelişmelerine katkı sağlıyoruz. Bu proje, hem gençlerin hem de KOBİ'lerin ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını artıracak" dedi.

Projenin 30 Kasım 2024 tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Proje hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler, [Yerele Destek Kendine Meslek](^1^) web sitesini ziyaret edebilirler.


 

Yorum Yaz